DM fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A DM fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl valószínűleg egy DRM Delivery Message fájl. Bármilyen fájltípus lehet, de általában audio fájl, amelyet csengőhangként vagy médiaklipként használnak egy mobiltelefonon. Néha letöltik őket számítógépre is.

Mivel ezeket a fájlokat DRM (Digital Rights Management) másolásvédelmi szoftver védi, a mobiltelefon használatához engedélyezni kell.

Előfordulhat, hogy a DRM kézbesítési üzenet fájlokat egy telepítési szolgáltatás segítségével töltheti le, és előtte egy további fájlkiterjesztés van, például a file.sis.dm vagy a file.sisx.dm

Más DM fájlok helyett Paradox Data Model formátumú fájlok lehetnek, amelyeket a Paradox adatbázis szoftver használ.

A DM rövidítése számos más szakkifejezésnek is, például közvetlen üzenet az online csevegés, az Eszközkezelő, a digitális média, a dokumentumkezelés, a Letöltéskezelő, az elosztott memória, az adatmodell és valószínűleg mások kapcsán.


Hogyan nyitható meg egy DM fájl

A Sony Ericsson DRM Packager képes megnyitni és létrehozni DM fájlokat, amelyek DRM Delivery Message fájlok. A SISContents program a DM fájlokat is megnyithatja.

A másolásvédett DM fájlok akkor sem nyithatók meg, ha a fájlt másik telefonra továbbítja. Ha az eszköz hardveralapú titkosítást használ, akkor a fájl csak az adott eszközön fog működni.

A .DM fájlkiterjesztéssel rendelkező Paradox Data Model fájlok megnyílnak a Paradoxszal, amelyet a Corel az 1990-es években szerzett be. A Corel Paradox 8 volt a Corel első olyan programja, amely magában foglalta a Paradoxot, de ezután közzétették a szoftvert a WordPerfect Office szoftverük professzionális verzióival együtt, de csak a 9., 10., 11., 12., X3, X4 és X5 verziókban.

A WordPerfect Office X4 Hot Fix 1 és az X5 Hot Fix 1 a legújabb verziók, amelyek tartalmazzák a Paradoxot.

Ha nem biztos abban, hogy melyik programot kell használni, vagy a felülről érkezők nem működnek, nyissa meg a DM fájlt, mintha egy szöveges fájl lenne, egy ingyenes szövegszerkesztővel. Gyakran találhat valamilyen szöveget a fájlban, gyakran a fejlécben (az első rész), amely a létrehozásához használt szoftver irányába mutat, ami hasznos a megnyitni képes szoftver meghatározásához.


Hogyan lehet átalakítani a DM fájlt

A DM formátumú audiofájlok nem konvertálhatók más lejátszható formátumba, például MP3-ba, mert speciális másolásvédelmi szoftverrel vannak védve. Csak annak az eszköznek van joga a fájl megnyitására, amely jogosult a fájl lejátszására.

Lehetséges azonban, hogy átnevezi a .DM fájlt .MP3 fájlra, és így játssza le, de csak akkor, ha nem DRM fájlról van szó. Ha ez működik, akkor futtathatja az MP3-t egy audiofájl-átalakítón keresztül, ha valamilyen más fájlformátumra van szüksége.

Általában nem változtathatja meg egy fájl kiterjesztését másra, és elvárhatja, hogy az új formátumban működjön. Ha azonban a DM fájlja valóban csak egy átnevezett audiofájl, ami alkalmanként előfordul, akkor ennek a trükkönek nagyon jól kell működnie. Más fájltípusok esetében, ahol ez nem végezhető el, az ingyenes fájlkonvertáló a módja.

Ha a Paradox Data Model fájlokat bármilyen más formátumba el lehet menteni, akkor valószínűleg a fent említett Paradox szoftveren keresztül történik. Ahogy azonban fentebb említettük, a Paradox használatához szüksége van a WordPerfect Office szoftverre.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a DM-fájl továbbra sem nyílik meg ezeknek a javaslatoknak a segítségével, ellenőrizze, hogy helyesen olvassa-e a fájlkiterjesztést. Egyes fájlok hasonló betűket használnak a kiterjesztéshez, de semmi közös nincs bennük, és nem ugyanazokkal a programokkal nyithatók meg.

Nagyszerű példa a DRM fájlok. Vegye figyelembe, hogy ezek nem DRM Delivery Message fájlok, hanem azok a fájlok, amelyek a .DRM fájlkiterjesztést használják, amelyek Deus Ex Data vagy Cubase Drum Map fájlok. Mindkét esetben nem ugyanazokkal az eszközökkel nyílnak meg, amelyek DM fájlokkal működhetnek, hanem a Deus Ex HR Tools, illetve a Cubase programot használják.

A DMG, a DMA, a DMC és a HDMP hasonló, mivel ők sem viselkednek úgy, mint a DM fájlok, ezért különböző programokkal nyitnak. Kövesse ezeket a hivatkozásokat, ha többet szeretne megtudni ezekről a fájlformátumokról, beleértve azt, hogy miként nyithatja meg őket, és hogy konvertálhatja-e más fájlformátumokká.