Firefox Sync: Mi ez és hogyan kell használni

A böngészési adatok egy részének szinkronizálása az eszközök között a Firefox egyik legrégebbi és legkedveltebb szolgáltatása. Míg a könyvjelzők voltak az első hangsúly, mára kiterjedtebb és erőteljesebb szolgáltatásokkal bővült. Ismerje meg, hogyan hozhat létre Firefox-fiókot, majd jelentkezzen be a böngészőbe a Firefox Sync szolgáltatás használatához.

A böngésző használatához nem szükséges Firefox-fiók regisztrálása. Probléma nélkül böngészhet a kedvenc webhelyein, még akkor is, ha nincs bejelentkezve. Használhatja a normál könyvjelzők funkciót is, de ezek a könyvjelzők nem jelennek meg más eszközökön.


A Firefox-fiók / Firefox-szinkron jellemzői

Tisztázandó, hogy a Firefox-fiók olyan profil, amely tartalmazza a létrehozott felhasználónevet és jelszót. A Firefox Sync egy olyan szolgáltatás, amelyhez ezen a fiókon keresztül férhet hozzá. E cikk alkalmazásában a Firefox Sync-re (vagy egyszerűen Sync-re) hivatkozunk, de fontos ismerni a kettő kapcsolatát.

Miután bejelentkezett, a következő előnyök közé tartozik:

  • Könyvjelző szinkron: Amint azt korábban említettük, ez a Firefox egyik legrégebbi funkciója, amely akkor jelent meg, amikor ehhez a funkcióhoz olyan harmadik féltől származó szolgáltatások kellettek, mint az Xmarks.
  • Lapok küldése eszközök között: Ha több eszköz van bejelentkezve, füleket küldhet közöttük. Például, ha érdekes videót talál a telefon böngészése közben, elküldheti a számítógépére, hogy később nagyobb képernyőn nézhesse meg.
  • Jelszó szinkronizálása: A Firefox szinkronizálja webhelye jelszavait az asztali eszközök, valamint az iOS-t futtatók között a Lockbox alkalmazáson keresztül.
  • Mentett tartalom: A Mozilla Corp. 2017-ben szerezte meg a Pocket-et, miután pár éve alapértelmezés szerint támogatta a Firefoxban. Az asztali számítógépen, iOS-en és Android-on elérhető funkció továbbra is lehetővé teszi az egyik eszközön a tartalom "mentését", hogy később egy másikon olvasható legyen. Alapvetően offline módon tárolja a tartalmat az Ön számára, lehetővé téve, hogy útközben is hozzáférhessen hozzá mobiladatainak használata nélkül.
  • Notes Sync: Az asztali számítógépen és az Androidon elérhető Firefox Notes funkció lehetővé teszi szöveges jegyzetek létrehozását és más eszközökön történő elérését, bár nem támogatja a fejlett jegyzetelési funkciókat, például a címkézést vagy a grafikus tartalmat.

Nagyon figyeljen a fenti funkciók által támogatott platform (ok) ra. A Mozilla nonprofit szervezetnek lennie kell, hogy legyen óvatos, ahol kiadja fejlesztési dollárját, ezért egy funkció csak bizonyos platformokon érhető el. Ez különösen fontosnak tűnik az Android és az iOS támogatással kapcsolatban.


Hogyan lehet regisztrálni egy Firefox-fiókra

  1. A következő csatornák egyikén regisztrálhat Firefox-fiókra:

    • Ha nemrég telepítette a Firefoxot, az első indításkor megjelenik egy splash oldal, amely a regisztráció elindítását kéri.
    • Amikor kiválasztja Jelentkezzen be a szinkronizáláshoz a főmenü tetején válassza a lehetőséget Nincs fiókja? Fogj neki ból ből a Firefox-fiók beállításai oldalon.

    Az internetes bejelentkezési oldalon minden platformon válassza a lehetőséget Hozzon létre egy fiókot.

  2. Ezek egy egyszerű regisztrációs űrlapra irányítják. Adjon meg egy érvényes email címet.

  3. Hozzon létre egy erős jelszót.

  4. Add meg az életkorod.

    Opcionálisan jelölje be a jelölőnégyzetet Szerezd meg a legfrissebb híreket a Mozilláról és a Firefoxról.

  5. Kattints Fiók létrehozása befejezni.

  6. A regisztráció után kap egy e-mailt, amelyben a személyazonosság igazolását kéri. Az e-mail tartalmaz egy linket, amelyet ki kell választania, és amely befejezi a regisztrációt.

  7. Végeztél! Most minden eszközén csatlakoztathatja a Firefoxot.


Hogyan lehet bejelentkezni az asztali Firefox szinkronizálásba

  1. Válassza ki a hamburger menüt, majd válassza a lehetőséget Jelentkezzen be a szinkronizáláshoz a Firefox ablak jobb felső sarkában.

  2. Ez egy webes űrlaphoz vezet, ahol megadhatja e-mail címét és jelszavát.

  3. A bejelentkezés befejezése után a böngésző megerősítő üzenetet jelenít meg.

  4. Értesítést fog látni arról is, hogy a szinkronizálás folyamatban van.

Hogyan lehet bejelentkezni a Firefox szinkronizálásába mobilon

  1. Érintse meg a három függőleges pont ikonra a képernyő jobb felső sarkában, majd koppintson a ikonra beállítások.

  2. Érintse Bejelentkezés az e-mail cím és a jelszó megadásához.

  3. A rendszer egy ismerős bejelentkezési űrlaphoz irányít az interneten. Írja be e-mail címét és jelszavát.

  4. Sikere után a tartalma szinkronizálni kezd a mobil eszközzel az első regisztráció során választott lehetőségek szerint.