XLR fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az XLR fájlkiterjesztésű fájl egy Works Spreadsheet vagy Chart fájl, amely nagyon hasonlít a Microsoft Excel XLS formátumához.

Az XLR fájlok a Microsoft Works 6–9 verzióival készülnek, és a táblázat külön celláiba tárolhatnak például grafikonokat és képeket, de a szokásos táblázatadatokat is, például szöveget, képleteket és számokat.

A WPS egy másik fájlformátum, amelyet a Microsoft Works használ, de a dokumentum adatokhoz (például DOC) a táblázat adatai helyett.


Hogyan nyitható meg egy XLR fájl

Az XLR fájlok megnyithatók és szerkeszthetők a már megszűnt Microsoft Works alkalmazással.

A Microsoft Excel egyes verziói megnyithatják, de csak azokra a fájlokra lehetséges, amelyek a Works 8-as és újabb verzióiban készültek. Az OpenOffice Calc támogatja a formátumot is.

Ha Excel vagy Calc programot használ, akkor először próbálja meg megnyitni azt a programot, majd navigálni a megnyitni kívánt fájlhoz. Általában nagyobb szerencsével jársz ilyen módon, ha megpróbálod beállítani a számítógéped XLR fájlok megnyitására alapértelmezés szerint az egyik ilyen programmal.

Megpróbálhatja átnevezni a fájlt .XLS fájlkiterjesztéssé, majd nyissa meg a Microsoft Excel programban vagy egy másik, ezeket a fájlokat támogató programban.


XLR fájl konvertálása

A Zamzar egy ingyenes fájlkonverter, amely a böngészőben fut (ez nem letölthető program), és az XLR-t átalakítja XLS-be, XLSX-be, PDF-be, RTF-be, CSV-be és más hasonló formátumba.

Előfordulhat, hogy szerencséje van a fájl konvertálásával, miután megnyitotta a fent említett programok egyikében, például az Excel vagy a Calc alkalmazásban. Ha már rendelkezik a Microsoft Works programmal a számítógépén, de csak egy másik formátumot szeretne, akkor ott is megteheti.

Az XLR fájl konvertálása a fenti programok egyikével általában a filé > Mentés másként menü. Például, ha a Microsoft Works alkalmazást használja, nyissa meg a fájlt, majd válassza a menüopciót a WKS, XLSX, XLSB, XLS, CSV vagy TXT formátumok közül.

Emellett ne feledje a fenti kiterjesztést a fájlkiterjesztés megváltoztatásáról. Ezzel nem pontosan konvertálja, de úgy tűnik, hogy sok esetben működik, lehetővé téve bármely XLS megjelenítő / szerkesztő megnyitását a számítógépén.

Ezek a kezdőbetűk az audioeszközök elektromos csatlakozóinak típusára is utalnak. XLR-ről USB-re átalakítót vásárolhat olyan webhelyekről, mint az Amazon.com.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájlja nem nyílik meg a fenti javaslatok kipróbálása után, jó eséllyel nem igazán foglalkozik egy XLR fájllal. Ezt nagyon könnyű összekeverni, mivel sok fájlkiterjesztés ugyanúgy néz ki.

Az X_T egy példa. A másik az XLF, amely valóban közeli a helyesírással, de az XLIFF Document fájlok számára van fenntartva; elolvashatja az egyiket egy szövegszerkesztővel.

Az XIP egy másik, amelyről azt gondolhatja, hogy valamilyen módon kapcsolódik egy táblázatfájlhoz, de a macOS Signed Archive formátum használja ezt a fájlkiterjesztést.