EPUB fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Mit kell tudni

  • Az EPUB fájl egy nyitott eBook fájl.
  • Nyisson meg egyet a Caliber, az Apple Books vagy a Readium segítségével.
  • Konvertáljon egyet ezen utasítások segítségével, hogy az a Kindle-en működjön, vagy PDF-be, MOBI-ba stb. A Caliber vagy a Zamzar segítségével.

Ez a cikk elmagyarázza, mi az az EPUB fájl, hogyan nyithat meg egyet az összes eszközén, és hogyan konvertálhatja azt egy másik formátumra, amely az eReader-jével működik.


Mi az az EPUB fájl?

Az EPUB fájl (rövidítés az elektronikus publikációhoz) Open eBook fájl formátumú. Letöltheti az EPUB fájlokat, és elolvashatja azokat okostelefonján, táblagépén, e-olvasóján vagy számítógépén. Ez a szabadon elérhető eBook szabvány minden hardveres eBook olvasót támogat, mint bármely más fájlformátum.

Az EPUB 3.2 a legújabb EPUB verzió. Támogatja a HTML, CSS és SVG legújabb verzióit, és beépített támogatást nyújt a beágyazott interaktivitáshoz, hanghoz és videóhoz.

Ha ingyenes EPUB-könyveket szeretne letölteni, tudassa, hogy rengeteg online forrás található ingyenes könyvekkel, például az Open Library.


Hogyan nyitható meg egy EPUB fájl

Az EPUB fájlok a legtöbb e-könyv olvasóban megnyithatók, beleértve a B&N Nook, a Kobo eReader és az Apple Könyvek alkalmazást. Az EPUB fájlokat konvertálni kell, mielőtt felhasználhatók lennének az Amazon Kindle-on.

Az EPUB fájlok számos ingyenes programmal számítógépen is megnyithatók, például Caliber, Adobe Digital Editions, Apple Books, EPUB File Reader, Stanza Desktop, Okular és Sumatra PDF.

Néhány imént említett program mellett a Mac felhasználók olvashatják az EPUB fájlokat a Readium segítségével.

Rengeteg iPhone és Android alkalmazás nézi meg az EPUB fájlokat. Vannak a Firefox és a Chrome kiegészítői és bővítményei, amelyek lehetővé teszik az EPUB fájlok olvasását a böngészőben, csakúgy, mint más dokumentumokat. Az EPUBReader a Firefoxhoz és az Simple EPUB Reader a Chrome-hoz csak néhány példa.

A Google Play Könyvek egy másik hely, ahol megnyithatja az EPUB fájlokat: feltöltheti az EPUB fájlt Google-fiókjába, és megtekintheti azt az internetes kliensen keresztül.

Mivel az EPUB fájlok felépítése ZIP-fájlokhoz hasonló, átnevezheti az EPUB e-könyvet, kicserélve az .epub-t .zip-re, majd megnyithatja a fájlt kedvenc fájltömörítő programjával, például az ingyenes 7-Zip eszközzel. Belül meg kell találnia az EPUB eBook tartalmát HTML formátumban, valamint az EPUB fájl létrehozásához használt képeket és stílusokat. Az EPUB fájlformátum olyan fájlok beágyazását támogatja, mint a GIF, PNG, JPG és SVG képek.


EPUB fájl konvertálása

Az EPUB fájlok konvertálásának számos módja van:

  • A Caliber az elsődleges program az EPUB fájlok más formátumba konvertálásához. Konvertál a legtöbb e-könyv formátumba és onnan, beleértve az Amazon Kindle-val kompatibilis formátumokat is. A támogatott konverziók egy része tartalmazza az EPUB-t FB2-be, HTML-t, LIT-et, LRF-et, MOBI-t, PDF-et, PDB-t, RTF-et, TXT-t és SNB-t.
  • A Zamzar egy másik online említésre méltó EPUB konverter. A webhely segítségével átalakíthatja az EPUB fájlt PDF, TXT, FB2 és más hasonló szöveges formátumokká.
  • Az Online eBook Converter használatával EPUB fájlokat készíthet egy másik dokumentumfájlból, például AZW vagy PDF.

Megpróbálhatja konvertálni az EPUB fájlt úgy, hogy megnyitja az egyik másik eBook-olvasóban, és úgy dönt, hogy a megnyitott fájlt más fájlformátumként menti vagy exportálja, bár ez valószínűleg nem olyan hatékony, mint a Caliber vagy az online konverterek használata.

Ha egyik módszer sem működik, nézzen meg más fájlkonvertáló szoftvereket.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Az ismeretlen fájltípusok megnyitásakor az egyik leggyakoribb hiba a fájlkiterjesztés hibás olvasása. Bár a különböző fájlformátumok különböző fájlkiterjesztéseket használnak, néha nagyon hasonlítanak egymásra, ami zavaró lehet, amikor megpróbálja megnyitni vagy konvertálni.

Például egy PUB fájl csak egy betű választja el attól, hogy pontosan ugyanazt az utótagot használja, mint az EPUB fájlokat, de ahelyett, hogy Open eBook fájlokat tartalmazna, a Microsoft Publisher használja őket Publisher Document fájlként.

Könnyű összekeverni az EPM vagy az EBM fájlt egy EPUB fájlhoz. Az EBM fájlok vagy EXTRA! Alapvető makrófájlok vagy Embla felvételi fájlok, de egyik formátum sem e-könyv. Az első a Micro Focus szoftverrel nyílik, a másikat az Embla RemLogic szoftver használja.

Ha felfedezi, hogy a fájlja valójában nem használja az EPUB fájlkiterjesztést, olvassa el újra, hogy megtudja, mi a kiterjesztés, majd keresse meg a Google-on vagy itt a Web-n, hogy többet megtudjon arról, mire használják, és hogyan kell megnyitni és / vagy vagy átalakítani.