iPhone Notes App: Minden, amit tudnia kell

A Notes egy hatékony és összetett alkalmazás, amely számos funkciót kínál. Íme néhány tipp a Notes alapfunkcióinak, valamint a fejlett funkciók használatához, például a jegyzetek titkosításához, a jegyzetekbe rajzoláshoz, a jegyzetek szinkronizálásához az iCloud-hoz stb.

Ez a cikk a Notes azon verzióján alapul, amely az iOS 12 és az iOS 11 verzióval érkezik, bár sok szempontja vonatkozik a korábbi verziókra is.


Új jegyzet létrehozása az iPhone Notes alkalmazásban

Alapjegyzet létrehozása a Notes alkalmazásban:

  1. Érintse meg a Megjegyzések alkalmazás megnyitásához.

  2. Érintse Megjegyzés hozzáadása (a ceruza és egy darab papír ikon, amely a jobb alsó sarokban található).

  3. A jegyzet beírásához használja a képernyőn megjelenő billentyűzetet.

  4. Ha végzett a gépeléssel, koppintson a ikonra csinált.

     Web

  5. Menjen a képernyő tetejére, és koppintson a ikonra Megjegyzések hogy visszatérjen a Notes kezdőképernyőjére.

Alapértelmezés szerint a jegyzethez olyan fájlnév társul, amely tartalmazza a dátumot (vagy időt) és a jegyzet első néhány szavát, és a jegyzetek listájának tetején helyezkedik el.

Meglévő jegyzet szerkesztéséhez nyissa meg a Jegyzetek elemet, és koppintson a módosítani kívánt jegyzetre. Ezután koppintson a szövegre a billentyűzet megjelenítéséhez.


Szöveg formázása az iPhone Notes alkalmazásban

Ahhoz, hogy a jegyzet vizuálisan vonzóbb vagy jobban szervezett legyen, adjon hozzá formázást a szöveghez.

  1. Koppintson egy jegyzetre a megnyitásához.

  2. Érintse meg a szöveg egy sorát a jegyzetben, hogy megjelenítse a billentyűzetet egy formázási menüvel, amely tartalmazza a rácsok, a szöveg formázása, az ellenőrzőlisták és a színezés ikonjait. Ha nem látja a formázási menüt, érintse meg a ikont Plusz jel amely a billentyűzet jobb felső sarkában található.

  3. Érintse Aa hogy felfedje a szövegformázási lehetőségeket.

  4. Érintse meg a szöveget, és a fogantyúkkal húzza meg a kijelölés formázását. Ezután formázza a szöveget a félkövér, dőlt, aláhúzott és áthúzott szöveget, igazítási és felsorolási lehetőségeket és egyebeket tartalmazó választásokkal.

     Web

  5. Érintse csinált amikor befejezte a szöveg formázását.


Ellenőrzőlista készítése iPhone jegyzetben

A Notes segítségével ellenőrzőlistákat hozhat létre:

  1. Nyisson meg egy meglévő jegyzetet (vagy indítson újat), majd koppintson a jegyzet bármely pontjára a billentyűzet megjelenítéséhez.

  2. Érintse meg a + ikon a billentyűzet felett a formázó eszközök megjelenítéséhez.

  3. Nyomja meg és tartsa lenyomva egy listaelemet, és a fogantyúk húzásával jelölje ki az egész elemet. Ezután érintse meg a ikont pipa ikonra egy kört adhat a kiválasztott elem elé.

     Web

  4. Érintse Visszatérés a billentyűzeten további ellenőrzőlista elem hozzáadásához. Ha szükséges, érintse meg az ellenőrzőlista ikont, és folytassa addig, amíg elkészíti a teljes listát.

