CFM fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A CFM fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Cold Fusion Markup fájl. Néha Cold Fusion Markup Language fájloknak hívják őket, amelyek rövidítésként CFML-nek tekinthetők.

A Cold Fusion Markup fájlok olyan weboldalak, amelyek speciális kódból állnak, amely lehetővé teszi a parancsfájlok és alkalmazások futtatását a ColdFusion webkiszolgálón.

A CFM rövidíti azokat a technológiai kifejezéseket is, amelyeknek semmi köze nincs a CFM fájlokhoz, például a konfigurációs fájlok kezeléséhez, a tartalomfolyam-kezelőhöz, a Code Fragment Managerhez és a Cyber ​​Fed Model-hez.


Hogyan nyitható meg egy CFM fájl

A CFM fájlok szövegalapúak, ami azt jelenti, hogy bármilyen szövegszerkesztővel, például a Windows Jegyzettömbjével vagy a Zárójelben, szövegfájlként megnyithatók. Az ilyen programok megfelelően megmutatják a fájl tartalmát.

Más programok is megnyithatnak CFM fájlokat, például az Adobe ColdFusion és Dreamweaver szoftverei, valamint a New Atlanta BlueDragon.

Valószínű azonban, hogy hacsak nem webfejlesztő vagy, valószínűleg nem kellett volna egy CFM fájlt bemutatnod. Más szavakkal, egy szerver valahol helytelenül adott Önnek CFM fájlt a várt használható fájl helyett.

Például, ha valahonnan letöltött egy CFM fájlt, amelyre PDF vagy DOCX formátumban számított, akkor a PDF olvasó nem fogja megnyitni a CFM-et és megmutatni a bankszámlakivonatát, és a Microsoft Word sem fogja ezt megmutatni. ingyenes üdvözlőlap-sablon, amikor CFM-ben végződik.

Ezekben az esetekben próbálja meg átnevezni a fájlt, cserélje le a .cfm részt .xyz-re, ahol az "xyz" a várt formátum - például .pdf vagy .docx. Ezután próbálja meg normálisan megnyitni a fájlt, az eredetileg tervezett módon.


CFM fájl konvertálása

Figyelembe véve a CFM fájl szövegalapú jellegét, kevés oka van a fájlkonvertáló program használatára. A CFM fájl azonban elmenthető vagy HTM / HTML formátumba konvertálható, hogy megtekinthető legyen a böngészőben, de a ColdFusion szerver által biztosított bármely funkció természetesen elveszne.

Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl ekkor nem nyílik meg, akkor esélye van arra, hogy egy teljesen más fájllal foglalkozzon. Ez akkor fordulhat elő, ha rosszul olvasta a fájlkiterjesztést. Egyes fájlok közös fájlkiterjesztésű betűkkel és számokkal rendelkeznek, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a formátumuk összefügg, és hogy a fájlok ugyanabban a szoftverben nyithatók meg.

Például a CFF nagyon hasonlíthat a CFM-re, de az ezt a kiterjesztést használó fájlokat a Modelmaker szoftver használja. A CMF hasonló, de a Connected Backup formátumhoz tartozhat, amelyet a Connected Backup program használ. A másik az FCM vagy az fCraft World fájlok, amelyeket az fCraft használ.

Ha a fájl nem végződik ezen fájlkiterjesztések egyikével sem, keresse meg a kiterjesztést a fájlnév végén, hogy megtudja, milyen formátumban van, és milyen programmal kell rendelkeznie a számítógépen a megnyitásához.