APPLICATION fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az .APPLICATION fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy ClickOnce Deployment Manifest fájl. Lehetőséget nyújtanak arra, hogy egyetlen kattintással elindítsák a Windows alkalmazásokat egy weboldalról.

Az APPLICATION fájlok információkat tartalmaznak az alkalmazásfrissítésekről, beleértve a nevet, a kiadó személyazonosságát, az alkalmazás verzióját, a függőségeket, a frissítési viselkedést, a digitális aláírást stb.

Az .APPLICATION kiterjesztésű fájlok az .APPREF-MS fájlok mellett jelennek meg, amelyek a Microsoft Application Reference fájljai. Ezek a fájlok azok, amelyek valójában felhívják a ClickOnce alkalmazást az alkalmazás futtatásához - ők tartják a linket az alkalmazás tárolási helyéhez.

chokkicx / Getty Images

Az "alkalmazásfájl" egy olyan fájl leírására is szolgál, amelyet a program a számítógép telepítése után helyez a számítógépre. Gyakrabban programfájloknak hívják őket, és használhatják az EXE fájlkiterjesztést, de akárhogy is, nem feltétlenül van közük a .APPLICATION fájlkiterjesztéshez.


Hogyan nyitható meg egy APPLICATION fájl

Az APPLICATION fájlok XML alapú, csak szöveges fájlok. Ez azt jelenti, hogy a Microsoft Visual Studio-nak vagy akármelyik szövegszerkesztőnek képesnek kell lennie a fájl megfelelő olvasására. Számos ingyenes szövegszerkesztő létezik, amelyek szépen elvégzik a munkát.

A .NET Framework szükséges az .APPLICATION fájlok tényleges futtatásához.

A ClickOnce egy Microsoft rendszer - a linken keresztül további információval rendelkeznek az ilyen típusú fájlokról. Technikailag a Microsoft ClickOnce Application Deployment Support Library a .APPLICATION fájlokat megnyitó program neve.

Valószínű, hogy a ClickOnce csak akkor nyílik meg, ha az URL-t a Microsoft egyik böngészőjén keresztül éri el: Edge vagy Internet Explorer. Ez azt is jelenti, hogy az olyan programok, mint az MS Word és az Outlook, csak akkor nyithatják meg az .APPLICATION fájlt, ha a Microsoft böngészője van beállítva alapértelmezett böngészőként.

Néha a szokásos dokumentum-, zene- vagy videofájlokat helytelenül nevezik alkalmazásfájloknak, például .PDF, .MP3, .MP4, .DOCX stb. Ezeknek a fájlformátumoknak semmi közük az .APPLICATION kiterjesztéshez.

Ha úgy találja, hogy a számítógépen lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni az APPLICATION fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programot szeretne megnyitni az APPLICATION fájlokban, akkor megtanulhatja, hogyan lehet megváltoztatni az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez a módosítás elvégzéséhez. Ablakok.


Hogyan konvertálhat egy APPLICATION fájlt

Képesnek kell lennie arra, hogy megnyisson egy .APPLICATION fájlt a Visual Studio alkalmazásban, majd mentse a megnyitott fájlt egy másik formátumba. Természetesen az XML szerkesztők más formátumba is menthetik az .APPLICATION fájlokat.

Ne feledje azonban, hogy a formátum másra váltása azt jelenti, hogy minden, ami az .APPLICATION fájl működésére támaszkodik, az új formátumban már nem fog úgy működni, ahogy kellene.

Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Más fájlformátumok használhatnak hasonló fájlkiterjesztést, de valójában semmi közük a ClickOnce Deployment Manifest fájlokhoz. Ha nem tudja megnyitni a fájlt, olvassa el újra a fájlkiterjesztést, hogy lássa, valóban egy teljesen más fájlformátummal van-e dolga.

Például az APP fájlok lehetnek macOS vagy FoxPro alkalmazásfájlok, az APPLET fájlokat pedig az Eclipse használja Java Applet Policy fájlként. Az APK egy másik fájlkiterjesztés, amely összetéveszthető egy APPLICATION fájlhoz.