  5. Amint befejezi az ellenőrzőlista minden elemét, érintse meg az előtte lévő kört, hogy készként jelölje meg.

     Web


Hogyan rajzoljunk jegyzeteket iPhone-ra

Ha vizuális ember vagy, rajzolj jegyzeteket. Nyitott jegyzetben érintse meg a toll ikont az iOS 11-es és újabb verzióiban (érintse meg az éles vonalat az iOS 10-ben) a billentyűzet felett, hogy felfedje a rajzolási lehetőségeket. A rendelkezésre álló opciók az iOS verziójától függően változnak, de a lehetőségek a következők:

  • Szerszám: Válasszon ceruza, jelölő, ceruza vagy radír közül. Koppintson egy eszközre annak kiválasztásához és kijelölésének megszüntetéséhez.
  • színek: Érintse meg a jobb oldali fekete pontot a vonal színének megváltoztatásához.
  • Visszavonás és Újra: A módosítás visszavonásához vagy visszavonásához koppintson a tetején lévő ívelt nyilakra a Kész gomb mellett.
  • Hozzon létre egy második oldalt: Koppintson a négyzet ikonra, amelyben a plusz jel szerepel. Két ujjal csúsztatva mozoghat az oldalak között.
  • Asztalok (iOS 11 és újabb): Táblázat beszúrásához érintse meg a rács ikont. Ezután koppintson a Tovább (...) a táblázat tetején vagy oldalán a sor vagy oszlop szerkesztéséhez. Koppintson a táblázat cellájára a tartalom hozzáadásához.

Fotók és videók csatolása az iPhone jegyzeteihez

A jegyzethez szövegnél többet is hozzáadhat. Ha gyorsan szeretne hivatkozni más információkra, csatoljon egy fájlt egy jegyzethez. A mellékletek bármilyen típusú fájlok lehetnek, beleértve a dokumentumokat, fényképeket és videókat.

  1. Nyissa meg a jegyzetet.

  2. Koppintson a jegyzet törzsére a billentyűzet fölötti opciók megjelenítéséhez.

  3. Érintse meg a + ikon az eszköztáron a billentyűzet felett iOS 11 és újabb rendszereken. IOS 10 rendszerben érintse meg a ikont szoba ikonra.

  4. Érintse Készítsen fényképet vagy videót új elem rögzítéséhez. Vagy koppintson a ikonra Photo Library meglévő fájl kiválasztásához.

    Web 

  5. Ha úgy döntött Készítsen fényképet vagy videót, megnyílik a kamera alkalmazás. Készítse el a fényképet vagy videót, majd érintse meg a elemet Használja a Fotó lehetőséget (Vagy Használja a Videót). A fotó (vagy videó) hozzáadódik a jegyzethez, ahol megtekintheti vagy lejátszhatja.

     Web

  6. Ha úgy döntött Photo Library, böngésszen a Fotók alkalmazásban, és koppintson a csatolni kívánt fotóra vagy videóra. Ezután érintse meg a elemet Válasszon hogy hozzáadja a Megjegyzéshez.

Dokumentumok beolvasása az iPhone Notes alkalmazásban

Az iOS 11 és újabb verziókban a Notes alkalmazás tartalmaz egy olyan funkciót, amely beolvassa a dokumentumokat, és a beolvasott dokumentumokat a Notesba menti. Ez az eszköz különösen jó nyugták vagy más dokumentumok mentésére.

  1. Nyitott jegyzetben lépjen a billentyűzet feletti formázási eszköztárra, és koppintson a ikonra + ikonra.

  2. Érintse Dokumentumok szkennelése.

  3. Kamera nézetben úgy helyezze el a dokumentumot a képernyőn, hogy sárga körvonal veszi körül.

    Web

  4. Érintse meg a nagy kör alakú gombot egy fehér körvonallal jelölt levágási rács megjelenítéséhez. Állítsa be a köröket a rács sarkaiban, hogy a fehér vonal a dokumentum szélére kerüljön.

  5. Koppintson bármelyikre Szkennelés folytatása or visszafoglal. Ha a Vizsgálat megőrzése lehetőséget választja, és ez az egyetlen szükséges vizsgálat, érintse meg a gombot Megtakarítás.

