FSB fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az FSB fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy FMOD Sample Bank Format fájl. Ezek a fájlok olyan hanginformációkat tárolnak, mint a zene és a beszéd, olyan népszerű játékkonzolokhoz tervezett videojátékok számára, mint az Xbox, a PlayStation és mások.

Amikor egy FMOD projektfájlt (.FDP) építenek, egy FSB fájl jön létre egy FMOD Audio Events fájl (.FEV) mellett.

Ha az FSB fájlját nem használják videojátékokkal, akkor valószínűleg egy Form-Z Compiled Script fájl. Ez a fajta FSB fájl olyan plug-ineket tárol, amelyeket egy Form-Z Script fájlból (.FSL) állítottak össze. Általában ZIP archívumként érkeznek.

A Game Extractor segítségével megnyíló FSB fájlok.

Az FSB a fájlválasztó mezőt és a gyors szuper buszt is jelenti, de egyik kifejezésnek sincs köze az FSB fájlokhoz.


Hogyan nyitható meg egy FSB fájl

A legtöbb játékban előforduló FSB-fájlt valószínűleg az FMOD Designerrel hozták létre. Bontsa ki a hangokat egy FSB fájlból egy olyan program segítségével, mint az FSB Extractor vagy a Game Extractor.

Az FSB Extractor RAR fájlként tölt le. Szüksége lesz egy olyan programra, mint a PeaZip a megnyitásához. Ezután csak válassza ki az FsbExtractor.exe fájlt az eszköz megnyitásához.

Ha nem kívánja kivonni az audio adatokat az FSB fájlból, hanem közvetlenül hallgatja a fájlokat, használja a Music Player Ex alkalmazást. Szüksége lehet a 7-Zip-re a program megnyitásához, mivel legalább egy verziója elérhetővé válik 7Z-fájlként.

A Form-Z megnyitja az FSB fájlokat, amelyek fordított szkriptek. Másolja az FSB fájlt a Form-Z program telepítési mappájának "szkriptek" mappájába. A plug-in használatra készen áll, miután újraindította a programot.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni az FSB fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni az FSB fájlokat, módosítsa az FSB fájlok megnyitásához használt alapértelmezett programot.


FSB fájl konvertálása

Az FSB-t "konvertálhatja" MP3-ra vagy WAV-ra a fent említett FSB elszívókkal. Ez lehetővé teszi a hang lejátszását egy szabványos zenelejátszóval. Ha a végső audioformátum nem az, amelyben a fájlt szeretné használni, használjon ingyenes audio konverter eszközt.

Lehetséges, hogy a Form-Z parancsfájlok átalakíthatók egy másik szövegalapú formátumba, például TXT vagy HTML. Ha a Form-Z nem támogatja, akkor lehet, hogy szerencséd van egy szövegszerkesztővel.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájlja nem nyílik meg ezen a ponton, akkor nagyon jó esély van arra, hogy nem FSB fájllal foglalkozik. Ez akkor fordulhat elő, ha rosszul olvasta a fájlkiterjesztést, és egy másik fájlt tévesztett egy .FSB végződésű fájlra. Ezt valójában nagyon könnyű megtenni.

Például talán valóban van egy FSS fájlja. Bár úgy tűnik, hogy az FSB fájlokhoz kapcsolódhat, valóban részleges archívumok, amelyeket a Splitty nevű program használ.

Más példákat is lehetne hozni, például összekeverni egy FXB, FS (Visual F # Source) vagy SFB (PlayStation 3 Disc Data) fájlt egy FSB fájllal.

Ha még nincs FSB fájlja, kezdje el a kutatást az elejétől a fájlnév végén lévő tényleges fájlkiterjesztés használatával. Ez a legjobb módja annak, hogy megtanulja, milyen formátumban van, és milyen programra van szüksége a megnyitásához.