CACHE fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A CACHE fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl ideiglenes információkat tartalmaz, amelyeket a program félretesz, mert feltételezi, hogy hamarosan újra használni szeretné. Ezzel a szoftver gyorsabban töltheti be az információkat, mint amire az eredeti adatok megtalálásához szükség lenne.

A CACHE fájlokat nem szabad senkinek megnyitni, mert az azt használó program szükség esetén használja, majd szükség esetén eldobja a CACHE fájlokat. Néhány CACHE fájl elég nagy méretű lehet, attól függően, hogy milyen programmal és milyen adatokkal dolgozik.

Ha a CACHE fájlja más formátumban van, akkor lehet, hogy Snacc-1.3 VDA fájl.

Paul Guzzo / Getty Images

Ez a cikk csak a .CACHE fájltípus megnyitására vonatkozik. Ez összetéveszthető a gyorsítótár-fájlokkal, amelyeket gyakran böngészőn keresztül törölnek az egyes hibák kijavítása érdekében. Az ilyen típusú gyorsítótárfájlok ritkán végződnek .CACHE fájlkiterjesztéssel.


A CACHE fájl megnyitása

A legtöbb CACHE-fájlt nem Önnek kell megnyitnia. Megnyithat egyet, ha szöveges dokumentumként szeretné megtekinteni, de valószínűleg nem segít abban, hogy elolvassa a fájlt, mint amit megszokott szokásos szöveges formátumoknál, például TXT, DOCX stb. A CACHE fájl az egyetlen szoftver, amely képes használni.

A CACHE fájl megnyitásához és annak szöveges formában való megtekintéséhez csak használjon egy szokásos szövegszerkesztőt, például a Windows Jegyzettömböt, vagy ezek közül az ingyenes szövegszerkesztőket. Ismételten a szöveg valószínűleg kódolt, így valószínűleg nem fog valódi célt szolgálni.

Mivel ezek a szövegszerkesztők nem ismerik fel a .CACHE fájlkiterjesztést szöveges dokumentumként, először meg kell nyitnia a programot, majd a programon belül keresse meg a CACHE fájlt.

A Snacc-1.3 VDA fájlokból álló CACHE fájlok a Snacc (Sample Neufeld ASN.1 to C Compiler) programhoz vannak társítva.


A CACHE fájl konvertálása

A CACHE fájlok nem szokványos formátumban vannak, mint más fájlok, így a CACHE fájlt nem lehet konvertálni JPG, MP3, DOCX, PDF, MP4 stb. a CACHE fájlon nem lesz segítség.

A 100% -ban szövegszerkesztőben megtekinthető CACHE fájlok azonban átalakíthatók egy másik szövegalapú formátumba, például HTM, RTF, TXT stb. Ezt megteheti magán a szövegszerkesztőn keresztül.

Ha a Digital Extreme Evolution Engine használatával készült játékból van CACHE fájlja, akkor az Evolution Engine Cache Extractor képes lehet megnyitni.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha kipróbálta a fenti javaslatokat, de a fájl továbbra sem nyílik meg, ellenőrizze újra a fájlkiterjesztést. Lehet, hogy rosszul olvasta, összetévesztve a CACHE másik fájlkiterjesztését.

Például a CASE fájlok ugyanazokat a fájlkiterjesztési betűket használják, de valójában a SlipCover Case Template fájlformátumban vannak. A CASE fájlokat más okból használják, ezért nem lehet ugyanazzal a szoftverrel megnyitni, amely a CACHE fájlokat használja.


További információ a gyorsítótár mappákról

Egyes programok létrehozhatnak .CACHE mappát. A Dropbox az egyik példa - rejtett .dropbox.cache mappát hoz létre a telepítés után. Semmi köze a .CACHE fájlokhoz.

Egyes programok lehetővé teszik a webböngésző által tárolt fájlok megtekintését, de mint fent említettük, a gyorsítótárazott fájlok valószínűleg nem használják a .CACHE fájlkiterjesztést. Használhat olyan programot, mint a ChromeCacheView, hogy megtekinthesse azokat a fájlokat, amelyeket a Google Chrome a gyorsítótár mappájába mentett, vagy az MZCacheView for Firefox programot.