Apple Mac Mini 2014 (felújított) áttekintés: 300 dollár alatti Mac

Web / Rawes Erika


Kijelző: Intel HD Graphics 5000

A 2014 végi Mac Mini egyetlen HDMI-porttal és két Thunderbolt 2.0-porttal rendelkezik videofelvételhez. Integrált grafikus kártyájaként az Intel HD Graphics 5000-et használja. A benchmark tesztelés során 59.9 FPS-t ért el a Car Chase, és 45.6 FPS-t Manhattanen, a GFXBench jóvoltából. 

A GPU elég nagy ahhoz, hogy néhány kevésbé grafikát igénylő játékot (például Dota 2) játszhasson, HD videókat nézhessen és fényképeket szerkeszthessen, de ennél igényesebb játékokat nem játszhat. Megjeleníthet 4K-ban, de csak alacsonyabb frissítési gyakorisággal (24 Hz HDMI felett, 30 Hz Thunderbolt felett). Mivel a Mac Mini egy HDMI porton kívül két Thunderbolt 2.0 porttal rendelkezik, kettős monitort csatlakoztathat, ha egy monitort HDMI-n keresztül, egyet pedig Thunderbolt 2.0-n keresztül csatlakoztat.

Megjeleníthet 4K-ban, de csak alacsonyabb frissítési gyakorisággal.


Teljesítmény: Megteszi a munkát

A felújított Mac Mini MGEM2LL / A kétmagos processzorral van felszerelve, nem négymagos. Intel Core i5-4260U-val rendelkezik, amelynek magfrekvenciája 1.4 gHz. Az Intel turbó boost technológiájával rendelkezik, és a boost gyakorisága 2.6 gHz. A Mac Mini 4 GB LPDDR3 RAM-mal rendelkezik, és nem nyithatja meg a mini-t, és nem frissítheti a RAM-ot, ami jelentős hátrány. 500 GB HDD-tárral érkezik. 

Bár ez egy felújított 2014-es modell, modern benchmark teszteken vetettem át, beleértve a Cinebench R20-t és a Geekbench 5-et. A Cinebench 20-on a CPU 571 pontot ért el, ami egy régebbi chip esetében nem rossz, de nem egy erőműre utal. bármelyik. A Geekbench 5 a Mac Mini számára egy magot, vagyis 648-at, és több magot kapott, 1311-et adott. Az Acer ChromeBox CX13 (az Intel i3 - 8130U modelljével) magasabb pontszámot kapott, egyetlen magértéket 861 és többmagos 1616-ot kapott. A 2014-es Mac Mini semmiképp sem munka ló, de elegendő energiával rendelkezik az összes alapvető feladat elvégzéséhez, sőt, megbízható számítógépként is szolgálhat iskolai, munkahelyi, szórakoztató tevékenységekhez vagy a fentiek mindegyikéhez. 

Bizonyos alkalmazások lassan nyílnak meg, és a rendszerbeállítások betöltése egy percet vesz igénybe. De a 2014-es Mini-nek nincs problémája több feladat egyszerre történő futtatása, és a Mini soha nem érezte magát lassúnak semmilyen frusztráló mértékben.

A felújított Mac Mini MGEM2LL / A kétmagos processzorral van felszerelve, nem négymagos.


Termelékenység: Többcélú számítógép

A felújított Mac Mini nem tartalmaz perifériákat. Valójában csak a tápkábel jön a csomagba, kivéve magát a Mac Mini-t - még kézikönyvet vagy gyors útmutatót sem kap. Meg kell adnia saját egerét, billentyűzetét és képernyőjét, ha a mini-t asztalként szeretné használni. De sok lehetősége van arra, hogy miként szeretné használni az eszközt.

Kezelheti asztali számítógépként, használhatja szórakoztató központként vagy Plex szerverként, létrehozhat egy árkádrendszert, használhatja intelligens otthoni automatizáláshoz, vagy sok más célra. Mérete, jellemzői, feldolgozási képességei és alacsony belépési ára elősegítik a maximális sokoldalúságot. 

A Mac Mini szintén energiatakarékos, csak kis energiaigényt igényel. Körülbelül hat wattot használ alapjáraton, és maximális fogyasztása 85 watt. 


Audio: Beépített hangszórók

A Mini csendesen működik. Emellett sok más asztali számítógéptől és mini PC-től eltérően saját beépített hangszórókkal rendelkezik. Nem hangzanak túl rosszul, de nem túl hangosak. 

