Hogyan javítsuk ki a 41-es kód hibáit az Eszközkezelőben

A 41-es hibakód az Eszközkezelő számos hibakódjának egyike. Előfordulhat, hogy megpróbál bizonyos hardvereszközöket használni. A 41-es kódú hiba szinte mindig a következő módon jelenik meg:

  • A Windows sikeresen betöltötte az eszközillesztőt erre a hardverre, de nem találja meg a hardvereszközt. (41 kód)

A cikk utasításai minden Microsoft operációs rendszerre vonatkoznak, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista és Windows XP operációs rendszereket.


A 41-es hibakód okai

A 41-es kód hibáit akár az illesztőprogram betöltése után eltávolított hardvereszköz, akár maga az eszközillesztő okozza. Az Eszközkezelő hibakódjaival, például a 41-es kóddal kapcsolatos részletek a eszköz állapota az eszköz tulajdonságai között.

Az Eszközkezelő hibakódjai kizárólag az Eszközkezelőre vonatkoznak. Ha a 41-es hibát máshol látja a Windows rendszerben, akkor valószínű, hogy ez egy rendszerhibakód, amelyet nem szabad eszközkezelői problémaként elhárítani. A 41-es kód hibája bármilyen eszközre vonatkozhat, de ez általában DVD- és CD-meghajtókra, nyomtatókra, billentyűzetekre és USB-eszközökre vonatkozik.


Hogyan lehet kijavítani a Code 41 hibát

Próbálja ki ezeket a lépéseket a hiba kijavításáig:

  1. Indítsa újra a számítógépet. Mindig fennáll annak a lehetősége, hogy a 41-es kód hibáját valamilyen ideiglenes probléma okozta az Eszközkezelővel. Ha igen, egy egyszerű újraindítás megoldhatja a problémát.

  2. Ellenőrizze, hogy a készülék megfelelően van-e csatlakoztatva. Ha a készülék a számítógép belsejében van, ellenőrizze, hogy az összes csatlakozás szorosan illeszkedik-e és az összes csatlakozó megfelelően van-e csatlakoztatva. Ha ez egy újonnan telepített eszköz, ellenőrizze a kézikönyvet, hogy minden megfelelő módon csatlakozzon-e az alaplap megfelelő csatlakozóihoz. Ha az eszköz külső (azaz USB-kábellel van csatlakoztatva), próbáljon meg egy másik kábelt használni.

  3. A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja a legutóbbi rendszerváltásokat. Ha az eszköz korábban működött, akkor vonja vissza az Eszközkezelő legutóbbi módosításait a Windows Rendszer-visszaállítás segítségével a Windows számítógép visszaállításához.

  4. Hajtsa vissza a sofőröket. Ha a 41-es hiba egy adott hardvereszköz frissítése után kezdődött, akkor görgesse vissza az eszközillesztőket egy régebbi verzióra.

  5. Frissítse a hardver illesztőprogramokat. Lehetséges, hogy az eszköz legújabb illesztőprogramjainak telepítése kijavíthatja a 41-es kódot.

  6. Telepítse újra az eszközillesztőket. Az illesztőprogram megfelelő újratelepítése nem azonos az illesztőprogram frissítésével. A teljes illesztőprogram újratelepítése magában foglalja a jelenleg telepített illesztőprogram teljes eltávolítását, majd a Windows újratelepítését a semmiből.

  7. Törölje a sérült nyilvántartási értékeket. A 41-es kód hibáinak gyakori oka a rendszerleíró kulcsban található két beállításjegyzék sérülése. Lépjen be a Windows rendszerleíró adatbázisába, és törölje az UpperFilters és az LowerFilters beállításjegyzék értékeit.

  8. Telepítse újra a hardvert. Távolítsa el az összes társított illesztőprogramot és szoftvert, majd telepítse újra vagy konfigurálja újra az eszközt.

  9. Cserélje ki a hardvert. Magával az eszközzel kapcsolatos probléma okozhatja a 41-es hibát, ezért szükség lehet a hardver cseréjére. Az is lehetséges, hogy az eszköz nem kompatibilis az Ön Windows verziójával. Ellenőrizheti a Windows hardverkompatibilitási listáját.

  10. javítás a Windows. Ha biztos abban, hogy hardverprobléma nem okozza ezt a bizonyos 41-es kód hibát, próbálkozzon a Windows Indításjavításával.

  11. Tisztán telepítse a Windows rendszert. Teljesít a Windows tiszta telepítése utolsó lehetőségként az operációs rendszer friss példányával kezdve.

    A merevlemezen lévő összes információ törlődik a tiszta telepítés során.