Minden, amit tudnia kell a Steam Workshopról

A Steam közösség berendezése, a Steam Workshop a játékmódosítás megkönnyítésére szolgál. A Workshopot támogató legtöbb Steam játék lehetővé teszi a modok letöltését és telepítését egyetlen gombnyomással; a fejlesztők a Műhelyt használják olyan tartalmak tömeges beszerzésére, amelyek végül játékba kerülhetnek.


Hogyan működik a Steam műhely?

A Steam Workshop a Steam Games mod tárháza. Amikor egy fejlesztő kiad egy játékot a Steam-en, és ennek a játéknak mod támogatása van, lehetősége van a Steam Műhelybe kapcsolni. A Steam Workshophoz való kapcsolódás lehetővé teszi az alkotók számára, hogy feltöltsék a modifikációikat, hogy hatalmas beépített közönség élvezhesse őket, és a rendszeres játékosok számára egyszerű és egyszerű folyamatot biztosít a modok megszerzéséhez.

Amikor megnyitja a Steam Workshopot, amely a Steam közösségen keresztül érhető el, felsorolja azokat a népszerű játékokat, amelyek letölthetők a modokkal. Választhatja a kiemelt játékokat, a nemrégiben frissített és a közelmúltban játszott játékokat is. Megtekintheti a játékot támogató játékok listáját is.

A Steam Workshophoz közvetlenül a Steam könyvtárából férhet hozzá. Ha rákattint egy játékra a könyvtárában, és ez a játék tartalmazza a Steam Workshop támogatást, talál egy gombot, amely közvetlenül a játék Steam Workshop oldalára mutat.


Ingyenes a Steam Workshop?

A Steam Workshop ingyenesen használható, és a legtöbb mod és egyéb elem, amelyet megtalálsz benne, szintén ingyenes. Néhány játék, például a Skyrim, prémium modokat is tartalmaz, amelyeket meg kell vásárolnia. Amikor megvásárolja ezen modok egyikét, a fizetés egy része közvetlenül a modot létrehozó személyhez kerül.

Ha fizet egy modért a Steam Workshopban, és az nem a hirdetések szerint működik, vagy nem elégedett a vásárlásával, akkor visszatérítheti hasonló visszatérítési politikán keresztül, mint amely a Steam játék visszatérését szabályozza.


Hogyan töltsünk le modokat a Steam műhelyből

Ha egy játék támogatja a Steam Workshopot, egyszerűen iratkozzon fel rá, hogy hozzáférjen a módosított tartalom streamjéhez. Ez a folyamat az egyes elemek Steam Workshopból történő letöltése vagy telepítése helyett működik. Ha már nem szeretne elemet vagy modot a játékába, egyszerűen leiratkozhat, és a Steam eltávolítja azt.

Mielőtt elemeket töltene le és telepítene a Steam Műhelyből, készítsen biztonsági másolatot a játékfájlokról és mentse el az adatokat.

Így szerezhet modokat és egyéb elemeket a Steam Műhelyből:

  1. Indítsa el a Steam-et, nyissa meg a Könyvtár, és válasszon ki egy játékot, amely támogatja a Steam Workshopot.

  2. Görgessen le a Műhely szakaszig, és válassza a lehetőséget Böngésszen a műhelyben.

    Ha nem látja a Böngésszen a műhelyben gombra, ez azt jelenti, hogy a játék nem támogatja a Steam Workshopot, és meg kell próbálnia egy másik játékot.

  3. Minden játéknak, amely támogatja a Steam Workshopot, van egy Steam Workshop oldala. Ez az oldal számos lehetőséget kínál új modellek, bővítmények, modok és egyebek felfedezésére.

  4. Kattintson a főoldal tetszőleges elemére, használja a keresési funkciót, vagy böngésszen a rendezési lehetőségek egyikével.

  5. Ha talál egy téged érdeklő elemet, válassza ki.

  6. Amikor kiválaszt egy elemet a Steam Műhelyben, az további információkat hoz létre az adott elemről. Ha ki akarja próbálni magát, válassza a lehetőséget + Feliratkozás.

    Ha el akarja távolítani az elemet, a bővítményt vagy a modot a játékából, térjen vissza ugyanarra az oldalra, és válassza a lehetőséget Jegyzett még egyszer.

  7. Indítsa el a játékot, és próbálja ki az új elemet vagy modot.

  8. Több elemet, bővítményt és modot letölthet egyszerre, de a Steam Workshop egyes elemei ütközhetnek másokkal. Ha a játék nem működik megfelelően, miután több elemet telepített a Steam Műhelyből, próbálja meg eltávolítani őket egyenként, amíg a játék megfelelően nem működik.


Hogyan lehet szavazni a Steam Workshop tételein

Néhány játék más megközelítést alkalmaz, lehetővé téve, hogy a felhasználók által beküldött tételekről szavazzon a Steam Műhelyben. Ebben az elrendezésben csak a legnépszerűbb modok kerülnek be a játékba.

Így szavazhat a Steam Workshop tételein:

  1. Nyissa meg a Steam könyvtárat, és kattintson egy játékra, amely támogatja a Steam Workshop megvalósítását.

  2. Görgessen lefelé, és válassza a lehetőséget Böngésszen a műhelyben.

    Ha nem látja a Workshop böngészési lehetőséget, akkor a játék nem támogatja a Steam Workshopot.

  3. Ha vadonatúj elemeket szeretne felfedezni, amelyekre szavazhat, válassza a nagyokat Kattintson, hogy elkezdhesse szavazni a várólistán gombot.

    Ha egy adott tételről szeretne szavazni, akkor kereshet rá a keresőmezőben.

  4. Ha azt szeretné, hogy egy adott elem megjelenjen a játékban, válassza a lehetőséget Igen.

  5. választ Következő elem a sorban és ismételje meg a többi tétel szavazási folyamatát.

  6. Bármelyik elemet kiválaszthatja a Steam Workshop oldalon, hogy közvetlenül szavazzon róla.

  7. választ Igen ha azt szeretné, hogy az elem megjelenjen a játékban.

  8. Szavazhat annyi tételre, amennyit csak akar. Amikor egy Steam Workshop beadvány elegendő szavazatot kap, a játék fejlesztője dönthet úgy, hogy felveszi a játékba.


Feltölthet bárki a Steam műhelybe?

A Steam Workshop mindenki számára elérhető. A készségen és a képzeleten kívül nincs akadálya a belépésnek, bár a tételek elküldéséhez megállapodást kell aláírnia a Valve céggel.

A feltöltés a Steam Műhelybe bonyolultabb, mint a modok letöltése, és nem a Steam kliensen keresztül történik. A Steam Workshop támogatással rendelkező minden játéknak külön módszere van a feltöltésre.

Egyes játékokban van egy menüopció a játékban, amely lehetővé teszi a modok feltöltését a Steam Műhelybe, mások pedig parancssori kód megadását igénylik. Egyes kiadók olyan segédprogramot is nyújtanak, amely a játékukhoz készült modok feltöltésére szolgál a Steam Műhelybe.

Ha szeretnél feltölteni a Steam Műhelybe, akkor ellenőrizd a játékodat, hogy van-e rá lehetősége. Ha nem, forduljon a játék fejlesztőjéhez vagy kiadójához, hogy további utasításokat kapjon.