WLMP fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A WLMP kiterjesztésű fájl egy Windows Live Movie Maker Project fájl, amelyet a Microsoft Windows Movie Maker programja hozott létre (a régebbi verziókat Windows Live Movie Maker néven hívják).

A WLMP fájlok tárolják az összes projekthez kapcsolódó anyagot, amelyet a Windows Movie Makernek esetleg tárolnia kell, de nem tárolja az összes tényleges médiafájlt. A WLMP fájl tartalmazhat olyan effektusokat, zenét és átmeneteket, amelyek a diavetítéshez vagy a filmhez kapcsolódnak, de csak a videókra és a fényképekre hivatkozik.

A Windows Live Movie Maker régebbi verziói az .MSWMM fájlkiterjesztést használják a projektfájlokhoz.


Hogyan nyitható meg egy WLMP fájl

A WLMP fájlokat a Windows Live Movie Maker készíti és nyitja meg, amely a Windows Live Essentials csomag része. Ezt a programcsomagot később a Windows Essentials váltotta fel, így a videoprogram neve Windows Movie Maker-re változott.

A Windows Essentials szolgáltatás azonban megszűnt, és 2017 januárja óta nem volt elérhető a Microsoft webhelyén.

A Windows Essentials 2012-et azonban továbbra is letöltheti a MajorGeeks webhelyről és más webhelyekről, például a CNET-ről; egy nagyobb alkalmazáscsomag részeként tartalmazza a Windows Movie Makert. A Windows Vistával a Windows 10 alatt működik.

Ügyeljen arra, hogy egyéni telepítést válasszon, ha nem szeretné telepíteni a Windows Essentials egyéb összetevőit.

Ha a Windows Movie Maker régebbi verziójával rendelkezik, amely csak MSWMM fájlokat fogad el, akkor egyszerűen töltse le a frissített verziót a fenti linken keresztül. A Windows Movie Maker utolsó verziója WLMP és MSWMM fájlokat egyaránt megnyithat.


WLMP fájl konvertálása

A Windows Movie Maker programmal exportálhatja a projekt videóját WMV vagy MP4 fájlba a filé > Mentse el a filmet menü. Használja a filé > Film közzététele menü, ha a videót közvetlenül a Flickr, a YouTube, a Facebook, a OneDrive stb.

Ha tudja, hogy melyik eszközön kívánja végső soron használni a WLMP fájlt, kiválaszthatja azt a Mentés film menüből, hogy a Movie Maker automatikusan beállítsa az exportálási beállításokat az eszközhöz illő videó készítéséhez. Válassza például az Apple iPhone, az Android (1080p) vagy valami mást, ha tudja, hogy a videóját kifejezetten az adott eszközön fogja használni.

Miután a Windows Movie Maker projektjét MP4 vagy WMV formátumba konvertálta, a fájlt egy másik videofájl-átalakító eszközzel helyezheti el, hogy más videó formátumba mentse, például MOV vagy AVI. Ezen a linken keresztül elérhetők offline és online videofájl-átalakítók, amelyek egyaránt támogatják az exportálási formátumok széles körét.

Egyes videokonverterek, például a Freemake Video Converter, lehetővé teszik, hogy közvetlenül a lemezre vagy ISO fájlba égessék a videót.


A fájlja még mindig nem nyílik meg?

Az első dolog, amelyet ellenőriznie kell, ha nem tudja megnyitni a fájlt, az, hogy valóban a "WLMP" utótaggal végződik-e. Néhány fájlkiterjesztés csak hasonlónak tűnik, annak ellenére, hogy nincs bennük semmi közös, és nem tudnak ugyanazokkal a programokkal megnyitni.

Például a WML fájlok, amelyek vezeték nélküli jelölési nyelv fájlok, olyan fájlkiterjesztést használnak, amely nagyon hasonlít a WLMP-re, de nem nyithatók meg a Windows Movie Maker alkalmazással. Ugyanezen megjegyzésben a WLMP fájlok nem működnek WML fájlnyitóval.

Egy másik példa a Windows Media Photo fájlformátum, amelynek WMP kiterjesztése van a fájlok végén. Ez a fajta fájl megnyílik a képmegjelenítők között, beleértve a Photo Gallery programot is, amely a Windows Essentials része. Nem nyitja meg ugyanúgy a WLMP fájlokat.

Az LMP egy utolsó példa egy olyan fájlkiterjesztésre, amely nagyon hasonlít a helyesírási formában a WLMP fájlokhoz. Ha valóban van LMP fájlja, akkor ez egy Quake Engine Lump fájl, amelyet a Quake játékmotorokkal összefüggésben kifejlesztett játékokhoz használnak.

Mint elmondhatja, tisztában kell lennie a fájljának utótagjával, mert ez a legegyszerűbb módja annak, hogy megmondja, milyen formátumban van a fájl. Ha nincs WLMP fájlja, keresse meg a fájlkiterjesztést, hogy megtalálja, hogy mely programok nyitják meg, szerkeszthetik vagy konvertálhatják.