HWP fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A HWP fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Hangul Word Processor fájl, vagy néha Hanword dokumentum fájlnak hívják. Ezt a fájlformátumot a dél-koreai Hancom cég hozta létre.

A HWP fájlok hasonlóak az MS Word DOCX fájljaihoz, kivéve, hogy tartalmazhatnak koreai írott nyelvet, így a dél-koreai kormány által használt szabványos dokumentumformátumok közé tartoznak.

A HWP olyan dolgok rövidítése is, amelyeknek semmi köze nincs a szövegszerkesztőhöz, például a Hewlett-Packard Company (régi részvényszimbóluma, helyébe HPQ), valamint az egészségügyi és jóléti terv.


Hogyan nyitható meg egy HWP fájl

Az OpenOffice Writer és a LibreOffice Writer két ingyenes program, amely képes megnyitni és szerkeszteni a HWP fájlokat. Ha azonban HWP fájlokat ment el ezekben a programokban, akkor más formátumot kell választania (például DOC vagy DOCX), mert ezek nem támogatják a HWP-re történő mentést.

A Microsoft egy ingyenes eszközt kínál a HWP fájlok megnyitásához is, Hanword HWP Document Converter néven. Ennek telepítésével megnyithatja a HWP fájlokat a Microsoft Word programban DOCX formátumra konvertálásával.

A Microsoft Office, az OpenOffice és a LibreOffice csak akkor nyithatja meg a HWP fájlokat, ha azokat a Hangul '97 alkalmazással hozták létre - a .HWP fájl új verziói nem nyithatók meg ezekkel az alkalmazásokkal.

A Hancom Office egy másik HWP megtekintő / szerkesztő, de csak egy hónapig ingyenes. Nem csak HWP fájlokat nyithat meg, hanem HWPX és HWT fájlokat is, amelyek hasonló fájlformátumok. Ez az ingyenes fájlmegtekintő más Hancom Office formátumokat is támogat, például a CELL, NXL, HCDT, SHOW és HPT, valamint a Microsoft Office fájlformátumokat.

A szintén nem ingyenes Hancom Office Online lehetővé teszi a HWP fájlok online megtekintését.

Ha úgy találja, hogy egy számítógépen lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a HWP fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni a HWP fájlokat, akkor megtanulhatja, hogyan változtassa meg, melyik program nyitja meg a HWP fájlt.


HWP fájl konvertálása

Ha már fentről használja a HWP egyik szerkesztőjét, például a LibreOffice Writert, exportálhatja vagy konvertálhatja a HWP-t DOC, DOCX, PDF, RTF és más dokumentumformátumokká.

Egy ingyenes fájlkonvertálóval is átalakíthatja a HWP fájlt más formátumra, például Online-Convert.com. Az online HWP átalakító használatához töltse fel a. HWP fájlt a webhelyre, majd válasszon egy formátumot az átalakításra, például ODT, PDF, TXT, JPG, EPUB, DOCX, HTML stb. .


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájlja a fenti javaslatok kipróbálása után sem nyílik meg, jó eséllyel rosszul olvassa a fájlkiterjesztést. Néhány fájl hasonló fájlkiterjesztést használ, annak ellenére, hogy a formátumok teljesen függetlenek.

Összetévesztheti például azokat a Hedgewars Saved Game vagy Demo fájlokat, amelyek a HWS és HWD fájlkiterjesztést használják egy HWP fájlhoz. Az ilyen típusú fájlokat a Hedgewars játékban használják, és a fenti HWP megnyitók / szerkesztők egyikével sem lehet megnyitni.

A WPH egy másik példa, ahol ugyanazokat a fájlkiterjesztési betűket használják, de ahelyett, hogy a HWP fájlokhoz kapcsolódnának, valójában a Phoenix BIOS fájlformátumban vannak, és BIOS fájlként használják őket.