Hogyan lehet csatlakoztatni a Chromecastot a szálloda Wi-Fi-jéhez

Mit kell tudni

  • Nyitott Wi-Fi hálózattal rendelkező szállodában nincs bejelentkezés? Csatlakoztassa Chromecastját a TV-hez, és állítsa be a Wi-Fi hálózaton.
  • Ha hálózati bejelentkezés szükséges, akkor létre kell hoznia egy hotspotot, routert kell használnia, vagy a szálloda útválasztóját úgy kell gondolnia, hogy a Chromecast egy laptop.

Ez a cikk többféle módon tárgyalja a Chromecast szállodahálózathoz történő beállítását, hogy az Ön feltételeinek megfelelően élvezhesse a tévét. Ahogy tovább olvasod a cikkben, a megközelítések bonyolultabbá válnak, és merjük kissé furcsábbnak mondani.


Hozzon létre egy Windows 10 hotspotot

Miért érdemes alternatív hotspotot létrehozni? Amikor egy laptopot vagy mobileszközt hotspotokká alakít, amely csatlakozik az internethez, a Chromecast ugyanúgy csatlakozhat hozzá, mint az otthoni hálózat, mert nincs szükség üdvözlő oldalra.

Bármely, ugyanahhoz a hotspothoz csatlakoztatott eszköz (mobil vagy laptop) ugyanúgy streamelhet a Chromecastra, mint otthoni hálózaton keresztül.

Először csatlakoztassa laptopját a szálloda Wi-Fi-jéhez a szokásos módon, és jelentkezzen be a szálloda üdvözlő oldalára. Miután laptopja csatlakozik az internethez, készen áll a következő lépések végrehajtására a Chromecast csatlakoztatásához.

  1. Kattints Rajtválassza beállítások, és válassza ki Hálózat és Internet.

  2. választ Mobil hotspot a bal oldali ablaktáblából.

  3. Kattintson a választóra a megforduláshoz Ossza meg internetkapcsolatom más eszközökkel nak nek On.

  4. Biztosítják, hogy a Oszd meg internetkapcsolatom innen: be van állítva Wi-Fi.

  5. Ügyeljen arra is Ossza meg internetkapcsolatomat be van állítva Wi-Fi.

  6. Rögzítse a Hálózat neve és Hálózati jelszó ami az ablak alján látható.

Most, hogy engedélyezve van a laptop hotspotja, állítsa be a Chromecastot a szokásos módon, de kapcsolati beállításaihoz használja a fent rögzített hálózati nevet és jelszót.

Ha nincs Windows 10 laptopja, megoszthatja internetkapcsolatát Wi-Fi-n keresztül egy Mac-szel is. Ha régebbi Windows laptopja van, akkor a Connectify segítségével megoszthatja Wi-Fi kapcsolatát.


Hozzon létre egy mobil hotspotot

Ha nincs magánál laptop, a legtöbb modern mobiltelefon rendelkezik azzal a funkcióval, hogy az internetkapcsolatot mobil hotspoton keresztül ossza meg.

A Wi-Fi mobil hotspot engedélyezése Android-eszközével:

  1. Nyisd ki Beállítások.

  2. Alatt Vezetéknélküli hálózat érintse meg a Több.

  3. Érintse Internetmegosztás és hordozható hotspot.

  4. Koppintson a Beállítás elemre Wi-Fi hotspot.

  5. A típus Hálózat neve és Jelszó.

  6. Érintse Mentése.

  7. engedélyezése Hordozható Wi-Fi hotspot.

Most a telefon Wi-Fi hozzáférési pontként osztja meg mobil internetkapcsolatát. Csatlakozhat ehhez a Wi-Fi hálózathoz Chromecastjával, akárcsak bármely más hálózathoz.

Ha van iPhone-ja, akkor az iPhone-on is engedélyezheti a Wi-Fi mobil hotspotot.

Csak akkor használja ezt a megoldást, ha korlátlan adatcsomaggal rendelkezik. A filmek vagy műsorok streamingje a mobil hotspoton keresztül rengeteg adatot fogyaszthat, és tetemes adatfelhasználási költségekkel járhat. Néhány telefon képes megosztani a Wi-Fi kapcsolatát az adatok helyett. Ha telefonja rendelkezik ezzel a képességgel, akkor nem kell aggódnia az adatfelhasználás miatt.


Használjon hordozható útválasztót

Az egyik legegyszerűbb megoldás arra, hogy a Chromecast a szálloda Wi-Fi hálózatán működjön, ha hordozható utazási Wi-Fi routert hoz magával.

Ha még soha nem használt ilyet, a vezeték nélküli útválasztó kompakt eszköz, amelyet csatlakoztathat egy vezeték nélküli hotspothoz, majd ezt a kapcsolatot megoszthatja több eszközzel. Amikor vásárol egyet, biztos lehet benne, hogy Wi-Fi kliens támogatást nyújt, ami azt jelenti, hogy kliensként csatlakozhat egy Wi-Fi hálózathoz. Minden, ami bejelentkezik és csatlakozik egy hálózathoz (ebben az esetben egy Wi-Fi hálózathoz), az ügyfél. Tehát, amikor iPhone vagy laptopja csatlakozik egy hálózathoz, akkor az ügyfélnek számít.

