Az „Egyéb” törlése iPhone és iPad készülékeken

Ha iPhone vagy iPad használ, akkor valószínű, hogy korábban elfogyott a tárhely. Ennek számos oka lehet, de a legvalószínűbb az, hogy az eszköz egyszerűen túl sok különféle fájlt tárol fel, beleértve az adatgyorsítótárakat, a cookie-kat és más fájlokat, amelyeket a rendszerére telepített különféle alkalmazások megmaradtak.

Ez az útmutató feltételezi, hogy iPhone és / vagy iPad készüléke frissül az iOS legújabb verziójára: iOS 13.2 verzió. A régebbi iOS verziók kissé eltérően működhetnek, mint a legfrissebbek.


Mi az „Egyéb” az iPhone-on?

"Egyéb" az, ahogyan iPhone vagy iPad úgy dönt, hogy kategorizálja azokat az adatokat, amelyeket más alkalmazások alapvetően használnak vagy maradnak meg. Lényegében a gyorsítótárazott fájlok kategóriája, amelyek jelenleg nincsenek használatban. Nem feltétlenül vannak szemétkosárban, mert fontos információikkal rendelkeznek, amelyekből egy alkalmazás a jövőben kiválaszthat. A kategóriába sorolják iPhone tároló Egyéb és iPad Storage Egyéb mert jelenleg nem vonatkoznak egy használt alkalmazásra.


Hogyan lehet megszabadulni az „Egyéb” -tól iPhone-on

Könnyű helyet felszabadítani iOS-eszközén, ha egyszerűen törli az alkalmazáson belüli adatokat, vagy teljesen törli az alkalmazást. De amint az alább látható lesz, az 'Egyéb' nem rendelkezik törlés gombbal, ezért egy kis nyomozást kell végeznie. Tehát az „Egyéb” kategória tisztázása egy kis kísérlet és hiba, de megmutatjuk a legjobb utat.

Mi foglalja el az összes helyet iPhone vagy iPad készülékén?

Így szerezhet áttekintést arról, hogy mit tárolnak az eszközén.

  1. Navigáljon a beállítások alkalmazást az iPhone vagy iPad eszközön. Ez pontosan ugyanúgy működik mindkét eszközön. Amikor megtalálta, koppintson a ikonra beállítások elkezdeni.

  2. Ban,-ben beállítások app, érintse meg általános. Lehet, hogy kissé lefelé kell görgetnie a megtekintéséhez.

  3. In általános, érintse meg iPhone tárolás. Itt mindent megtudhat az iPhone vagy iPad eszközön tárolással kapcsolatosan, és ez egy nagyszerű módja annak, hogy gyorsan megtudja, mi emész el sok helyet. Nemcsak a tárolt adatok mennyiségét láthatja, hanem akár alkalmazásokat (és néhány fájlt) is törölhet innen, így nem kell visszatérnie a kezdőképernyőre.

  4. A iPhone tárolás or iPad tároló képernyő, meglátod, hogyan iPhone tároló Egyéb és iPad Storage Egyéb megoszlanak képek, Apps, Üzenetekés Média. Itt tiszta képet kaphat arról, hogy iPhone tároló Egyéb jelentős mennyiségű helyet elfogyaszt vagy sem.

A tárhely felszabadításához ezen a ponton több útvonal közül választhat. A legegyszerűbb az engedélyezés A nem használt alkalmazások betöltése, ami különösebb felhajtás nélkül minimalizálhatja az „Egyéb” szót. De dönthet úgy, hogy ez nem elég, és törölni szeretne bizonyos fájlokat, amelyek túl sok helyet foglalnak el az Alkalmazások, Fotók és Média szakaszokban.

Amíg az iPhone Storage vagy az iPad Storage képernyőn tartózkodik, a nagy Üzenet-mellékleteket egyenként is törölheti. Ehhez érintse meg a közvetlenül a jobb oldalon található opciót ajánlások, hívták Összes akkor Tekintse át a nagy mellékleteket. Ott görgethet és manuálisan törölhet Üzenet mellékletek. Automatikusan méret szerint rendezik, a legnagyobbtól a legkisebbig. Kiválasztásával szerkesztése A képernyő jobb felső sarkában egyszerre több mellékletet választhat ki törléshez.


