WPS fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A legtöbb WPS fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl valószínűleg Microsoft Works Document fájl, de a WPS Writer szoftver is ilyen típusú fájlokat állít elő.

A Microsoft Works Document fájlformátumát a Microsoft 2006-ban megszüntette, amikor a Microsoft DOC fájlformátumát helyettesítette. A kettő annyiban hasonlít egymásra, hogy mindkettő támogatja a gazdag szöveget, a táblázatokat és a képeket, de a WPS formátumból hiányzik a DOC által támogatott fejlettebb formázási szolgáltatások egy része.

A WPS a Wi-Fi Protected Setup rövidítést is jelenti, de semmi köze az ezen az oldalon leírt dokumentumfájlokhoz. Ne tévessze össze a WPD fájlt sem.


Hogyan nyitható meg egy WPS fájl

Mivel a legtöbb WPS-fájlt valószínűleg a Microsoft Works alkalmazással hozták létre, az adott program minden bizonnyal megnyithatja őket. A Microsoft Works azonban megszűnt, és nehéz lehet a szoftver másolatának megszerzése.

Ha a Microsoft Works legfrissebb, 9-es verziójának a másolata van, és meg kell nyitnia a Microsoft Works 4 vagy 4.5 verziójával létrehozott WPS fájlt, először telepítenie kell az ingyenes Microsoft Works 4 File Converter alkalmazást.

Szerencsére a WPS fájlok a Microsoft Word legújabb verzióival is megnyithatók. Microsoft Word 2003 vagy újabb verzióban egyszerűen válassza a Megnyitás párbeszédpanelen a "Művek" fájltípust. Ezután navigálhat a megnyitni kívánt WPS fájlt tartalmazó mappába.

A Microsoft Office verziójától és a Microsoft Works verziójától függően, amelyben a megnyitni kívánt WPS fájlt létrehozták, előfordulhat, hogy telepítenie kell az ingyenes Microsoft Works 6-9 File Converter eszközt, mielőtt megnyithatja a WPS fájlt a kérdés.

Az ingyenes AbiWord szövegszerkesztő WPS fájlokat is megnyit, legalábbis azokat, amelyeket a Microsoft Works bizonyos verzióival hoztak létre. A LibreOffice Writer és az OpenOffice Writer még két ingyenes program, amely képes megnyitni a WPS fájlokat.

Ha problémái vannak a WPS fájl megnyitásával ezen módszerek bármelyikével, akkor a fájl lehet WPS Writer dokumentum, amely szintén használja a WPS kiterjesztést. Az ilyen típusú WPS fájlokat a WPS Office Writer szoftverrel nyithatja meg.

A WPS Office Writer áttekintése

A WPS Cloud a WPS Office online verziója, amely online megnyithatja a WPS fájlt.

A Microsoft Word Viewer egy másik lehetőség, ha csak meg kell tekintenie a WPS-t, és nem kell szerkesztenie. Ez az ingyenes eszköz más dokumentumoknál is működik, például DOC, DOT, RTF és XML.


WPS fájl konvertálása

Kétféle módon lehet WPS fájlt konvertálni. Vagy megnyithatja a fent felsorolt ​​WPS által támogatott programok egyikében, majd elmentheti egy másik formátumba, vagy pedig dedikált fájlkonvertálóval konvertálhatja a WPS-t egy másik dokumentumformátumra.

Például a WPS Office Writer lehetővé teszi a WPS dokumentum konvertálását DOC, DOCX, PDF, XML, WPT, HTML és más hasonló dokumentum formátumokra.

Ha valaki küldött neked egy WPS-fájlt, vagy ha letöltötted az internetről, és nem akarod telepíteni a WPS-t támogató programok egyikét, akkor nagyon javasoljuk a Zamar vagy a CloudConvert használatát. Ez csak két példa az ingyenes dokumentum-átalakítókra, amelyek támogatják a WPS konvertálását olyan formátumokba, mint DOC, DOCX, ODT, PDF, TXT és mások.

Ezzel a két WPS konverterrel csak fel kell töltenie a fájlt a weboldalra, majd meg kell választania a konvertálni kívánt formátumot. Ezután töltse le vissza az átalakított dokumentumot a számítógépére a használatához.

Miután a WPS fájlt átalakította egy felismerhetőbb formátumba, gond nélkül használhatja a szövegszerkesztő programokban és az online szövegszerkesztőkben.