DDOC fájl (Mi ez és hogyan nyitható meg)

A DDOC kiterjesztésű fájl egy DigiDoc Digital Signature fájl, amely a DigiDoc szoftverrel használt titkosított adatokat tárolja.

A .DDOC az első generációs DigiDoc formátumban használt fájlkiterjesztés, míg a legújabb verzió .BDOC-t használ, és bináris dokumentum fájlt jelent. A titkosított DigiDoc fájlok a .CDOC utótagot használják.

Ezeket a DigiDoc formátumokat az RIA fejlesztette ki. A DigiDoc-nál használt fájlformátumról a DigiDoc fájlformátumok oldalán olvashat bővebben.

Ha nem DigiDoc fájl, akkor az adott DDOC fájl Digital Mars C, C ++ vagy D makrófájl lehet. A DDOC fájl másik lehetséges formátuma egy grafikus fájl lehet, amelyet az Apple már leállított MacDraw szoftverével használnak.

Bár rettenetesen hasonlítanak, a DDOC fájloknak semmi közük az ADOC fájlokhoz vagy a Microsoft Word DOC és DOCX fájlformátumaihoz.


Hogyan nyitható meg egy DDOC fájl

A DigiDoc a DDOC fájlok megnyitására használt program Windows, Linux és macOS rendszeren. Ehhez használja a Nyílt aláírt dokumentum gombot a program főablakában.

Van egy DigiDoc alkalmazás is mobileszközökhöz. Elérhető iOS-felhasználók és Android-eszközökön a Google Playen.

A DigiDoc szoftvert a kormány által kiállított személyi igazolványok hitelesítésére is használják, így egyszerre ellenőrizheti, hogy egy dokumentumot aláírtak-e, valamint dokumentumokat (például Excel, Word vagy PDF fájlokat) menthet ebben a titkosított aláírási formátumban.

A használt DigiDoc verziójától függően ez a figyelmeztetés megjelenhet, amikor megpróbálja megnyitni a DDOC fájlt:

A jelenlegi fájl egy DigiDoc tároló, amelyet hivatalosan már nem támogatunk. Tilos aláírásokat hozzáadni vagy eltávolítani ehhez a tárolóhoz

A DigiDoc más dokumentumformátumokat is megnyithat, beleértve nemcsak a BDOC, ADOC és EDOC, hanem az ASICE, SCE, ASICS, SCS és PDF fájlokat is.

Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy a DDOC fájlok hogyan működnek velük, de ha a tiéd nem DigiDoc fájl, akkor valószínűleg a Digital Mars fordítóihoz társítják.

A MacDraw egy vektoros rajzalkalmazás volt, amelyet Mac számítógépekkel adtak ki 1984-ben. MacDraw Pro, majd ClarisDraw lett 1993-ban, de már nem tölthető le és nem vásárolható meg. Valószínűleg nagyon valószínűtlen, hogy a DDOC fájljának köze lenne a MacDraw-hoz.

DDOC-ját olyan formátumba lehet menteni, amelynek semmi köze sincs az itt már említett formátumokhoz, ebben az esetben egy teljesen más program szükséges a megnyitásához. Ha úgy gondolja, hogy ez igaz lehet a DDOC fájljára, próbálja meg megnyitni egy ingyenes szövegszerkesztővel, hogy lássa, van-e olyan azonosítható szöveg, amely segíthet megérteni, hogy milyen programot használtak a fájl létrehozásához. Ezután felhasználhatja ezeket az információkat egy DDOC néző vagy szerkesztő kutatásához.

Ha a számítógép egyik programja megpróbálja megnyitni a DDOC fájlokat, de nem kellene, vagy véletlenül társította ezeket a kiterjesztéseket egy nem kapcsolódó programhoz (például MS Word), akkor az alapértelmezett "nyitva" alkalmazás módosítása egyszerű.


Hogyan lehet átalakítani a DDOC fájlt

Az ingyenes fájlkonverter általában az egyik fájlformátum konvertálása a másikra, de nem világos, hogy vannak-e olyan átalakító eszközök, amelyek támogatják ezeket a DDOC formátumokat.

A fájlkonvertálás egyetlen módja a megnyitó szoftver használata a mentés vagy exportálás lehetőségen keresztül. Ez lehetséges lehet a DDOC fájlokkal, amelyeket a Digital Mars szoftverrel használnak, de nem képzelem, hogy ez igaz a DigiDoc fájlokra is.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ahogyan az oldal tetején található megjegyzésben olvasta, egyes fájlformátumok olyan fájlkiterjesztéseket használnak, amelyek úgy néznek ki, mint amelyek összefüggésben lehetnek egymással, például a DOC és a DDOC kiterjesztések. Ez azonban általában a formátumok félreértése, ami gondokhoz vezethet, amikor megpróbálja megnyitni őket.

Például egy DOC fájl egy szövegszerkesztő programban nyílik meg, és nem használható a DigiDoc vagy más DDOC kompatibilis szoftverrel. Ugyanez igaz fordítva, ahol a DDOC fájlok nem kompatibilisek a Microsoft Word programokkal vagy más szövegszerkesztőkkel.

Ugyanez a koncepció alkalmazható más hasonló kinézetű fájlkiterjesztésekre és azok kapcsolódó formátumaira, például a DCD fájlokra, amelyek lehetnek DesignCAD Drawing fájlok vagy DisCryptor Encrypted Database fájlok. A DDC és DDCX fájlkiterjesztést használó DivX Descriptor fájlok egy másik példa.

Ha nincs DDOC fájlja, akkor keresse meg a fájl valódi fájlkiterjesztését, hogy megnézze, melyik programot kell megtekintenie, szerkesztenie vagy konvertálnia.