Hogyan lehet megtisztítani a tárhelyet az összes fel nem használt alkalmazás kitöltésével

A kirakodás lehetővé teszi az alkalmazáshoz társított adatok egy részének eltávolítását anélkül, hogy elveszítené az összes tárolt adatot. Például egy alkalmazás kirakásakor az alkalmazás törlődik, de az alkalmazáshoz és az alkalmazás ikonhoz társított összes adat megmarad. Az alkalmazás későbbi újratelepítéséhez egyszerűen érintse meg az ikont, és feltételezve, hogy van adatkapcsolata, az alkalmazás letöltődik, és ott folytathatja, ahol abbahagyta. A használaton kívüli alkalmazások kirakásának módja:

  1. Az iPhone Storage vagy iPad Storage képernyőn válassza ki a hívott lehetőséget A nem használt alkalmazások betöltése.

  2. Ezután görgessen a iPhone tárolás or iPad tárolás képernyőn, és keresse meg a Más választási lehetőség. Ezt válassza ki legközelebb.

  3. Most látnia kell, hogy csökken az „Egyéb” által használt hely mennyisége.

Ha továbbra is több helyet akar felszabadítani, akkor megnézheti, hogy az Apple mit nevez „kirakodásnak”. Alapvetően törli az alkalmazást a rendszerből, de nem az alkalmazáshoz társított adatok. Így egyszerűen újra letöltheti az alkalmazást, és ott folytathatja, ahol abbahagyta.


Hogyan lehet megtisztítani a tárhelyet bizonyos alkalmazások kitöltésével

Letöltheti azokat az alkalmazásokat is, amelyek úgy gondolják, hogy megeszik a tárhelyet. Konkrét alkalmazások kitöltése:

  1. A iPhone tárolás or iPad tárolás képernyőn görgethet lefelé, és megtekintheti a fentről lefelé felsorolt ​​összes alkalmazást a legnagyobbtól a legkisebbig (ebben a sorrendben). Válasszon egy alkalmazást, amelytől meg szeretne szabadulni, majd érintse meg azt.

  2. A következő képernyőn láthatja, hogy az adott kérdéses alkalmazás hogyan osztja el a terhelését az Alkalmazások, a Fotók, a Média és az Egyéb között. Vagy választhat tehermentesítés ezt a konkrét alkalmazást, vagy egyszerűen megteheti töröl azt.

    Az alkalmazás kirakása nem törli az alkalmazás adatait. Egyszerűen archiválja és tömöríti a (z) kategóriába sorolt ​​fájlokat iPhone tároló Egyéb or iPad Storage Egyéb, megkönnyítve az Ön igényeinek megfelelő újbóli letöltését. Előfordulhat, hogy néhány alkalmazás, például az előzmények gyorsítótárai, a könyvjelzők és a mentett jelszavak, nem maradnak meg az alkalmazás kikapcsolása után. Ha nem érdekli, hogy valaha újra használ-e egy alkalmazást, akkor egyszerűen törölheti a kérdéses alkalmazást is.

Miután befejezte az alkalmazások kitöltését és / vagy törlését az iPhone vagy iPad tárhelyről, görgessen vissza a menü legfelülre, hogy megnézze, hogyan halad a haladása. Tudni fogja, hogy sikeresen tisztítja a tárhelyet, ha iPhone vagy iPad tárterjesztése kevesebb tárhelyet tartalmaz az Egyéb kategóriában - vagy egyiket sem, ha úgy dönt A nem használt alkalmazások betöltése. Mostantól több szabad területtel kell rendelkeznie, amelyet iPhone és iPad készülékén szeretne használni.

A Safari gyorsítótárának törlése

Egy másik módja annak, hogy több tárhelyet nyithasson meg iPhone vagy iPad eszközén, ha törli az Offline olvasási listát és a Webhely adatait a Safariból.

  1. Érintse beállítások a kezdőképernyőn.

  2. választ általános.

  3. Érintse iPhone tárolás or iPad tárolás.

  4. Görgesse végig az alkalmazások listáját, és érintse meg a elemet szafari.

  5. Megcsapolni Website adatok. Koppintson a Az összes webhelyadat eltávolítása a képernyő alján.

  6. Vissza ide: szafari.

  7. A Safariban csúsztassa balra az egérgombot Offline olvasólista és válassza a Törlés lehetőséget az Offline olvasólistán tárolt fájlok törléséhez.