     Web

  6. A beolvasott dokumentum egy jegyzethez kerül.

Más fájlok csatolása a jegyzetekhez

A fotók és videók nem az egyetlen fájltípusok, amelyeket csatolhat egy jegyzethez. Más típusú fájlokat csatoljon az őket létrehozó alkalmazásokból, nem magát a Notes alkalmazást. Például egy hely csatolásához kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Nyissa meg a Térkép alkalmazást.

  2. Keresse meg a csatolni kívánt helyet.

  3. Görgessen lefelé a képernyőn, és érintse meg a elemet Megosztás.

     Web

  4. Érintse Hozzáadás a Megjegyzésekhez.

  5. A melléklet ablakban koppintson a ikonra Szöveg hozzáadása a jegyzethez szöveget hozzáadni a jegyzethez. Válassza a lehetőséget Megtakarítás új jegyzet mentéséhez. Válassza a lehetőséget Válassza a Megjegyzés lehetőséget meglévő jegyzet kiválasztásához, mielőtt megérintené a Mentés elemet.

     Web

  6. Megnyílik a jegyzet, amely a mellékletet mutatja. Koppintson a jegyzet mellékletére az eredeti térkép megnyitásához a Térképek alkalmazásban.

Nem minden alkalmazás támogatja a tartalom megosztását a Notes-ban, de azok, amelyek ezeket az alapvető lépéseket követik.

Hogyan szervezzek jegyzeteket mappákba iPhone-on

Ha sok jegyzete van, vagy szeretné rendezetten tartani az életét, hozzon létre mappákat a Notes alkalmazásban.

Hozzon létre mappákat a Notes alkalmazásban

  1. Érintse meg a Notes alkalmazást annak megnyitásához.

  2. A jegyzetek listájában koppintson a bal felső sarokban lévő nyílra.

  3. Ban,-ben mappák képernyőn érintse meg a gombot Új mappa.

  4. Adjon nevet a mappának, és érintse meg a elemet Megtakarítás a mappa létrehozásához.

     Web

Jegyzetek áthelyezése a Notes alkalmazás mappáiba

  1. Menjen a Jegyzetek listára, és koppintson a ikonra szerkesztése.

  2. Koppintson arra a jegyzetre vagy jegyzetekre, amelyeket egy mappába szeretne áthelyezni, és válassza ki őket.

  3. Érintse Költözik.

  4. Érintse meg azt a mappát, ahová áthelyezni szeretné a Jegyzeteket, vagy érintse meg a elemet Új mappa hogy a jegyzeteket egy új mappába tegye.

    Web

Hogyan védjük meg a jelszavakat jelszóval az iPhone-on

Ha jegyzetei privát információkat tartalmaznak, például jelszavakat, számlaszámokat vagy meglepetés születésnapi partit, akkor jelszóval védik a jegyzeteket.

  1. Nyissa meg a beállítások alkalmazás az iPhone-on.

  2. Érintse Megjegyzések.

  3. Érintse Jelszó.

  4. Írja be a használni kívánt jelszót, és erősítse meg. Vagy aktiválja Használja az Érintésazonosítót or Használja az Arcazonosítót (az iPhone modelljétől függően) a csúszka bekapcsolásával / zöld helyzetbe állítva.

  5. Érintse csinált hogy mentse a változást.

     Web

  6. Nyissa meg a Megjegyzések alkalmazást, és válassza ki a védeni kívánt jegyzetet.

  7. Érintse meg a Megosztás ikonra.

  8. Érintse Lock Megjegyzés feloldott zár ikon hozzáadásához a védett jegyzethez.

  9. Érintse meg a lock ikonra a jegyzet zárolásához.

     Web

  10. Amikor Ön (vagy bárki más) megpróbálja elolvasni a jegyzetet, megjelenik egy Ez a jegyzet blokkolva képernyő, és meg kell adnia a jelszót, vagy a Touch ID vagy az Arc azonosítót kell használnia, ha aktiválta ezt a beállítást.

  11. A jelszó megváltoztatásához lépjen a Megjegyzések szakasza beállítások app és érintse meg Jelszó visszaállítása.

    A megváltozott jelszó az új jegyzetekre vonatkozik, nem pedig azokra, amelyek már rendelkeznek jelszóval.