Külső hangszórók hozzáadásával javíthatja a hangminőséget. Tartalmaz egy 3.5 mm-es fejhallgató-csatlakozót, valamint USB-portokat a hangszórók csatlakoztatásához. Csatlakoztathat Bluetooth hangszórókat, vagy kihasználhatja az Apple AirPlay előnyeit.  


Hálózat: Bluetooth, Wi-Fi és Ethernet

A Bluetooth 4.0 mellett a 2014-es Mac Mini 802.11ac vezeték nélküli. Ez rendelkezik egy Ethernet porttal a vezetékes internetkapcsolathoz. 

Az Apple-eszközök egyik előnye, hogy zökkenőmentesen kapcsolódhatnak egymáshoz egyetlen Apple ID-n keresztül. A Mac Mini gyorsan és egyszerűen párosult az iPhone készülékemmel. Azonnal megkaptam a Mini-n beállított szövegeket és értesítéseket csuklás nélkül.

Web / Rawes Erika

Kamera: Hozzon magával saját webkamerát

A Mini nem rendelkezik beépített webkamerával, de csatlakoztathat olcsó USB kamerát, vagy vásárolhat monitort beépített webkamerával. Csatlakoztatnia kell egy kamerát, hogy teljes mértékben kihasználhassa a kommunikációs funkciókat, mint például a FaceTime.

Szoftver: Mac OS X, de frissítheti a Catalina verzióra

A Mac Mini 2014 a Mac OS X régebbi verziójával érkezik (általában az adott felújított géptől függően Yosemite vagy El Capitan). Frissítheti az operációs rendszert Mac OS Catalina-ra, amely frissíti a fotók alkalmazást, a jegyzetek alkalmazást, az Apple mail, a Safari, a képernyőidő, a zene, a podcastok, az Apple TV, a hangvezérlés és még sok mást. 

Ár: 250 dollár alatt

A felújított 2014-es Mac Mini általában 230 dollárért kerül forgalomba, ami kevesebb, mint a fele az eredeti 499 dolláros kiskereskedelmi árnak, amikor a készüléket először kiadták. 

Az Apple 2014 végén felhagyott a 2018-es verzió értékesítésével, így ha vadonatúj Mac Mini-t szeretne, akkor meg kell vásárolnia a 2018-as modellt 799 dolláros kikiáltási áron. A felújított 2014-es modell egy csomagot takaríthat meg Önnek.

Felújított Mac Mini 2014 vs. Mac Mini 2018

A 2018-as Mac Mini (nézet az Amazon-on) erősebb, de drágább is, mint a felújított 2014-es modell. Az alap 2018 Mac Mini 3.6 GHz-es négymagos, 8. generációs Intel i3 processzorral rendelkezik, a kétmagos helyett, mint a 2014-es verzió. Több RAM-mal rendelkezik (8 GB), és az DDR4 az LPDDR3 helyett. Tárolás céljából a 2018-as verzió 128 GB PCIe-alapú SSD-tárral rendelkezik, szemben a 500-es verzióéhoz hasonló 2014 GB-os HDD-tárral. A grafika szempontjából az újabb modell rendelkezik az Intel UHD Graphics 630-zal, amely jobban integrált grafikus kártya, mint a régebbi Intel HD Graphics 5000.

Végső ítéletet

Funkcionális Mini számítógép megfizethető áron.

A 2014-es felújított Mac Mini jobb lenne frissítési lehetőségekkel, de még akkor is kiváló érték.

Szemüveg

  • Termék neve Mac Mini MGEM2LL / A (felújított)

  • Termékmárka Apple

  • Ára 230 USD

  • Súly 2.7 font.

  • A termék méretei: 7.7 x 7.7 x 1.4 in.

  • Szín ezüst

  • 90 napos garancia (Amazon megújított garancia)

  • OS Mac OS X

  • Processzor Intel Core i5 (4. generáció)

  • Két mag

  • Óra sebessége 1.4 gHz

  • RAM 4 GB

  • Memória sebessége 1600 MHZ

  • Tárhely 500 GB HDD (5,400 ford / perc)

  • Grafikus Intel HD Graphics 5000

  • Audio Integrált sztereó

  • HDMI x1, Thunderbolt x 2, USB x 4, fejhallgató, mikrofon, Ethernet, kártyaolvasó portok