A Mac dokkolójának elrejtése vagy megjelenítése

Mit kell tudni

  • Alapértelmezés szerint a Dock a képernyő alján helyezkedik el, így gyorsan elérheti kedvenc és leggyakrabban használt alkalmazásait.
  • A Dock beállításait a Rendszerbeállítások alatt módosíthatja, így azok csak akkor jelennek meg, amikor a kurzort áthelyezi rá.
  • A billentyűparancs parancs()+opció+D megjeleníti vagy elrejti a Dockot is.

Ez a cikk elmagyarázza, hogyan lehet a Dockot megjeleníteni vagy elrejteni a beállítások, a billentyűparancs vagy az egér / trackpad segítségével. Kitér arra is, hogyan lehet kisebbre állítani a dokkolót a képernyőn, miközben látható marad.

A cikkben szereplő információk azokra a Mac számítógépekre vonatkoznak, amelyek OS X 10.8 Mountain Lion rendszert futtatnak a macOS 10.14 Mojave rendszeren keresztül.


A dokk elrejtése vagy megjelenítése Mac-en

Akár egy mindig bekapcsolt dokkolót szeretne, akár egyet, amely elmúlik, amikor nincs rá szüksége, a Mac rendszerbeállításai ott valósítják meg.

  1. választ System Preferences az Apple menüből, vagy kattintson a gombra System Preferences ikon a dokkban.

  2. Kattintson az Dokk ikon a Rendszerbeállítások ablak első sorában.A

  3. Tegyen pipát a Automatikusan elrejti és megmutatja a dokkolót négyzetet, ha azt szeretné, hogy a dokk eltűnjön, amikor nem használja. Távolítsa el a pipát, ha azt szeretné, hogy a dokk folyamatosan látható maradjon.

  4. Zárja be a Dock beállításai ablaktáblát.

Ha a Dokk automatikus elrejtése és megjelenítése opciót választja, a dokk eltűnik, ha nem használja. Szükség szerint újra megjelenhet, ha az egérmutatót a képernyő aljára viszi, ahol a dokkoló általában lakik. Ha a dokkolót a képernyő bal vagy jobb szélére helyezte, vigye az egeret a képernyő arra az oldalára.


A dokk megjelenítéséhez vagy elrejtéséhez használja a billentyűzetet

Amellett, hogy a Dock beállítások használatával konfigurálhatja, hogy a Dock megjelenjen-e vagy rejtve legyen-e, a láthatóságát közvetlenül a billentyűzetről is vezérelheti, anélkül, hogy a Rendszerbeállítások menüpontra lépne.

Használja a parancs()+opció+D billentyűparancs a Dock megjelenítéséhez vagy elrejtéséhez. Ennek a módszernek az az előnye, hogy a láthatósági beállítást azonnal megváltoztathatja a Rendszerbeállítások megadása nélkül.


Használja az egeret vagy a trackpadot a dokk megjelenítéséhez vagy elrejtéséhez

Az utolsó módszer a Dock láthatósági beállításainak megváltoztatására az, ha az egérrel vagy az érintőpaddal elér egy titkos menüt a Dockban. Vigye a kurzort a Dock elválasztóra, arra a kis függőleges vonalra, amely a Dock alkalmazások és a Dockba telepített mappák vagy dokumentumok között helyezkedik el.

A Dock elválasztó kurzorával kattintson a jobb gombbal, és válassza a lehetőséget Kapcsolja be a rejtőzést hogy elrejtse a Dockot. Ha a dokk általában rejtve van, vigye a kurzort a dokk területre, hogy megjelenjen a dokk, majd kattintson a jobb gombbal a Dokkelválasztó és válassza ki a Kapcsolja ki a rejtőzést.

A Dock elválasztó segítségével gyorsan elérheti a Dock bármely beállítását. Csak kattintson a jobb gombbal a Dokkelválasztó és válassza ki a Dock Preferences.


A Dock Real Estate csökkentése

Ha azt szeretné, hogy a dokkoló a képernyőn maradjon, de azt szeretné, hogy a lehető legkevesebb helyet foglalja el, akkor használja a Dock beállítási ablaktáblát a méret és a nagyítás vezérléséhez. A méret nyilvánvaló; használja a Méret csúszkával változtathatja meg a Dock teljes méretét. Olyan kicsibe állíthatja, hogy nehéz megérteni, hogy mire szolgálnak az egyes Dock ikonok.

A nagyítás a lehető legkisebb Dock használatának titka. Engedélyezve a nagyítást - jelölje be a pipát a Nagyobbítás mező a Dokk beállításai között - a nagyítás csúszkájával állíthatja be a Dock kibővített nézetméretét. Amikor a kurzor áthalad az apró Dock bármely szakaszán, a kurzor alatti pozíció felnagyul, így a Dock ezen része könnyen olvasható, miközben a teljes Dock kicsi marad.

Várj, még több van

A dokkban több is van, mint csak elbújni és megmutatni. Amellett, hogy a dokkolót a képernyő bal vagy jobb oldalára mozgathatja, finom változtatásokat hajthat végre, amelyek hatással vannak a dokkolóra, mind a dokk megjelenésének vagy eltűnésének sebességének szabályozásában, mind a dokk animációjának felgyorsításának megszüntetésében. a dolgok még egy kicsit feljebb. Próbálkozzon Mac számítógépének úgy, hogy a Dock látható, majd láthatatlan legyen, és nézze meg, melyik módon tetszik a legjobban.