Az iPad billentyűzet beállításainak módosítása

Kicsit irányíthatja az iPad alapértelmezett billentyűzetét. A módosítható beállítások között szerepel a billentyűzet elrendezése, a billentyűzet típusa, a prediktív szöveg és az automatikus javítás funkció.

Így állíthatja be az iPad billentyűzetét úgy, ahogyan szeretné.

Ezek az utasítások az iOS 11 vagy újabb rendszert futtató eszközökre vonatkoznak.


Az iPad billentyűzet testreszabása

A billentyűzet beállításainak módosításához lépjen a Beállítások alkalmazásba. A következőket kell tennie:

  1. Nyissa meg az iPad Beállítások alkalmazását.

  2. A bal oldali menüben válassza a lehetőséget általános az általános célú eszközbeállítások megjelenítéséhez a képernyő jobb oldalán.

  3. Görgessen lefelé a képernyő jobb oldalán, amíg meg nem jelenik Billentyűzet, majd érintse meg az elemet a billentyűzet beállításainak menüjének megnyitásához.

  4. Most több lehetősége van a billentyűzet nyelvének, elrendezésének és szolgáltatásainak megváltoztatására.


Testreszabható beállítások az iPad billentyűzethez

Az iPad billentyűzet beállításai segítenek az iPad testreszabásában. Legtöbbjük olyan kapcsoló, amelyet ki- és bekapcsolhat. Íme egy rövid összefoglaló néhány módosításról, amelyet elvégezhet:

  • billentyűzetek: Az iPad beépített billentyűzetekkel rendelkezik, több tucat nyelven. Telepíthet olyan harmadik féltől származó termékeket is, mint a Swype vagy a Hanx Writer billentyűzet. Ezt az opciót megérintve, majd Új billentyűzet minden elérhető választási lehetőséget megmutat. A billentyűzet elrendezését is megváltoztathatja QWERTY-ről egy másikra, ha megérinti billentyűzetek és azután Angol az angol billentyűzet opcióinak eléréséhez. 
  • Szövegcsere: Ez az elem a régi "billentyűparancs", amely új nevet kapott, amely jobban leírja a funkciót. A Szövegcsere felveszi a bejegyzéseket az automatikus javítás könyvtárba, így ha gyakran elírja a szót, és az iPad nem fogja el, akkor ez a felülírás javítja az Ön számára.
  • Az automatikus nagybetűs: Alapértelmezés szerint az iPad automatikusan nagybetűket ír egy új mondatban. Ez a beállítás váltja ezt a viselkedést.
  • Auto-Correction: Ez az elem váltja az automatikus javítás eszközt. Amikor a funkció aktív, az iPad automatikusan kijavítja az Ön nevében a helyesírási hibákat.
  • Ellenőrizze a helyesírást: A helyesírás-ellenőrző az elírási hibák alatt piros aláhúzással fedi fel a helyesírási hibákat. Hasznos váltás, ha inkább az automatikus javítást szeretné kikapcsolni.
  • Engedélyezze a nagybetűs zárolást: Alapértelmezés szerint az iPad kikapcsolja a nagybetűs billentyűt, miután beírta a következő betűt, számot vagy szimbólumot. De ha kétszer megérinti a nagybetűs billentyűt, bekapcsolja a nagybetűket, amellyel nagybetűket írhat, amíg ki nem kapcsolja a funkciót.
  • parancsikonok: Ez a beállítás lehetővé teszi a Szövegcsere be- vagy kikapcsolását anélkül, hogy törölné az összes esetlegesen beírt szöveget.
  • jósló: Gépelés közben az iPad megpróbálja megjósolni a beírt szót, és megjeleníti azt közvetlenül a képernyőn megjelenő billentyűzet felett. Ezeknek a szavaknak a megérintésével befejezheti a gépelést. 
  • Osztott billentyűzet: Ez a beállítás kettéválasztja a billentyűzetet, a billentyűzet egyik oldala a kijelző egyik oldalán, a billentyűzet másik oldala pedig a kijelző másik oldalán található. Remek hüvelykujj-gépeléshez.
  • Engedélyezze a kulcs mozgatását: Az iOS 11-ben az iPad billentyűzete új funkciót kapott, amely lehetővé teszi a billentyűk fölé történő speciális karakterek gyors begépelését, úgy, hogy "lecsap". Ez a kapcsoló be- és kikapcsolja ezt a funkciót.
  • "" Parancsikon: Ha kétszer egymás után megérinti a szóközt, az iPad beszúr egy pontot az első szóköz helyett.
  • Engedélyezze a diktálást: A hangdiktálás lehetővé teszi, hogy beszéljen iPad készülékével, és a szavait szöveggé konvertálja. Ez a funkció az Ön által beszélt üzeneteket küldi az Apple-nek lefordításra, ezért nagyon pontos, de ha a magánélet érdekli, érdemes kikapcsolni ezt a funkciót.

