BRL fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A BRL fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl lehet egy MicroBraille vagy egy Ballistic Research Laboratory CAD fájl, de jó eséllyel előbbi.

A MicroBraille fájlok pontokat tárolnak, amelyeket a Braille-to-speech programok és a Braille emblémázók használhatnak. A Braille Ready Format fájlokhoz (BRF) hasonlóan gyakran használják digitális kiadványok tárolására látássérült emberek számára.

Nincs információnk arról, hogy a Ballistic Research Laboratory CAD fájlokat mire használják, de az azokat létrehozó szoftver, a BRL-CAD egy 3D szilárd modellezési program, így valószínűleg maguk a fájlok is tárolnak valamilyen 3D-s adatokat.


Hogyan nyitható meg egy BRL fájl

A BRL kiterjesztésű MicroBraille fájlok a CASC Braille 2000 segítségével nyithatók meg a Nyisd ki > Braille fájl menü. Ez a program más Braille-fájlokat is támogat, például a BML, ABT, ACN, BFM, BRF és DXB formátumú fájlokat.

A BRL fájlt a Duxbury Braille Translator (DBT) segítségével is megnyithatja.

Mindkét imént említett program demóként érhető el, így bár bármelyikkel megnyithatja és elolvashatja a BRL fájlokat, a programok összes funkciója nem használható.

A BRL fájlok, amelyek Ballistic Research Laboratory CAD fájlok, a BRL-CAD nevű modellező programmal hozhatók létre, és valószínűleg az is megnyithatja.

Ha úgy tűnik, hogy a BRL fájlja egyik formátumban sincs, akkor használja a Jegyzettömböt, a TextEdit programot vagy más szövegszerkesztőt a BRL fájl megnyitásához. Bár egyáltalán nem igaz a fent említett formátumok egyikére sem, sok fájltípus csak szöveges fájl, vagyis a formátumtól függetlenül a szövegszerkesztő képes lehet megfelelően megjeleníteni a fájl tartalmát.

A BRL fájl megnyitásához a szövegszerkesztő használatának másik oka az, hogy megnézzük, van-e olyan leíró információ magában a fájlban, amely meg tudja mondani, hogy milyen programot használtak annak létrehozására, és ezért mely program képes lehet megnyitni. Ezek az információk gyakran a fájl első szakaszában találhatók, ha szöveges vagy HEX szerkesztővel tekintik meg őket.

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni a BRL fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni a BRL fájlokról, olvassa el az Alapértelmezett program módosítása egy adott fájlkiterjesztéshez című útmutatót. hogy a változás a Windows-ban.


BRL fájl konvertálása

Maga a Braille 2000 program sem képes egy BRL fájlt más formátumra konvertálni, így lehetséges, hogy nincs olyan szoftver, amely képes lenne átalakítani.

Ha a BRL-CAD valóban lehetővé teszi a Ballistic Research Laboratory CAD fájljainak megnyitását, akkor azt új formátumra is konvertálhatja. A 3D-s modell exportálásának lehetősége általában az ilyen típusú alkalmazások jellemző jellemzője, így a BRL-CAD tartalmazhat ehhez is támogatást. Mivel azonban még nem próbáltuk ki, nem lehetünk 100 százalékosak biztosak benne.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Valami mást kell megjegyezni, ha nem tudja megnyitni a BRL fájlt, annak biztosítása, hogy ez valóban nem egy másik fájltípus, amely hasonló fájlkiterjesztéssel rendelkezik. Ennek ellenőrzéséhez nézze meg a fájlnév után közvetlenül következő karaktereket, hogy megerősítse, hogy a ".BRL" felirat szerepel, és nem valami hasonló.

Például, míg a BRD fájlok a fájlkiterjesztés betűinek többségét BRL fájlként osztják meg, valójában semmi közük egymáshoz. A BRD fájlok vagy az EAGLE áramköri fájlok, a Cadence Allegro PCB Design fájlok vagy a KiCad PCB Design fájlok. Azonban egyik formátum sem kapcsolódik a fent említett formátumokhoz, amelyek a BRL fájlkiterjesztést használják, és ezért nem lehet BRL fájlnyitóval megnyitni.

A BR5, FBR, ABR és GBR fájlok csak néhány más példa, amelyek könnyen összetéveszthetők a BRL fájlokkal. 

Ha megtudja, hogy a fájlja valójában nem BRL fájl, keresse meg a látott fájlkiterjesztést, hogy többet megtudjon az adott kiterjesztést használó fájlformátumról. Ez segíthet meghatározni, hogy mely program képes megnyitni vagy konvertálni az ilyen típusú fájlokat.