A jegyzetek szinkronizálása az iCloud használatával

A Notes alkalmazás korábban csak az iPhone-on létezett, de elérhető iPad-eken és Mac-eken, valamint az interneten található iCloud-on. Mivel ezek az eszközök szinkronizálhatják a tartalmat az iCloud-fiókkal, bárhol létrehozhat egy jegyzetet, és az összes eszközén megjelenhet.

  1. Győződjön meg arról, hogy az eszközök, amelyekhez szinkronizálni szeretné a jegyzeteket, ugyanabba az iCloud-fiókba van bejelentkezve, vagyis mindegyik ugyanazt az Apple ID-t használja.

  2. Az iPhone-on lépjen a beállítások app.

  3. Koppintson a nevére a képernyő tetején. Az iOS 9 és korábbi verzióiban hagyja ki ezt a lépést.

  4. Érintse iCloud.

  5. Kapcsold be Megjegyzések kapcsoló.

     Web

  6. Ismételje meg ezt a folyamatot minden olyan mobileszközön, amellyel szinkronizálni szeretné a Notes alkalmazást az iCloudon keresztül. Mac rendszeren nyissa meg System Preferences és válassza ki a iCloud. Helyezzen egy pipát a mellé Megjegyzések, ha még nincs bejelölve.

Ezzel minden alkalommal, amikor bármelyik eszközén új jegyzetet készít, vagy meglévőet szerkeszt, a változtatások automatikusan szinkronizálódnak az összes többi eszközzel.

Megjegyzések megosztása iPhone-on

A jegyzetek nagyszerű módon nyomon követhetik az információkat saját maguk számára, de megoszthatják másokkal is. Jegyzet megosztásához nyissa meg a megosztani kívánt jegyzetet, és koppintson a ikonra Megosztás ikon. Megjelenik egy ablak, amely számos lehetőséget tartalmaz:

  • földre száll: Ez az eszköz egy vezeték nélküli fájlmegosztási funkció, amely az iOS és a macOS rendszerbe van beépítve. Ezzel megjegyzéseket küldhet a Notes alkalmazásba egy másik iPhone-on, iPad-en vagy Mac-en Bluetooth és Wi-Fi használatával. Ismerje meg az AirDrop használatát iPhone-on.
  • Üzenet: Küldje el a jegyzet tartalmát szöveges üzenetben. Más Apple eszközre történő küldéskor ez a lehetőség az Apple ingyenes, biztonságos iMessage rendszerét használja.
  • Levél: A gomb megérintésével konvertálhat jegyzetet e-mail címre. Megnyílik az iPhone alapértelmezett Mail alkalmazásában.
  • Kép mentése: Ha kép van csatolva a jegyzethez, koppintson erre a gombra a kép (nem a teljes jegyzet) mentéséhez a készülék Fotók alkalmazásába.
  • Nyomtatás: Ha egy AirPrint-kompatibilis nyomtató közelében tartózkodik, ez az opció vezeték nélkül elküldi a jegyzetet a nyomtatónak gyors nyomtatás céljából.
  • Hozzárendelés a Kapcsolattartóhoz: Ez az opció csak a jegyzetekhez csatolt képekkel működik. Koppintson rá, hogy egy jegyzetben lévő képet rendeljen az alapértelmezett fényképhez egy személy számára a Névjegyek alkalmazásban (a címjegyzékben).

Hogyan működj együtt másokkal a megosztott jegyzeteken

Hívj meg másokat, hogy működjenek együtt egy jegyzeten veled. Ebben a helyzetben mindenki, akit meghív, módosíthatja a jegyzetet, beleértve a szöveg hozzáadását, a mellékletek hozzáadását vagy az ellenőrzőlista elemeinek kitöltését - gondoljon a megosztott élelmiszerboltokra vagy tennivalókra.

A megosztott jegyzetet az iCloud-fiókjában kell tárolnia, amely az alapértelmezett, és nem csak az iPhone-on. Minden együttműködőnek iOS 10 vagy újabb verzióra, macOS Sierra (10.12) vagy újabb verzióra és iCloud-fiókra van szüksége.

