DST fájl (Mi ez és hogyan nyitható meg)

A .DST kiterjesztésű fájl lehet egy AutoCAD Sheet Set fájl, amelyet az Autodesk AutoCAD programja hozott létre több rajzelrendezés tárolására.

A Tajima Embroidery Format a DST fájlkiterjesztést is használja. A fájl varrási információkat tárol, amelyek leírják, hogy a szoftver miként vezérelje a varrótűt. Számos hímzőgép és program használja.

Más DST fájlok lehetnek a DeSmuME Save State fájlok, amelyek a DeSmuME nevű Nintendo DS emulátorhoz társulnak. Ezek a fájlok akkor jönnek létre, amikor a játék állapotát a DeSmuME fájlba menti.


Hogyan nyitható meg egy DST fájl

Az AutoCAD beépített Lapkészletkezelő eszköze megnyitja a DST fájlokat, amelyek Lapkészlet fájlok. Ugyanezt az eszközt használják DST fájlok készítéséhez. Megjelenítheti Megnézem > Paletták > Lapkészlet kezelő.

Nyissa meg a DeSmuME állapotfájlokat a DeSmuME programmal. Ezenkívül létrehozhat egy DST fájlt is filé > Állapotfájl mentése.

Ha a hímzési formátummal kapcsolatos adatokkal foglalkozik, néhány DST fájlmegtekintő közül választhat: Wilcom TrueSizer, Embroidermodder, Embird's Studio, BuzzXplore (korábban Buzz Tools Plus néven), SewWhat-Pro és StudioPlus. A Wilcom rendelkezik egy ingyenes online DST-nézővel is, amelynek neve TrueSizer Web.

Néhány hasonló, a TrueSizer által támogatott Tajima fájlformátum, és valószínűleg ezek közül a DST nyitók közül a Tajima Barudan (.DSB) és a Tajima ZSK (.DSZ).

Egy olyan egyszerű szövegszerkesztő, mint a Notepad ++, az információk egy részét egyszerű szövegben jeleníti meg, így csak azoknak a koordinátáknak az olvasásához hasznos, amelyeket a hímzőprogram a DST fájlból húz. A DST fájl képként történő megnyitásához a terv megjelenítéséhez használjon DST átalakítót.


A DST fájlok konvertálása

Az AutoCAD-t arra kell használni, hogy DST fájljait bármilyen más formátumra konvertálja. Nem valószínű, hogy egy másik eszköz jobb munkát tudna elvégezni, mint maga az AutoCAD.

Hasonlóképpen, a legjobb lehetőség a hímzéssel kapcsolatos DST fájlok konvertálására ugyanaz a program használata, amely létrehozta. Így az eredeti tartalom, amelyet a DST fájl új formátumba történő exportálásához szükséges utasítások elkészítéséhez használtak.

Ha nem rendelkezik az eredeti szoftverrel, amelyet a DST fájljának elkészítéséhez használt, akkor legalább próbálja meg használni a fent említett programokat, amelyek képesek megnyitni a Tajima Embroidery formátumú fájlokat. Lehet, hogy van egy Export vagy Mentés másként opció, amely DST átalakítóként szolgál.

Például a Wilcom TrueSizer konvertálja a DST-t PES-be, ha a fájlnak Deco / Brother / Babylock hímzési fájl formátumúnak kell lennie. A TrueSizer Web a DST fájlokat is sokféle fájlformátumra konvertálja, köztük, de nem kizárólag, Janome, Elna, Kenmore, Viking, Husqvama, Pfaff, Poem, Singer EU és Compucon.

Ha a DST-t JPG-vé vagy PDF-be szeretné konvertálni, hogy a mintát képként lássa, fontolja meg egy egyszerű fájlkonvertáló szolgáltatás, például az ingyenes Convertio használatát. Csak töltse fel a DST fájlt arra a webhelyre, és válasszon konverziós formátumot, majd töltse le az átalakított fájlt a számítógépére.

A Convertio sokféle fájlformátumot támogat, ami azt jelenti, hogy DST fájlját Adobe Illustrator (AI), EPS, SVG, DXF és más formátumokká is konvertálhatja. Előfordulhat azonban, hogy az eszközzel végzett DST-konverzió minősége vagy hasznossága nem az, amire vágyik, hacsak nem csak a képet kell megerősítenie.

Nem valószínű, hogy a DeSmuME állapotfájlokat át lehet alakítani új formátumba, mert az adatok hasznosak az adott emulátorban játszott játékokhoz.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha valóban van DST fájlja, de azt nem lehet megfelelően megtekinteni, vegye fontolóra, hogy rossz programot használ. Például, míg a .DST-re végződő hímzőfájlok valószínűleg minden más programmal működhetnek, amely megnyitja a hímzési adatokat, a DeSmuME vagy az AutoCAD segítségével nem lehet őket megfelelően olvasni.

Ha a fájl nem nyitható meg a megfelelő programmal, akkor maga a fájl sérült lehet. Visszaállítás biztonsági másolatból, ha van ilyen.