PSP fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A PSP fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl valószínűleg egy Paint Shop Pro Image fájl. A Photoshop PSD formátumához hasonlóan a PSP fájlok tárolhatnak útmutatókat, réteges képeket és egyéb, a fejlett képszerkesztő szoftverekkel közös dolgokat.

Egyes PSP fájlok inkább Photoshop Preferences fájlok lehetnek, amelyek tárolják az Adobe Photoshop beállításait. Például van egy Brushes.psp, Patterns.psp és Styles.psp fájl az adott funkciókra vonatkozó beállítások tárolására.

Az adatbázis-információkhoz SQL parancsokkal hozzáférő PL / SQL Server oldalfájlok olyan szövegfájlok, amelyek szintén a .PSP fájlkiterjesztést használják.

A PSP 8-nál újabb verziójú Paint Shop Pro verziók ehelyett a .PSPIMAGE fájlkiterjesztést használják.


Hogyan nyitható meg egy PSP fájl

A PSP fájlok a Corel PaintShop Pro, az Adobe Photoshop, az ACD Systems Canvas, a Chasys Draw IES, az IrfanView (beépülő modullal), a GIMP és esetleg más népszerű fotó- és grafikus eszközök segítségével is megnyithatók.

A Photoshop és a Photoshop Elements által a preferenciák tárolásához használt PSP fájlokat valószínűleg soha nem kell kézzel megnyitni. Ennek oka, hogy a PSP fájlok a Photoshop telepítési könyvtárában vannak tárolva, és automatikusan felhasználásra kerülnek, amikor a program nyitva van és használatban van.

A .PSP formátumú PL / SQL Server Page fájlok megtekinthetők egy böngészőben, és szerkeszthetők olyan szövegszerkesztővel, mint a Windows Jegyzettömbje.

Ha a Jegyzettömb túl egyszerű az Ön számára, akkor keresse meg a Legjobb ingyenes szövegszerkesztők listánkat néhány jobb lehetőségről.

Ha úgy találja, hogy a számítógépén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a PSP fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni a PSP fájlokért, olvassa el az Alapértelmezett program módosítása egy adott fájlkiterjesztéshez című útmutatót. hogy a változás a Windows-ban.


Hogyan lehet átalakítani a PSP fájlt

Ha a PSP fájl képfájl, akkor az ingyenes IrfanView programmal átalakíthatja más képformátumba, például JPG vagy TIF formátumba.

Ez az ingyenes online PSP – JPG átalakító egy másik lehetőség a PSP JPG-re konvertálásához. Ez különbözik az IrfanView-tól, mert a konvertáláshoz fel kell töltenie a PSP fájlt a weboldalra, de valószínűleg sokkal gyorsabb is, mint az IrfanView letöltése és telepítése csak a fájl konvertálása céljából.

A PSP fájlok tartalmazhatnak olyan rétegeket, mint a PSD fájlok, de nem ismerek olyan fájlkonvertálót, amely megőrizheti ezeket a rétegeket, és a PSP-t közvetlenül PSD -vé alakíthatja. Természetesen egyszerűen átalakíthatja a PSP-t JPG formátumba, majd megnyithatja a Photoshop segítségével, hogy PSD-re mentse - ez azonban megint nem tartja meg a rétegeket.

Nincs ok a Photoshop Preferences fájl új formátumra konvertálására, mert az ilyen típusú fájlok kifejezetten a Photoshop alkalmazáshoz készültek, így más formátumban sem működnek más alkalmazásokban.

A PL / SQL Server oldalfájlok bármilyen más szövegalapú formátumba menthetők egy szövegszerkesztővel.

Egyes programok lehetővé teszik a PSP (PlayStation Portable) játék ISO-fájlba másolását vagy másolását. Ha az ISO fájlt konvertálni kell CSO fájlra, használhatja a Format Factory alkalmazást.


A PSP fájlok használata a Photoshop visszaállításához

Ha furcsa problémákat tapasztal a Photoshop paneljeivel és eszközeivel, eltávolíthatja ezeket a PSP fájlokat, így visszaállíthatja az alapértelmezett beállításokat.

Itt van a PSP fájlok alapértelmezett helye a Windows és a macOS rendszerben:

  • Windows: C: Users [felhasználónév] AppData Roaming Adobe Adobe Photoshop Adobe Photoshop Settings
  • MacOS: // Könyvtár / Beállítások / Adobe Photoshop beállítások /

A Photoshop beállításainak visszaállításának másik módja, amely nem jár a PSP fájlok manuális törlésével, az a gomb lenyomva tartása más+Ctrl+műszak (Windows) vagy opció+parancs+műszak (Mac) billentyűparancs a Photoshop megnyitásakor - a rendszer kéri a beállítások (PSP fájlok) törlését.