A YouTube-regisztráció egyszerű a Google-fiókjával

A YouTube-fiók regisztrációs folyamata meglehetősen egyszerű, bár bonyolítja az a tény, hogy a Google a YouTube tulajdonosa, és regisztráció céljából összekapcsolta a kettőt. Ezért a YouTube-fiók regisztrációjához Google-azonosítóval vagy új Google-fiókkal kell rendelkeznie.


Hogyan lehet YouTube-fiókot létrehozni

Ha már rendelkezik Google azonosítóval a Gmailen vagy bármely más Google-terméken keresztül, azzal a felhasználónévvel és jelszóval jelentkezhet be a YouTube.com webhelyre. A YouTube kezdőlapján Google-azonosítóval történő bejelentkezés automatikusan regisztrál egy YouTube-fiókot, és összekapcsolja YouTube-bejelentkezését Google-fiókjával. Nem kell új YouTube-fiókot létrehozni, ha nem bánja a meglévő Google-felhasználónevet összekapcsolni.

Ha nincs Google ID-je vagy üzleti vállalkozás vagy, és nem szeretné összekapcsolni személyes Google-profilját a YouTube-tal, akkor regisztrálnia kell egy új Google-felhasználói azonosítót. Egy regisztrációs űrlapot kitölthet, amely egyszerre hoz létre YouTube-fiókot és Google-fiókot, és összekapcsolja őket.


YouTube-fiókok: Az alapok

  1. A kezdéshez lépjen a YouTube.com kezdőlapjára, és kattintson a gombra Hozzon létre egy fiókot gombot a képernyő tetején, hogy az alapvető Google regisztrációs űrlapra lépjen.

  2. Arra kéri, hogy adja meg a kívánt Google felhasználónevet és jelszót, nemet, születésnapot, ország helyét, jelenlegi e-mail címét és mobiltelefon számát. Nem kéri azonban az utcai címét vagy a hitelkártya adatait, és az az igazság, hogy nem kell megadnia a mobiltelefonszámát vagy az e-mail címét. Míg a jelenlegi e-mail címét és mobiltelefonját kéri, mindkét mezőt üresen hagyhatja, és folytathatja. A Google nem akadályozza meg a regisztrációt, ha nem adja meg ezeket az információkat.

  3. Végül megkérheti, hogy írjon be néhány mókus betűt, hogy bebizonyítsa, nem vagy robot.

  4. A legnagyobb kihívás ezen az űrlapon egy olyan Google-felhasználónév megtalálása, amelyet még nem vettek fel. Javasolja számok hozzáadását a bevitt, már használatban lévő kifejezésekhez, amelyek már használatban vannak, ezért próbálkozzon addig, amíg meg nem talál egy tetsző elérhető felhasználónevet.

  5. Kattints Következő hogy elküldje az információt, és folytassa a következő lépéssel.


Profilinformációk a Google-fiókokhoz

Megjelenik egy oldal címmel Készítsd el a profilod. A Google-profilodról beszél, nem pedig a YouTube-profilodról, bár a kettőt összekapcsoljuk, ha létrehozol egy Google-profilt.

Egy dologra emlékezni kell a Google-profilokról: azok csak magánszemélyeknek szólnak, nem vállalkozásoknak. Nem hozhat létre Google-profilt egy vállalkozáshoz anélkül, hogy kockáztatná a profiljának felfüggesztését, mert a Google beolvassa a felhasználóneveket a profilokban, hogy megbizonyosodjon arról, hogy azok személyeket, és nem vállalatokat vagy termékeket tükröznek. Ha egy Google-fiókot hoz létre egy vállalkozás számára, akkor azt kell létrehoznia, amelyet a Google márkafióknak nevez, amely üzleti felhasználásra szánt fiók.

Ha a Google-t és a YouTube-ot magánemberként használja, akkor hozzon létre egy profilt. Feltölthet egy fényképet a számítógépéről, ha azt szeretné, hogy egy kép megjelenjen, amikor a Google szolgáltatásait használja. Ha hozzáad egy képet magáról a Google-profiljához, és tetszik az interneten látható anyag, akkor a miniatűr profilképe megjelenhet más emberek számára, akik ugyanazt az anyagot tekintik meg.


Vissza YouTube-fiókjához

  1. Kattints Következő ismét, és látni fog egy üdvözlő oldalt, amelynek alján kék gomb található Vissza a YouTube-ra.

  2. Kattintson rá, hogy a YouTube kezdőlapjára lépjen, ahová most be van jelentkezve. Azt kell mondania Most regisztrált a YouTube-on a zöld sávon át a tetején.

Testreszabhatja YouTube-csatornáját

Az első lépés, amelyet érdemes megtennie a regisztráció után, az, hogy megtaláljon néhány YouTube-videocsatornát, amely vonzóvá teszi Önt, és feliratkozik rájuk. Ez megkönnyíti a későbbiekben történő megkeresést és megtekintést azáltal, hogy linkeket mutat az adott csatornákra a YouTube kezdőlapján.

Mi is az a YouTube-csatorna? Ez egy olyan videók gyűjteménye, amely a YouTube regisztrált felhasználóihoz - akár magánszemélyhez, akár szervezethez - kapcsolódik.

A Csatorna útmutató felsorolja a népszerű csatornakategóriákat, amikor először bejelentkezik. Kattintson a gombra Feliratkozás gomb minden csatornára, amelyre fel akar fizetni. A bemutatott csatornák mind a tágabb műfajokat, például a popzenét, mind az egyedi előadók által alkotottakat tartalmazzák.

Böngésszen az aktuális kategóriákban, hogy további érdeklődésre számot tartó anyagokat találjon, vagy kattintson a felhasználónevére, hogy a kezdőlapra lépjen. A bal oldalsávon linkeket talál a népszerű csatornákra, amelyek sok megtekintést kapnak, és a felkapott csatornákra is.


Nézd meg a YouTube videókat

Könnyű kitalálni, hogyan lehet YouTube-videókat nézni.

  1. Kattintson a megtekinteni kívánt videók nevére, hogy a lejátszó vezérlőivel a videó oldalára léphessen.

  2. Alapértelmezés szerint egy kis ablakban kezd játszani, de rákattinthat a gombra teljes képernyős gombot a jobb alsó sarokban, hogy a számítógép teljes képernyőjét kitöltse a videóval. Kattintson a közepére is nagy képernyős gombra kattintva nagyíthatja a videomegtekintő mezőt, de nem teszi lehetővé, hogy az a teljes képernyőt lefoglalja.

  3. Gyakran előfordul, hogy egy rövid videoreklám először a kiválasztott videó megjelenése előtt játszik le, de általában rákattinthat a gombra X gombot vagy Tovább hogy elhaladjon a reklám mellett. Sok reklám öt másodperces játékidő után átugorhatóvá válik.