AAC fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az AAC fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy MPEG-2 Advanced Audio Coding fájl. Hasonló az MP3 audioformátumhoz, de tartalmaz néhány teljesítményjavulást.

Az Apple iTunes és iTunes Store a fejlett hangkódolást használja alapértelmezett kódolási módszerként a zenefájlokhoz. Ez a szabványos audio formátum sok más eszköz és platform számára is.

Az AAC fájlok határozottan használhatják az .AAC fájlkiterjesztést, de általában az M4A fájltárolóba csomagolva láthatók, ezért általában az .M4A fájlkiterjesztést viselik.


AAC fájl lejátszása

Az AAC fájlt az iTunes segítségével megnyithatja a filé menü. Mac gépen használja a Hozzáadás a könyvtárhoz választási lehetőség. Windows esetén válassza az egyiket Fájl hozzáadása a könyvtárhoz or Mappa hozzáadása a könyvtárba hogy hozzáadjuk az AAC fájlokat az iTunes könyvtárhoz.

AAC fájlokat VLC-vel, Media Player Classic (MPC-HC), Windows Media Player, MPlayer, Audials One és valószínűleg sok más, több formátumú médialejátszóval is lejátszhat.

Ha segítségre van szüksége egy AAC fájl megnyitásához az Audacity hangszerkesztő szoftverben, olvassa el útmutatójukat a fájlok importálásáról az iTunes alkalmazásból. Telepítenie kell az FFmpeg könyvtárat, ha Windows vagy Linux operációs rendszert használ.

Ha úgy találja, hogy a számítógépen egy alkalmazás megpróbálja megnyitni az AAC fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni az AAC fájlokat, akkor tekintse meg útmutatónkat a változás végrehajtásához a Windows rendszerben.


AAC fájl konvertálása

Használjon ingyenes audio konvertert az AAC fájl konvertálásához. A listán szereplő programok többsége lehetővé teszi az AAC fájl MP3, WAV, WMA és más hasonló audio formátumokká konvertálását. Az AAC fájl M4R csengőhangként történő mentésére egy ingyenes audio átalakítóval is használható iPhone-on történő használatra.

A FileZigZag használatával konvertálhat egy AAC fájlt MP3-ba (vagy más hangformátumba) macOS-on, Linuxon vagy bármely más operációs rendszeren, mert webböngészőn keresztül működik. Töltse fel az AAC fájlt a FileZigZag fájlba, és megkapja a lehetőséget az AAC átalakítására MP3, WMA, FLAC, WAV, RA, M4A, AIF / AIFF / AIFC, OPUS és sok más formátumra.

A Zamzar egy másik ingyenes online AAC átalakító, mint a FileZigZag.

Egyes iTuneson keresztül vásárolt dalok egy adott típusú védett AAC formátumba vannak kódolva, ezért fájlkonverterrel nem konvertálhatók.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Az AAC fájlkiterjesztés ugyanazokat a betűket osztja meg, mint a többi fájlformátumban található kiterjesztés, de ez nem jelenti azt, hogy a formátumok összefüggenek. Ha ez megtörténik, akkor valószínűleg nem tudja megnyitni a fájlt a fent említett programok egyikében sem.

Néhány példa az AAC-hoz összetéveszthető fájlkiterjesztésekre: AC (Autoconf Script), AAE (Sidecar Image Format), AAF, AA, AAX (Audible Enhanced Audiobook), ACC (Graphics Accounts Data), AC3 és DAA.