Hogyan hozzunk létre egy iPad billentyűparancsot

A parancsikon segítségével beírhat egy rövidítést, például "idk", és egy hosszabb kifejezéssel helyettesítheti, például "nem tudom". Az iPad billentyűparancsai ugyanúgy működnek, mint az automatikus javítás. Beírja a parancsikont, és az iPad automatikusan lecseréli az egész kifejezésre.

Így állíthat be egyet:

  1. A Beállítások billentyűzetek szakaszában (beállítások > általános > billentyűzetek), Koppintson a Szövegcsere.

  2. Érintse meg a Plusz jel a jobb felső sarokban új parancsikon hozzáadásához.

  3. Írja be a hosszabbat Kifejezés használni szeretné és a parancsikon hogy aktiválja a szövegdobozokban.

  4. Érintse Megtakarítás hogy elmentse a parancsikont.

  5. Most, amikor beírja a beállított parancsikont, az iPad automatikusan kicseréli azt a kifejezést, amelyhez kötötte.


Egyéni billentyűzet telepítése

Egyéni billentyűzet beállításához először le kell töltenie az App Store-ban elérhető alternatív billentyűzetek egyikét. Néhány nagyszerű lehetőség a SwiftKey billentyűzet és a Google Gboard billentyűzete. Van még egy billentyűzet a Grammarly-tól, amely gépelés közben ellenőrzi a nyelvtanodat.

  1. Töltse le az App Store-ból a hozzáadni kívánt billentyűzetet.


  2. A Billentyűzet beállításai között érintse meg a ikont billentyűzetek cím.

  3. Érintse Új billentyűzet hozzáadása.

  4. Megjelenik az iPadre telepített elérhető billentyűzetek listája. Koppintson az aktiválni kívánt billentyűzetre.

Koppintson a billentyűzet eltávolítására szerkesztése az egyéni billentyűzetek oldalon. A csapból egy piros kör látható, mínusz jellel a rendelkezésre álló billentyűzetek mellett. A gomb megérintésével eltávolítja a billentyűzetet az aktivált listáról. 

A billentyűzet deaktiválása nem távolítja el azt. A billentyűzet teljes törléséhez el kell távolítania az alkalmazást.


Az iPad billentyűzet cseréje QWERTZ vagy AZERTY formátumra

A megszokott QWERTY billentyűzet a betűgombok tetején található öt betűből kapja a nevét, és két népszerű változat (QWERTZ és AZERTY) ugyanúgy kapja a nevét. Változtassa meg az iPad billentyűzetkiosztását ezekre a változatokra a Billentyűzet beállításai között.

A választással érheti el ezeket az alternatív elrendezéseket Adjon hozzá egy billentyűzetet majd megtalálja őket az elérhető elrendezések listájában. Mindkettő az amerikai angol változat változata. A QWERTZ és az AZERTY mellett más elrendezések közül is választhat, például az US Extended vagy a British.

  • A QWERTZ elrendezést Közép-Európában használják, és néha német elrendezésként is ismerik. Legnagyobb különbsége az Y és Z billentyűk cseréje.
  • Az AZERTY elrendezést gyakran használják a francia beszélők Európában. A fő különbség a Q és A billentyűk cseréje.