EMZ fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Mit kell tudni

  • Az EMZ fájl egy Windows által tömörített, továbbfejlesztett metafájl.
  • Nyissa meg az egyiket az XnView MP vagy a Quick View Plus alkalmazással.
  • Konvertáljon JPG, PNG vagy más képformátumra az XnConvert vagy a CoolUtils.com segítségével.

Ez a cikk elmagyarázza, mi az EMZ fájl, hogyan nyithat meg egyet közvetlenül, vagy hogyan nyerheti ki az EMF-képét, és mely programok képesek átalakítani egy képformátumba, például JPG, GIF vagy PNG.


Mi az az EMZ fájl?

Az EMZ fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy tömörített képfájl, pontosabban Windows Compressed Enhanced Metafile fájlnak nevezik.

Az ilyen típusú fájlok valójában csak GZIP által tömörített EMF fájlok, amely grafikus formátumot a Microsoft alkalmazások, például a Visio, a Word és a PowerPoint használnak.

Az EMZ fájlokban tárolt EMF fájlokat Windows Enhanced Metafile fájloknak hívják, de egyes .EMF fájlkiterjesztésű fájlok teljesen függetlenek, és Jasspa MicroEmacs Macro formátumban vannak tárolva.


Hogyan nyitható meg egy EMZ fájl

Az ingyenes XnView MP program EMZ fájlokat tekinthet meg Windows, Mac és Linux rendszereken.

Az EMZ fájlokat úgy is megnyithatja, hogy bármilyen Microsoft Office programba képként beszúrja. Ezt megteheti a betétlap > képek menüpontot, vagy a fájlt egy nyitott dokumentumba, például egy új vagy egy meglévő Word dokumentumba húzva.

Egy másik lehetőség az EMF fájl kibontása az EMZ fájlból egy olyan programmal, mint a 7-Zip. Ezután megnyithatja a kibontott EMF fájlt egy képszerkesztő programban, vagy használhatja, ahogyan szeretné.

Annak ellenére, hogy a 7-Zip és a legtöbb más ingyenes zip / unzip eszköz lehetővé teszi az EMZ fájlban található fájlok kibontását, nem támogatják natívan ezt a kiterjesztést. Ez annyit jelent, hogy először meg kell nyitnia a kibontó programot, majd az EMZ fájlhoz kell navigálnia a tömörített tartalom megnyitásához. A 7-Zip programban ezt úgy teheti meg, hogy jobb gombbal kattint az EMZ fájlra, és kiválasztja 7-Zip > Nyissa meg az archívumot.

Más grafikus programok is megnyithatják az EMZ fájlokat. A Quick View Plus egy példa, de bár képes megnyitni az EMZ fájlt, nem tudja szerkeszteni.

Ha olyan EMF fájlról van szó, amely nem grafikus formátumban van, előfordulhat, hogy a Jasspa MicroEmacs programhoz makrofájlt használ.


EMZ fájl konvertálása

Az EMZ fájl konvertálásának legjobb módja az, ha megnyitja azt egy ingyenes képátalakítóban, például az XnConvert vagy a CoolUtils.com. Ezután mentheti a fájlt egy másik formátumba, például JPG, PNG vagy GIF, ez valószínűleg hasznosabb lesz.

Az EMZ fájl konvertálásának másik módja az, ha először kibontja az EMF fájlt egy fájl kibontó eszközzel, például a 7-Zip, a fent leírtak szerint, majd egy fájlkonvertálót használ az EMF fájlban.

Ha nem talál olyan EMZ átalakítót, amely a fájlt közvetlenül egy másik formátumba konvertálja (pl. PDF), először konvertálja az EMZ fájlt támogatott formátumra (például PNG), majd konvertálja a fájlt a kívánt formátumot (például PDF). Ebben a példában a Zamzar tökéletesen működne a PNG PDF-be konvertálásához.


További információ az EMZ fájlokról

Az így létrejövő EMZ fájl, amelyet EMZ fájlból tömörítenek, a Microsoft Windows Metafile (WMF) fájlformátumának újabb verziója. Tehát míg az EMF fájlok GZIP-formátumban EMZ-fájlba vannak tömörítve, a WMF formátum ZIP-formátumban tömöríthető, ami WMZ-fájlt eredményez.

A Windows Metafile fájl hasonló az SVG formátumhoz, mivel bitképeket és vektorgrafikákat tartalmazhat.

Miután megnyitott egy EMZ fájlt egy fájl kibontó segédprogrammal, előfordulhat, hogy nincsenek EMF fájlok, hanem azok .EM kiterjesztésű fájlok. Át kell tudni nevezni ezeket .EMF fájlra, és továbbra is használni kell őket, mint egy EMF fájlt.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

A legvalószínűbb oka annak, hogy a fájl nem nyílik EMZ fájlként a fent említett programokkal, az az oka, hogy valójában nem EMZ fájl. Ezt még egyszer ellenőrizheti a fájlkiterjesztés megtekintésével.

Például könnyen összetéveszthető az EMZ fájlok és az EML fájlok, mert fájlkiterjesztéseik nagyon hasonlóak. Az EML fájl azonban egy e-mail üzenet fájl, amelyet egyes e-mail kliensek használnak egy e-mail tárolására - ez teljesen nem kapcsolódik az EMZ fájlokhoz.

Hasonlóképpen, az EMI fájlok, amelyek már nagyon hasonlítanak az EML fájlokra, összekeverhetők lehetnek az EMZ fájloknál, annak ellenére, hogy a Pocket Tanks játék használja őket.

Ugyanez mondható el minden olyan fájlformátumról, amely hasonló hangzású vagy hasonlóan írt utótagot használ, például az EMM az eMelody csengőhang fájlokhoz. Ezek a fájlok nagyon soknak tűnhetnek, mintha EMZ fájlokhoz kapcsolódnának, de nem tudnak ugyanazokkal a programokkal megnyitni, és ehelyett szövegszerkesztőt vagy Awave Studio programot igényelnek.

Ha a fájl tulajdonképpen nem az ".EMZ" végződik, kutassa meg a Google valódi fájlkiterjesztését, hogy megtudja, mely programok nyithatják meg vagy konvertálhatják azt.