  1. Koppintson egy jegyzetre, például az élelmiszerbolt-listára a Notes alkalmazásban annak megnyitásához.

  2. Koppintson a pluszjelű személy jobb felső sarkában lévő ikonra.

  3. A megosztási eszközben válassza ki, hogyan hívjon meg másokat a jegyzet együttműködésére. A lehetőségek közé tartozik a szöveges üzenet, a levél, a közösségi média és mások.

  4. A meghíváshoz használni kívánt alkalmazásban vegyen fel embereket a meghívóba. Használja a címjegyzéket, vagy írja be elérhetőségüket.

     Web

  5. Küldje el a meghívót.

Amikor az emberek elfogadják a meghívást, jogosultak a jegyzet megtekintésére és szerkesztésére. Annak megtekintéséhez, hogy kinek van hozzáférése a jegyzethez, koppintson a pluszjelű személyre. Ezen a képernyőn további személyeket hívhat meg, vagy leállíthatja a jegyzet megosztását.

Megjegyzések törlése az iPhone-on

A jegyzetek többféle módon törölhetők.

Jegyzetek törléséhez a Jegyzetek listából az alkalmazás első megnyitásakor:

  • Húzza jobbról balra egyetlen jegyzeten, és koppintson a ikonra töröl vagy a kuka ikonra.
  • Érintse szerkesztése és koppintson több törölni kívánt jegyzetre. Koppintson a töröl or Összes törlése az iOS verziójától függően.

Megjegyzésen belül:

  • Koppintson az alján található kuka ikonra. Ha nem látja, érintse meg a elemet csinált a jobb felső sarokban, és megjelenik.

Hogyan lehet helyreállítani a törölt jegyzeteket

Ha törölte azt a jegyzetet, amelyet most szeretne visszakapni, a Notes alkalmazás 30 napig megőrzi a törölt jegyzeteket, így helyreállíthatja.

  1. A Jegyzetek listában koppintson a bal felső sarokban lévő nyílra.

  2. Ban,-ben mappák képernyőn érintse meg a gombot Nemrég törölve.

  3. Érintse szerkesztése.

     Web

  4. Koppintson a helyreállítani kívánt jegyzetre vagy jegyzetekre.

  5. Érintse Költözik a képernyő alján.

  6. Koppintson arra a mappára, ahová áthelyezni szeretné a jegyzetet vagy a jegyzeteket. Vagy koppintson a ikonra Új mappa hogy készítsen egy másik mappát. A jegyzet oda kerül, és már nincs megjelölve törlésre.

     Web

Haladó iPhone Notes alkalmazás tippek

Végtelen sok trükk fedezhető fel és a Notes alkalmazás használata. Íme néhány további tipp az alkalmazás használatához:

  • Használja a Siri: Új jegyzet létrehozásához használja a Sirit. Aktiválja a Sirit, és mondja: "jegyzetel" vagy "új jegyzet indítása". Ezután mondja el, mit kell tartalmaznia a jegyzetnek. Siri átírja a jegyzetet az Ön számára.
  • Hozzon létre jegyzeteket más alkalmazásokból: Ha olyan alkalmazást használ, amely lehetővé teszi a szöveg kiválasztását, akkor például a Mail vagy a Safari létrehozhat jegyzetet a szöveg kiemelésével. A kiválasztott szöveg feletti menüben érintse meg a elemet Megosztás, majd érintse meg Hozzáadás a Megjegyzésekhez. A megjelenő ablakban adjon meg további információkat, és koppintson a gombra Megtakarítás új jegyzet létrehozásához vagy Válassza a Megjegyzés lehetőséget hozzáadni egy meglévőhöz.
  • A jegyzetek végleges törlése: A törölt megjegyzések legfeljebb 30 napig megőrződnek. Ha azonnal törölni szeretné a jegyzeteket, lépjen a Nemrég törölve mappába. Ezután csúsztassa jobbra balra egy jegyzetet, és koppintson a ikonra töröl. A jegyzet azonnal törlődik.