EXO fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az EXO fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Video Chunk fájl. Az ilyen típusú EXO fájlok szó szerint egy nagyobb fájl darabjai, amelyek akkor jönnek létre, amikor offline videót kérnek egy videofolyamot tároló webhelyről vagy alkalmazásból, például egyes Android-eszközökön a YouTube alkalmazáson belül.

Konkrétan a YouTube EXO fájlokat gyakran titkosítják és tömörítik. Előfordulhat, hogy az online videókból származó egyéb EXO fájlok is titkosítva vannak.

Egyes EXO fájlok egyáltalán nem videofájlok, hanem a Motorola EXORmacs Data fájlok. Néhány EXO fájl lehet, hogy általános rendszerfájl, amely támogat néhány saját szoftvert.


Hogyan nyitható meg egy EXO fájl

Az Android YouTube alkalmazás az egyetlen mód az EXO fájlok megnyitására, amelyek YouTube Video Chunk fájlok.

Nem minden YouTube-videó érhető el offline lejátszáshoz, és nem minden ország, ahol a YouTube alkalmazás elérhető, valóban felhasználhatja videókat offline használatra történő mentésre. Azonban azokban az országokban, amelyek képesek (például India, Indonézia és a Fülöp-szigetek), ugyanazon YouTube-alkalmazást használják az EXO fájlok megnyitására. Sajnos ez nem manuálisan történik.

Az EXO fájlok automatikusan megnyílnak az alkalmazással, anélkül, hogy bármit is tennie kellene. Az alkalmazás összekapcsolja az összes különböző EXO fájlt, így a darabok ismét egy egész fájlokká válnak, majd az alkalmazás visszafejti a videofájlt, hogy az lejátszható legyen.

Ezeknek az EXO fájloknak a számítógépen történő megszerzése nem tesz jót, mivel csak bizonyos alkalmazások tudják egyesíteni és visszafejteni őket, például a YouTube Androidhoz alkalmazás.

A YouTube offline funkciójáról a Google blogján olvashat bővebben.

Valószínűleg az EXO fájlja egy videóhoz kapcsolódik, de ha nem, akkor ez egy Motorola EXORmacs Data fájl lehet. Ezeket a fájlokat a nem felejtő memóriába töltjük be a JTAG-en keresztül, a Xilinx iMPACT segítségével. Néhány további információ erről a folyamatról a Xilinx webhelyén található.

Bár a fent említett EXO fájlokat (főleg a videofájlokat) valószínűleg nem lehet szövegszerkesztővel megtekinteni, előfordulhat, hogy egy teljesen más és egy szöveges alapú .EXO fájl van. Ez azt jelenti, hogy a fájl tartalmának megtekintéséhez használhat olyan programot, mint a Jegyzettömb a Windows rendszerben, vagy bármilyen ingyenes szövegszerkesztőt.

Ha az EXO fájlja nem szövegfájl, ebben az esetben a szöveg nagy része olvashatatlan és kódolt, akkor is használhat egy szövegszerkesztőt, például a Jegyzettömböt, hogy megtaláljon valamit a számítógépes szemétben, amely leírja, hogy mi a fájl. Feltéve, hogy talál valami érdekeset, utána végezhet online kutatásokat, hogy megnézze, milyen programot használtak annak létrehozására.

Bár fájlkiterjesztéseik hasonló betűket mutatnak, az EXO fájlok nem azonosak az EXE, az EXR vagy az EX4 fájlokkal.


EXO fájl konvertálása

Az .EXO fájlformátumú Video Chunk fájlok nem konvertálhatók MP4, AVI, MKV vagy bármilyen más videó formátumba egy videoátalakítóval, mert a fájlok csak titkosítva vannak és relevánsak csak az azt létrehozó program vagy szolgáltatás összefüggésében.

A Motorola EXORmacs Dataan .EXO fájlt konvertálhatja .MCS fájlra (Intel MCS86) egy ilyen paranccsal:

promgen –p mcs –r input.exo –o out.mcs

Az EXO MCS-vé alakításáról ebben a PDF-ben többet olvashat a Xilinx webhelyéről.