Kittichai Boonpong / EyeEm / Getty Images

Számos nagyszerű választás van az útválasztók számára. Lehet, hogy hálózati kábelt kell magával hoznia a szállodai szoba hálózati aljzatához való csatlakozáshoz, ha a szálloda nem biztosít ilyet.

Még akkor is, ha a szállodában nincs hálózati csatlakozó, a legtöbb útválasztó lehetővé teszi, hogy csatlakozzon a szálloda Wi-Fi-hálózatához. Ezután létrehozhat egy hozzáférési pontot a helyiség összes eszközéhez (beleértve a Chromecastot is), hogy csatlakozzon egymáshoz.


Tegye úgy a Wi-Fi-kártyát, mint a Chromecast MAC-címe

Ha a fenti lehetőségek egyike sem működik az Ön számára, van egy utolsó lehetőség.

A szálloda a média-hozzáférés-vezérlés (MAC) címével figyeli, hogy mely eszközök jogosultak csatlakozni a Wi-Fi-hálózathoz.

Az egyik szakértői szintű trükk az, hogy a szálloda útválasztóját úgy gondolja, hogy a Chromecast valóban a laptop, azáltal, hogy a vezeték nélküli kártyát ideiglenesen a Chromecast azonos Mac-címére állítja. Ezután hitelesít a szálloda üdvözlő oldalán.

Kövesse az alábbi lépéseket, hogy továbbítsa a hitelesítést a laptopról a Chromecastra.

Először is, mielőtt elindulna az utazásra, szerezze be Chromecastjának MAC-címét, miközben csatlakozik az otthoni Wi-Fi hálózathoz.

  1. Nyissa meg telefonján a Google Home alkalmazást.

  2. Érintse meg a Eszközök ikon a jobb felső sarokban.

  3. Érintse meg a három pont a Chromecast-eszköz jobb felső sarkában a beállítások megtekintéséhez.

  4. Görgessen le a beállítási oldal aljára, és rögzítse a MAC-címet.

  5. Ne felejtse el leírni a címet, mivel a következő lépésekben szüksége lesz rá.


Adja át a hálózati hitelesítést a Chromecastnak

Miután a szállodában van, hajtsa végre a következő lépéseket a Windows 10 laptopon, hogy továbbítsa a Wi-Fi hálózati hitelesítést a Chromecastnak.

  1. Kattints Rajt, típus cmd, és nyomja meg a gombot belép gombot a billentyűzeten.

  2. típus getmac és nyomja meg az belép.

  3. Írja le a Fizikai cím alatt a csatlakoztatott eszköz mellett szerepel Szállítási név. Ez a te laptopok MAC-cím, amelyre később szüksége lesz.

  4. Kattintson a Start gombra, írja be Eszközkezelő és kattintson Eszközkezelő.

  5. Bontsa hálózati adapterek.

  6. Kattintson a jobb gombbal a Wi-Fi adapterre, és válassza a lehetőséget ingatlanok.

  7. Kattints a Részletes Tab.

  8. Kattints a Hálózati cím tulajdonságot, és adja meg a Chromecast's MAC címet a Érték mező.

Ha nem látja Hálózati cím or Helyileg adminisztrált cím, akkor előfordulhat, hogy a Wi-Fi hálózati kártyája nem támogatja a MAC hamisítást. Lehet, hogy ehelyett használhatja az Ethernet kártyát.

A Windows régebbi verzióiban a fenti utasítások is működnek, az eszközkezelő megnyitása kicsit más. Ehhez nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot A windows gombot, és nyomja meg a R kulcs. Írja be a párbeszédpanelen devmgmt.msc és nyomja meg a gombot belép kulcs. Folytassa a további utasításokat a leírtak szerint.

Tegye úgy, hogy az Ethernet-kártya hasonlítson a Chromecast MAC-címére

Csatlakoztassa laptopját közvetlenül a Hotel Ethernet portjához. Miután csatlakozott az internethez, ugyanezt a fenti eljárást használhatja az Ethernet hálózati kártya MAC-címének megadásához a Chromecastéval.

Miután bejelentkezett a szálloda internetes üdvözlő oldalára, húzza ki a számítógépet, majd kapcsolja be a Chromecastot.

Most, hogy a Chromecast MAC-címet regisztrálták a szálloda útválasztóján, nem okozhat problémát a hálózatra való csatlakozás. A Chromecastot ugyanúgy beállíthatja, mint otthon.

A Chromecast használata egy szállodában

Ha ezek a lehetőségek meglehetősen problémásnak tűnnek, akkor más eszközök vásárlását választhatja, amelyek képesek bejelentkezni a szállodai hálózatokba.

Az Amazon Fire Stick jó megoldás, mivel beépített webböngészővel rendelkezik. A Roku streaming bot egy másik lehetőség, mivel csatlakozhat a másodlagos Wi-Fi jelhez laptopjával, hogy bejelentkezhessen a szálloda hotspotjába.