OXT fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az OXT kiterjesztésű fájl egy Apache OpenOffice kiterjesztésű fájl. Több funkciót szoktak hozzáadni az OpenOffice alkalmazásokhoz, mint például a Writer szövegszerkesztő, a Calc táblázatkezelő program és az Impress bemutató szoftver.

Az OXT fájlokat az Apache OpenOffice Extensions oldaláról töltheti le. Használja a Letöltés kiterjesztése gomb bármelyik kiterjesztés oldalán, vagy letöltheti a kiterjesztést közvetlenül az OpenOffice-ból, vagy pedig a fájlt tároló másik webhely letöltési oldalán található.

OXT fájlok.


Hogyan nyitható meg egy OXT fájl

Az OXT fájlok megnyitásához használt elsődleges program az OpenOffice, a beépített Extension Manager eszközön keresztül. Az OpenOffice 2.2-es vagy újabb verzióinál egyszerűen kattintson duplán vagy duplán az OXT fájlra a telepítéshez. 

Ellenkező esetben a következőképpen telepítheti manuálisan az OXT fájlokat az OpenOffice-ba:

  1. Nyissa meg vagy a fő OpenOffice programot, vagy az OpenOffice alkalmazások egyikét (Calc, Writer stb.).
  2. Használja a Eszközök> Bővítménykezelő ... menüpontot az Extension Manager ablak megnyitásához.
  3. Itt kattintson vagy koppintson a ikonra Hozzáadás ... gombot alul.
  4. Keresse meg az OpenOffice-ba importálni kívánt OXT fájlt.

Az OpenOffice közvetlenül megnyithat egy OXT fájlt, de támogatja a kiterjesztés ZIP fájlból történő betöltését is. Ez azt jelenti, hogy nem feltétlenül kell kibontania az OXT fájlt egy ZIP-archívumból, ha így lett letöltve. Az OpenOffice az UNO.PKG fájlkiterjesztéssel végződő kiterjesztéseket is megnyithatja.

Ennek ellenére néhány OXT-fájlt letöltenek a ZIP-ből vagy más archívumokból, mert több információt vagy más fájlt tartalmaznak, amelyekkel valamit tennie kell. Például egyes ZIP fájlok tartalmaznak egy PDF "help me" dokumentumot, betűtípusokat és egyéb releváns adatokat, amelyek a kiterjesztéssel együtt járnak.

Az Extension Manager az OpenOffice kiterjesztések frissítését is tartalmazza. Ehhez térjen vissza a fenti 2. lépéshez, és válassza a lehetőséget Frissítések keresése... Ez a bővítmények letiltásának vagy eltávolításának módja is - válassza ki a telepített kiterjesztést, és kattintson / koppintson Kikapcsolja or eltávolít a bővítmény kikapcsolásához vagy teljes eltávolításához.

Az OXT fájloknak együtt kell működniük a NeoOffice-szal, a MacOS-hoz hasonló, OpenOffice-alapú irodai csomaggal.

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni az SRF fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni az SRF fájlok között, megváltoztathatja az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez.


Hogyan konvertálhat OXT fájlt

Nem valószínű, hogy léteznek olyan fájlkonverterek, amelyek képesek átalakítani egy OXT fájlt más fájlformátumra, mert ez elsősorban olyan irodai csomagok számára készült, mint az OpenOffice. Más programok a saját fájlformátumukat használják a kiterjesztésekhez.

Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Az OXT fájlkiterjesztés nagyon hasonló, mint néhány hasonló fájlformátum, ezért könnyen összetéveszthető egymással. Ez az elsődleges oka annak, hogy egy fájl nem nyílik meg az OpenOffice Extension Manager eszközével, mert valójában nem OpenOffice Extension fájl.

Például, ha kétszer ellenőrzi a fájl fájlkiterjesztését, és megállapítja, hogy az valóban .ODT néven olvasható az .OXT helyett, akkor valójában egy olyan szöveges dokumentum van, amely csak szövegszerkesztőkkel nyitható meg, és nem működik kiterjesztési fájlként .

Az OTX egy másik, amely nagyon hasonlít az OXT-re, de valójában egy olyan fájlformátumhoz tartozik, amely a "TheWord Encrypted Old Testament Text Module" nevet viseli. Az OTX fájlok a Biblia Ószövetségének titkosított másolatát tárolják, a TheWord programmal együtt.

Ha még nem világos, ellenőrizze a fájl kiterjesztését. Ha ez nem OXT fájl, akkor keresse meg a Web vagy a Google fájlkiterjesztését, hogy megtudja, mely programok képesek megnyitni vagy konvertálni.