Mi a teendő, ha az iTunes nem rendelkezik zenei nevekkel

CD importálásakor nem csak a digitális zenefájlok kerülnek az iTunes-ba. Ezenkívül megkapja a dalok, előadók és albumok nevét minden hozzáadott MP3 vagy AAC fájlhoz. Néha mégis lemásol egy CD-t az iTunes-ban, és rájössz, hogy a "Track 1" és a "Track 2" az imént megkapta az egyre népszerűbb "Ismeretlen művész" (személy szerint inkább korábbi munkáikat) meg nem nevezett albumán. Néha még csak egy üres helyet is kap, ahol az előadónak vagy az album nevének lennie kell.

Ha valaha látta, hogy ez megtörténik, felmerülhet benne, hogy mi okozza az iTunes-nak, hogy nincsenek dalnevei, és hogyan lehet ezt kijavítani. Ez a cikk megválaszolja mindkét kérdést.


Hogyan azonosítja az iTunes a CD-ket és a dalokat

A dalok és albumok nevét nem kódolják CD-kbe. Ez az információ valójában az interneten él.

Amikor lemásol egy CD-t, az iTunes a GraceNote nevű szolgáltatást (korábban CDDB vagy Compact Disc Data Base néven ismert) használja a CD azonosítására, és az egyes számokhoz felveszi a dalok, előadók és albumok nevét. A GraceNote az albuminformációk hatalmas adatbázisa, amely meg tudja különböztetni az egyik CD-t a másiktól, minden CD-re egyedi, de a felhasználók elől rejtett adatok felhasználásával. Amikor behelyez egy CD-t a számítógépébe, az iTunes elküldi a CD-ről szóló adatokat a GraceNote-nak. Ezután a GraceNote továbbítja a CD-n található dalokkal kapcsolatos információkat az iTunes-hoz.


Miért hiányoznak az iTunes-dalok?

Ha nem kap egyetlen zeneszámot vagy albumnevet sem az iTunes-ban, ez azért van, mert a GraceNote nem küldött információt az iTunes-nak. Ez néhány okból történhet:

  • A CD nagyon kicsi kiadótól származik, homályos vagy önálló kiadású. Előfordulhat, hogy az ilyen albumok nem szerepelnek a GraceNote adatbázisában.
  • Olyan mix CD-t importál, amely nem tartalmazta ezeket az információkat a létrehozásakor.
  • A számítógép nem csatlakozik az internethez, amikor a CD-t az iTunes fájlba másolja. Internetes kapcsolatra van szükséged ahhoz, hogy az iTunes kommunikáljon a GraceNote-tal és elküldje neked a szám adatait.

Hogyan szerezhetek CD-információkat a GraceNote-ból az iTunes alkalmazásban

Ha CD-beillesztéskor nem kap semmilyen zeneszám-, előadó- vagy albuminformációt, akkor még ne importálja a CD-t az iTunes alkalmazásba. Ellenőrizze az internetkapcsolatot. Ha nem működik, akkor hozza létre újra a kapcsolatot, helyezze be újra a CD-t, és nézze meg, hogy vannak-e zeneszámai. Ha mégis, folytassa a CD másolásával.

Ha már importálta a CD-t, de hiányzik az összes információ, akkor még mindig meg tudja szerezni a GraceNote-ból. Ehhez:

  1. Győződjön meg róla, hogy csatlakozik az internethez.

  2. Nyissa meg az iTunes alkalmazást, ha még nem fut.

  3. Kattintson egyetlen kattintással azokra a dalokra, amelyekről információkat szeretne kapni.

  4. Kattintson az filé menüben.

  5. Kattints könyvtár.

  6. Kattints Nyomon követési nevek letöltése.

  7. Ezen a ponton az iTunes kapcsolatba lép a GraceNote-nal. Ha megfelel a dalnak, automatikusan hozzáad bármilyen információt. Ha nem feltétlenül felel meg a dalnak, akkor egy felugró ablak számos lehetőséget kínál. Válassza ki a megfelelőt, majd kattintson OK.

Ha a CD még mindig a számítógépén van, akkor kattintson a gombra is Opciók menü a CD import képernyőjének jobb felső sarkában, majd kattintson a gombra Nyomon követési nevek letöltése.


Saját CD-információk hozzáadása az iTunes alkalmazásban

Ha a CD nem szerepel a GraceNote szolgáltatásban, akkor manuálisan kell hozzáadnia az információkat az iTunes alkalmazáshoz. Amíg ismeri ezeket a részleteket, ez nagyon egyszerű. Ebben az oktatóanyagban megtudhatja, hogyan szerkesztheti az iTunes daladatait.

Hogyan adhatok CD-információkat a GraceNote-hoz

A CD-információk beküldésével segíthet a GraceNote-nak javítani az információiban, és másoknak is elkerülheti ezt a problémát. Ha van olyan zenéje, amelyet a GraceNote nem tudott felismerni, az alábbi lépések végrehajtásával küldhet el információt:

  1. Ellenőrizze, hogy a számítógép csatlakozik-e az internethez.

  2. Helyezze be a CD-t a számítógépébe.

  3. Az iTunes indítása.

  4. Kattintson a bal felső sarokban található CD ikonra a CD importálási képernyőre lépéshez.

    Amíg a CD be van helyezve a meghajtóba, és megjelenik az iTunes alkalmazásban, NE még importálja a CD-t az iTunes-ba.

  5. Szerkessze a beküldendő CD összes dal-, előadó- és albuminformációját az utolsó szakaszban hivatkozott cikk lépéseivel.

  6. Kattintson az Opciók ikonra.

  7. Kattints Küldje el a CD-s számok nevét a legördülő menüben.

  8. Ezután az iTunes elküldi a dalról hozzáadott információkat a GraceNote-hoz, hogy felvegye az adatbázisába.