Az Message App Drawer elrejtése vagy testreszabása

Az iMessage alkalmazásfiók az iPhone vagy iPad készüléken gyors hozzáférést biztosít azokhoz a dolgokhoz, amelyeket szövegek küldése közben szívesen használna, mint például GIF-ek, zene, tartózkodási hely, játékok és Apple Pay. Ha azonban csak az Üzenetek alkalmazást szeretné szövegek küldésére használni, rejtse el az alkalmazásfiókot, vagy szabja testre, hogy mely alkalmazások jelenjenek meg benne.

Ezek az utasítások az iOS 11 és újabb verziókra vonatkoznak, minden iPhone és iPad modellen.


Eltávolíthatom az App fiókot?

Nem távolíthatja el teljesen az iMessage alkalmazásfiókot, vagy törölheti a telefonról vagy a táblagépről. Mindössze annyit tehet, hogy minimalizálja, hogy ne lássa minden alkalommal, amikor szöveges üzenetet küld, vagy testreszabhatja, hogy kevésbé legyen rendetlen vagy jobban megfeleljen arra, amire használni szeretné.

Például, ha nem szeretné, hogy sportalkalmazások legyenek az alkalmazás fiókjában, vagy ha az időjárási ikonok kiszorítják az iMessage névjegyeivel játszani kívánt játékokat, rejtse el azokat az iMessage alkalmazásokat az alkalmazásfiókból.

Az alkalmazás eltávolítása az eszközről más folyamatot igényel. Ugyanez vonatkozik egy alkalmazás elrejtésére. Ezek a lépések csak az alkalmazások elrejtésére vonatkoznak az iMessage alkalmazásfiókból, a kezdőképernyőről nem.


Az iMessage App fiók elrejtése

Ez a legegyszerűbb módszer az iMessage alkalmazásfiók törlésére. Ha elrejti, minimalizálja azt, hogy véletlenül ne érintse meg az alkalmazásfiók egyikét sem.

Az alkalmazásfiók elrejtéséhez iPhone vagy iPad eszközén nyisson meg egy meglévő vagy új üzenetet, majd érintse meg a ikont A gombra a szövegmező bal oldalán.

Ha véletlenül megérint egy alkalmazást az alkalmazásfiókból, egy ablak jelenik meg a képernyő alján. Koppintson a A gombot az alkalmazásablak bezárásához, de az alkalmazásfiókot nem. Az alkalmazásfiók elrejtéséhez érintse meg a gombot, ha egy alkalmazás nem jelenik meg.


Az iMessage alkalmazások elrejtése

Nem akarja teljesen elrejteni az iMessage alkalmazás fiókját? A megjelenő alkalmazások megtisztításához testreszabhatja az alkalmazásfiókot.

  1. Nyisson meg egy üzenetet az Üzenetek alkalmazásban, vagy meglévő, vagy újat.

  2. Húzza végig az alkalmazásfiókot jobbról balra, hogy teljesen jobbra görgessen.

  3. Válassza ki a hárompontos menüt. Attól függően, hogy hogyan nézi meg az alkalmazásokat, ez mondhatja Több.

  4. Érintse szerkesztése.

  5. Válassza ki az alkalmazás mellett a piros mínusz gombot, majd érintse meg a elemet Eltávolítás a kedvencekből hogy törölje a kedvencek listájáról. Ez a lista azokat az alkalmazásokat tartalmazza, amelyek az alkalmazásfiókban jelennek meg először, így ezzel elrejti az iMessage alkalmazást a fiók első alkalmazáskészletéből.

    Az iMessage alkalmazásból származó alkalmazások törlése Érdekes szakaszban távolítsa el őket a területről a mínusz gombbal, majd érintse meg a zöld gombot.

    Az iMessage alkalmazások átrendezéséhez erről a képernyőről érintse meg és tartsa lenyomva a háromsoros gombot bármelyik kedvenc alkalmazás mellett, majd húzza bárhová, ahová csak akar. A tetején lévő alkalmazások jelennek meg először az alkalmazásfiókban.

  6. Ha el szeretné rejteni, hogy egy alkalmazás ne jelenjen meg az iMessage alkalmazás fiókjában, lépjen a További alkalmazások részt, és válassza az alkalmazás melletti zöld gombot.

  7. Érintse csinált az alkalmazásfiók változásainak mentéséhez, majd érintse meg a elemet csinált ismét kilép az alkalmazásfiók beállításaiból és visszatérhet az Üzenetek alkalmazásba.