CATDRAWING fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A CATDRAWING fájlkiterjesztésű fájl egy CATIA rajzfájl, amelyet a 3D CAD gyártási szoftverrel hoztak létre CATIA néven.

A CATDRAWING fájl kétdimenziós rajzot tárol, és mindig egy .CATPART fájlhoz kapcsolódik, amely a modell 3D elemeit tárolja. E másik összekapcsolt fájl nélkül a CATDRAWING fájl nem nyitható meg.


Hogyan nyitható meg egy CATDRAWING fájl

A CATDRAWING fájlok a Dassault Systèmes CATIA eszközzel nyithatók meg.

Más 3D CAD programok is képesek megnyitni a CATDRAWING fájlokat, például az Oracle AutoVue 3D Professional Advanced. Erről a szoftverről az Oracle webhelyén olvashat bővebben.

A WorkXplore 3D is működni fog, és talán még a Siemens NX és a SOLIDWORKS 3D CAD is.

Megpróbálhatja megnyitni a fájlt szövegszerkesztővel is. Ha a fájl elején látja a "V5" szöveget vagy a "CATIA" szót bárhol, akkor a CATDRAWING tulajdonképpen CATIA fájl. Annak oka, hogy nem nyílik meg a CATIA-ban, az lehet, hogy a program telepítésével vagy az Ön saját fájljával van probléma.

Ha a CATDRAWING fájljának elején nincs ez a szöveg, és tele van tiszta szöveggel, amelyet tökéletesen el tud olvasni, akkor az adott fájl egy szöveges dokumentum, és bármilyen szövegszerkesztővel normálisan olvasható. Valószínűleg nem ez a helyzet a legtöbb CATDRAWING fájlnál, de erre érdemes figyelni, ha a CATIA nem működik.

Ha úgy találja, hogy egy számítógépen lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a CATDRAWING fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni a CATDRAWING fájlokat, megváltoztathatja az adott fájlkiterjesztés alapértelmezett programját a Windows rendszerben.


CATDRAWING fájl konvertálása

A CATIA exportálhatja a CATDRAWING fájlokat olyan CAD formátumokba, mint a STEP, DXF és mások. A fájlt PDF-ként is elmentheti a CATIA-ba a filé > Mentés menüben.

Ha több CATDRAWING fájlt szeretne elmenteni ugyanarra a PDF fájlra, akkor módosítania kell a CATIA néhány beállítását. Menj Eszközök > Opciók és bővítse a általános fülre Kompatibilitás. Hozzáférés a Grafikai formátumok fülre, és tegyen egy pipát a Több lapos dokumentumot egyetlen vektorfájlba menthet opciót.

A CATDRAWING PDF formátumba konvertálásának másik lehetősége a Tetra4D Converter használata. A többi CATDRAWING fájlnyitó felülről is támogathatja a fájl konvertálását.

Az eDrawings Professional for CATIA V5 egyfajta plug-in a CATIA számára, amely lehetővé teszi modellek exportálását csak olvasható formátumba, amely tömörített és könnyen megosztható másokkal.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Egyes fájlok hasonlónak tűnnek, mivel fájlkiterjesztéseik ugyanazokat a betűket vagy számokat használják, így könnyen összetéveszthetők más fájloknál, ezért nem nyithatók meg azzal a programmal, amelyikkel elvárták használni őket. Valószínűleg nem ez a helyzet a CATDRAWING fájlokkal, mivel a kiterjesztés meglehetősen könnyen olvasható.

Lehet azonban, hogy van egy CATPRODUCT fájlja, amely hasonlóan néz ki, és amelyet a CATIA valóban használ, de nem pontosan ugyanabban a formátumban van. Tehát, ha a fájl nem nyílik meg a várt módon, vegye fontolóra, hogy inkább egy ilyen fájllal foglalkozik.

A RAJZ fájlok szintén ehhez a fájlkiterjesztéshez hasonlítanak, de ezek Artboard Rajz fájlok, amelyeket az Artboard használ, nem pedig a CATIA.