Fájlok kibontása Android okostelefonokon és táblagépeken

A ZIP fájlok lehetővé teszik több fájl elküldését egy rendezett digitális csomagban. Le kell töltenie egy speciális alkalmazást a fájlok kibontásához egy Android-eszközön.

Az alábbi információknak függetlenül attól, hogy ki gyártotta az Android-eszközt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi stb.


Fájlok kibontása Androidon

A ZIP fájlok kontextusában a kibontás azt jelenti, hogy a fájlokat egy tömörített mappából vonja ki. A fájlok kibontása Android-táblagépen vagy okostelefonon korábban speciális külső alkalmazást igényelt, de ez most a hivatalos Files by Google alkalmazással végezhető el.

A Files Go-t 2018 végén a Google márkanévre keresztelte. Ha egy ideje nem frissítette az operációs rendszert, előfordulhat, hogy az alkalmazást Files Go néven hívja Android-eszközén. A folytatás előtt frissítse az Android verzióját.

  1. Nyissa meg a Google Play Áruházat, és telepítse a Files by Google alkalmazást.

  2. Nyissa meg a Files by Google alkalmazást, és keresse meg a kibontani kívánt ZIP-fájlt. Ha a ZIP fájlt egy webhelyről töltötte le, akkor az a Letöltések mappát.

    A ZIP fájlok mindig .zip kiterjesztésűek.

  3. Koppintson a kibontani kívánt fájlra. Megjelenik a tömörített ZIP mappában található fájlok listája.

  4. Érintse kivonat a fájl kibontásához. A fájlok kibontása után megjelenik a kibontott fájlok listája.

  5. Érintse csinált.

  6. Az összes kibontott fájlt ugyanarra a helyre másolja, mint az eredeti ZIP fájlt.


Mire használják a ZIP fájlokat?

A .zip kiterjesztést használó fájlokra ZIP fájlként hivatkozunk. A ZIP (a zip szóhoz hasonlóan ejtett) fájlok sok fájlt tömörítenek és kötegeznek, hogy megkönnyítsék a fájlcsoportok küldését, feltöltését és letöltését. A ZIP fájlokat a weboldalakon használják, hogy a látogatók nagyszámú dokumentumot vagy adathordozót töltsenek le egyszerre anélkül, hogy manuálisan kellene letölteniük az egyes fájlokat.

A RAR egy hasonló formátum a tömörített fájlokhoz. A ZIP fájlokból tartalmat kibontó programok kibonthatják a RAR fájlokat is (.rar kiterjesztésű fájlok).


Másképpen működnek a ZIP fájlok az okostelefonokon és a táblagépeken?

Nincs különbség a ZIP fájlok Android telefonokon vagy táblagépeken történő kezelése között. A ZIP fájlok kompatibilisek minden olyan eszközzel, amely modern operációs rendszereket futtat, például Android, iOS, macOS és Windows.

Használnom kell a ZIP fájlokat Androidon?

Ha üzleti célra használja Android táblagépét vagy mobiltelefonját, előfordulhat, hogy ZIP fájlokat talál, amelyeket a tartalom megtekintéséhez ki kell bontania vagy kicsomagolnia kell. Ha saját ZIP fájlokat szeretne létrehozni, akkor le kell töltenie egy másik alkalmazást.

Melyek az Android népszerű népszerű cipzárai?

Míg a ZIP fájlok megnyitása Androidon a Files by Google alkalmazással végezhető, számos alternatív ZIP fájl kinyerő alkalmazás létezik, ha dedikált megoldást szeretne. Szüksége lesz ezekre az alkalmazásokra, ha ZIP-fájlokat szeretne létrehozni androidos okostelefonján vagy táblagépén.

  • ZArchiver: A ZArchiver alkalmazás az egyik legjobb ingyenes ZIP fájl kinyerő alkalmazás az Androidon. Könnyen használható felülettel rendelkezik, és több mint 30 különböző fájltípust támogat, beleértve a ZIP-t és a RAR-t.
  • WinZip: Könnyedén a leghíresebb ZIP alkalmazás, a WinZip hivatalos Android-alkalmazása megnyitja és létrehozza ZIP fájljait, és támogatja a ZIPX, 7X, RAR és CBZ fájltípusokat. Az extra funkciók, például a Google Drive támogatása fizetett frissítést igényel. A WinZip alkalmazások hibásak és funkciós hirdetések lehetnek.
  • RAR: A RAR Android alkalmazás bármilyen Android-eszközön létrehoz és kivonatol ZIP és RAR fájlokat. Megnyitja a TAR, GZ, BZ2, XZ, 7z, ISO és ARJ fájlokat is.

Egyáltalán használnom kell egy ZIP fájlokat?

A ZIP fájlok használatának előnyei a személyes preferenciákon alapulnak. Vannak, akik szeretik használni őket, míg mások kényelmetlennek tartják, és inkább letöltenek egyes fájlokat.

Alternatív megoldásként a fájlok csatolmányként történő elküldése továbbra is megbízható módja a média és a dokumentumok küldésének az embereknek. A fájl küldésének másik módja az, ha feltölti egy felhőalapú tárolási szolgáltatásba, például a OneDrive-ba, a Google Drive-ba vagy a Dropbox-ba, és e-mailben elküldi az illetőnek a fájl felhőbe mutató linkjét. Fájlokat is küldhet egy olyan csevegőalkalmazással, mint a Facebook Messenger, a WhatsApp, a Line és a WeChat.