EPS fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Mit kell tudni

  • Az EPS fájl egy Encapsulated PostScript fájl.
  • Nyissa meg az EPS Viewer, a Google Drive, a GIMP vagy a Photoshop használatával.
  • Konvertálás olyan képpé, mint PNG, JPG vagy SVG ugyanazokkal a programokkal vagy a Zamzarral.

Ez a cikk elmagyarázza, hogy milyen EPS fájlok vannak, és miben különböznek más képtípusoktól, mely programok képesek megnyitni egyet, és hogyan lehet ezeket konvertálni egy másik képformátumba, például PNG vagy SVG.


Mi az EPS fájl?

Az EPS fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl Encapsulated PostScript fájl. Általában rajzalkalmazások használják a képek, rajzok vagy elrendezések elkészítésének leírására. Az EPS fájlok szöveget és grafikát egyaránt tartalmazhatnak a vektorkép rajzolásának leírására, de általában tartalmaznak egy "beágyazott" bitkép előnézeti képet is.

Az EPS az AI formátum korai verzióinak alapja. A beágyazott PostScript fájlok használhatják az .EPSF vagy .EPSI fájlkiterjesztést is.


Hogyan nyitható meg egy EPS fájl

EPS fájlok megnyitása vagy szerkesztése vektor alapú képszerkesztő alkalmazásokkal. Más programok nagy valószínűséggel raszterizálják vagy lapítják az EPS fájlt a megnyitáskor, ami minden vektorinformációt szerkeszthetetlenné tesz. Az EPS-fájlok azonban, mint minden kép, mindig kivághatók, elforgathatók és átméretezhetők.

Az EPS Viewer, az Adobe Reader és az IrfanView gyors és hatékony eszközöket kínál az EPS fájlok Windows PC-n történő megnyitásához és átméretezéséhez. Az EPS fájlokat Windows, Linux vagy macOS rendszerben is megtekintheti, ha megnyitja őket az OpenOffice Draw, LibreOffice Draw, GIMP, XnView MP, Okular vagy Scribus programokban.

EPS PS Viewer.

A Ghostscript és az Evince akár Windows, akár Linux alatt működik, míg az Apple Preview, a QuarkXpress és a Design Science MathType az EPS megnyitója, különösképpen a Mac számára.

Annak elkerülése érdekében, hogy az EPS fájl használatához le kell töltenie egy programot, a Google Drive online EPS megtekintőként működik, mivel teljesen online működik a böngészőjén keresztül.

Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Affinity Designer és Microsoft Word (a betétlap menü) szintén támogatják az EPS fájlokat, de nem szabadon használhatók.

Ha egy olyan program, amellyel nem akarja használni az EPS fájlt, akkor duplán kattintva megnyitja a fájlt, megváltoztathatja az adott fájlkiterjesztés alapértelmezett programját.


Hogyan lehet konvertálni egy EPS fájlt

Az EPS fájlok konvertálásának egyik egyszerű módja a Zamzar használata. Ez egy ingyenes fájlkonvertáló, amely a böngészőben fut, hogy az EPS-t JPG, PNG, PDF, SVG és számos más formátumúra konvertálja. A FileZigZag hasonló, de az EPS fájlt konvertálja olyan fájltípusokká, mint a PPT, HTML, ODG stb.

Az EPS Viewer az EPS-t JPG, BMP, PNG, GIF és TIFF formátumba konvertálja. Az Adobe Photoshop és az Illustrator egy nyitott EPS fájlt konvertálhat a fájljaikon keresztül filé > Mentés másként menüben.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ellenőrizze, hogy az Ön által használt fájl valóban Encapsulated PostScript fájl-e. Lehet, hogy rossz fájlkiterjesztést keresett, ami akkor történhet meg, ha az az EPS-hez hasonlóan íródott.

Például az ESP nagyon hasonlít az EPS-hez, de ehelyett a The Elder Scrolls és a Fallout videojátékok pluginjeihez használt utótag. Valószínűleg hibát fog kapni, ha megpróbál megnyitni egy ESP fájlt az EPS nyitókkal és szerkesztőkkel felülről.

Az EPP fájlok hasonlóak és több fájlformátumhoz vannak társítva, de egyikük sem kapcsolódik Encapsulated PostScript fájlhoz.

Az EPM és az EAP néhány más, akit ebben zavaró lehet.