Mi az az MHT fájl, és hogyan nyithatja meg?

Az .MHT fájlkiterjesztésű fájl egy MHTML Web Archive fájl, amely HTML fájlokat, képeket, animációkat, hanganyagokat és egyéb médiatartalmakat képes tárolni. A HTML fájlokkal ellentétben az MHT fájlok nem korlátozódnak csak szöveges tartalmak tárolására.

Web / Tim Fisher 

Az MHT fájlokat gyakran használják a weblap archiválásának kényelmes módjaként, mivel az oldal összes tartalma egyetlen fájlba gyűjthető, ellentétben azzal, amikor egy HTML weboldalt tekint meg, amely csak más képeken és más helyeken tárolt tartalmakra mutató hivatkozásokat tartalmaz. .


Hogyan nyitható meg az MHT fájlok

Valószínűleg az MHT fájlok megnyitásának legegyszerűbb módja egy olyan webböngésző használata, mint az Internet Explorer, a Google Chrome, az Opera vagy a Mozilla Firefox (a Mozilla Archive Format kiterjesztéssel).

Megtekinthet egy MHT fájlt a Microsoft Word és a WPS Writer alkalmazásban is.

A HTML-szerkesztők MHT fájlokat is megnyithatnak, például a WizHtmlEditor és a BlockNote fájlokat.

A szövegszerkesztő képes megnyitni az MHT fájlokat is, de mivel a fájl nem szöveges elemeket (például képeket) is tartalmazhat, ezeket az objektumokat nem fogja látni a szövegszerkesztőben.

Az .MHTML fájlkiterjesztéssel végződő fájlok szintén Web Archive fájlok, és felcserélhetők az EML fájlokkal. Ez azt jelenti, hogy az e-mail fájl átnevezhető Web Archive fájlra és megnyitható a böngészőben, és a Web Archive fájl átnevezhető egy e-mail fájlra, amely az e-mail kliensen belül jelenik meg.


Hogyan lehet átalakítani az MHT fájlt

Ha az MHT fájl már meg van nyitva egy olyan programban, mint az Internet Explorer, akkor elérheti a Ctrl + S billentyűparancs a fájl más hasonló formátumban történő mentésére, például HTM / HTML vagy TXT.

A CoolUtils.com egy online fájlkonvertáló, amely egy MHT fájlt konvertálhat PDF-be.

A Turgs MHT varázsló átalakíthatja az MHT fájlt olyan formátumokra, mint a PST, MSG, EML / EMLX, PDF, MBOX, HTML, XPS, RTF és DOC. Ez egy egyszerű módszer az oldal nem szöveges fájljainak egy mappába történő kibontására (mint az összes kép). Ne feledje azonban, hogy ez az MHT átalakító nem ingyenes, ezért a próbaverzió korlátozott.

Lehet, hogy a Doxillion Document Converter ingyenes MHT fájlkonverterként működik. A másik az MHTML Converter, amely az MHT fájlokat HTML-be menti.


További információ az MHT formátumról

Az MHT fájlok nagyon hasonlítanak a HTML fájlokra. A különbség az, hogy egy HTML fájl csak az oldal szöveges tartalmát tárolja. A HTML-fájlban látható képek valójában csak hivatkozások online vagy helyi képekre, amelyeket a HTML-fájl betöltésekor töltenek be.

Az MHT fájlok abban különböznek egymástól, hogy valójában egy fájlban tárolják a képfájlokat (és másokat, például az audiofájlokat), így az online vagy a helyi képek eltávolítása esetén is használható az MHT fájl az oldal és a többi fájl megtekintésére. Éppen ezért az MHT fájlok annyira hasznosak az oldalak archiválásához: a fájlokat offline állapotban és egy könnyen hozzáférhető fájlban tárolják, függetlenül attól, hogy léteznek-e még online.

Minden olyan relatív hivatkozás, amely külső fájlokra mutat, újratérképezésre kerül, és az MHT fájlban található linkekre mutat. Ezt nem kell manuálisan megtennie, mivel az MHT létrehozási folyamatában megtette.

Az MHTML formátum nem szabványos, így bár egy webböngésző problémamentesen képes lehet menteni és megtekinteni a fájlt, előfordulhat, hogy ugyanazt az MHT fájlt megnyitva egy másik böngészőben kissé másképp néz ki.

Az MHTML támogatás szintén nem áll rendelkezésre alapértelmezés szerint minden webböngészőben. Néhány böngésző nem nyújt támogatást hozzá. Például, míg az Internet Explorer alapértelmezés szerint képes MHT-re menteni, a Chrome és az Opera felhasználóknak engedélyezniük kell a funkciót.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl nem nyílik meg a fenti javaslatokkal, akkor valószínűleg egyáltalán nem foglalkozik MHT fájlokkal. Ellenőrizze, hogy helyesen olvassa-e a fájlkiterjesztést; azt kell mondania .mht.

Ha nem, akkor helyette valami nagyon hasonló lehet az MTH-hoz. Sajnos az, hogy a betűk hasonlóan néznek ki, még nem jelenti azt, hogy a fájlformátumok azonosak vagy egymáshoz kapcsolódnak. Az MTH fájlok a Texas Instrument Derive rendszere által használt Derive Math fájlok, amelyeket nem lehet ugyanúgy megnyitni vagy átalakítani, mint az MHT fájlokat.

Az NTH is hasonló, de ehelyett a Nokia Series 40 Theme fájlokhoz használják, amelyek a Nokia Series 40 Theme Studio segítségével nyílnak meg.

Egy másik fájlkiterjesztés, amely MHT-nek tűnik, az MHP, amely a Maths Helper Plus fájlokra vonatkozik, amelyeket a Maths Helper Plus programmal együtt használnak a Teachers 'Choice szoftverből.