FAX fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A FAX fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy fax fájl. Általában TIFF formátumban vannak, vagyis alapvetően csak képfájlokat neveznek át.

Egyes FAX fájlok helyette a Now Contact szoftverrel létrehozott sablonfájlok lehetnek. Az ilyen típusú fájlok elrendezést biztosítanak egy faxdokumentumhoz (.NWP fájl), és tartalmazhatnak a dokumentumhoz már betöltött opciókat, ami hasznos, ha több hasonlóan formázott dokumentumot hoz létre.

Az SFF strukturált fax fájl a FAX képfájlhoz hasonló formátumú. Ehhez a FAX fájlformátumhoz nem kapcsolódik a FaxFile mobilalkalmazás sem, amely lehetővé teszi a dokumentumok faxolását telefon vagy táblagép segítségével.


Hogyan nyitható meg egy FAX fájl

A legtöbb képkezelő programnak képesnek kell lennie a FAX fájlok megnyitására, mint például a Windows alapértelmezett fotómegjelenítője, a Windows Paint program, az XnView, az InViewer, a GIMP és az Adobe Photoshop.

Ha problémája van egy FAX fájl megnyitásakor, módosítsa a kiterjesztést .TIFF vagy .TIF fájlra, majd próbálja meg megnyitni a fájlt. Ez nem egy trükk, amelyet általában a legtöbb fájlnál megtehetsz, de mivel a FAX fájlok szinte mindig csak egy TIFF fájlok, amelyeket egy másik kiterjesztés takar, ezért ez a megoldás valószínűleg sikeres lesz.

Egyes FAX képfájlok a GFI FaxMaker alkalmazással hozhatók létre (de ezek továbbra is csak TIF fájlok), ebben az esetben az adott program segítségével megnyithatja azt.

Állítólag a Now Contact Fax Template fájlok a Now Software Now Contact szoftverével nyílnak meg, a Használja a Sablont legördülő menü opciót.

Ha rendelkezik a Now Contact programmal, új FAX fájlokat készíthet a Határozza > Sablonok nyomtatása > faxok menü. A sablon elnevezése után szerkesztése előtt módosíthatja annak méreteit és elrendezését.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programot akarna megnyitni, olvassa el a FAX fájlokat megnyitó program megváltoztatásával kapcsolatos útmutatónkat.


FAX fájl konvertálása

Nincsenek olyan ingyenes fájlátalakítók, amelyek más fájlokba menthetnének egy .FAX kiterjesztésű fájlt, de TIF / TIFF fájlokkal is működhetnek. Mivel a FAX fájlja szinte biztosan egyszerű képfájl, próbálja átnevezni a TIF vagy TIFF fájlkiterjesztés használatára.

Ezután egy ingyenes képátalakító segítségével konvertálja a fájlt valami másra, például PNG-re, PDF-re vagy JPG-re.

Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl ekkor nem nyílik meg, olvassa el újra a fájlkiterjesztést. Mivel a "FAX" sok más fájlkiterjesztéshez hasonló betűket tartalmaz, ezért összetévesztheti egy másik fájlt.

Például az FXA fájlok első pillantásra valamilyen módon a FAX fájlokkal kapcsolatosak lehetnek, de ezek valóban a FaceFX által használt OC3 Entertainment FaceFX Actor fájlok.

Az XAF egy másik, ugyanazzal a három betűvel, de semmi köze az ezen az oldalon említett formátumokhoz. Ez a kiterjesztés a 3ds Max XML animációs fájlok és az Affirm Deposition Transcript fájlok számára van fenntartva.

Ha nem valami .FAX fájlhoz kapcsolódik, hanem inkább faxszolgáltatásra kíváncsi a faxok küldésére, tekintse meg az Ingyenes Online faxszolgáltatások listánkat.