A Galaxy S5 tippek és trükkök

A Samsung Galaxy S5 tele van hasznos funkciókkal, és sokan nem annyira összpontosítanak, mint a szembetűnőbbek, mint például az ujjlenyomat-leolvasó és a pulzusmérő. Az alábbiakban bemutatunk néhány okos, hasznos, időtakarékos és egyszerűen jó dolgot, amelyeket a Samsung Galaxy S5 képes elvégezni.


Növelje a képernyő érzékenységét

Ha a Galaxy S5 nem reagál az érintésre, tegye érzékenyebbé az ujját. Menj beállítások > kijelző És válassza ki a Növelje az érintés érzékenységét jelölőnégyzetet. Ez segít a telefonnak könnyebben megérteni érintését, még akkor is, ha kesztyűt visel.

A dolgok elrejtése privát módban

A Galaxy S5 privát módja elrejti a médiafájlokat a telefont használó személy elől, ami hasznos olyan helyzetekben, amikor engedi, hogy valaki, például gyermeke vagy barátja hozzáférjen az eszközéhez. Helyezze a Galéria, a Videó, a Zene, a Hangrögzítő és a Saját fájlok tárolt elemeket privát módba, hogy biztonságban tartsa ezeket a fájlokat a kíváncsiskodók elől. A privát mód funkció a Beállítások, a Testreszabás részben található.

A Privát mód funkció használatához válasszon egy feloldási módszert, amely helyesen beírva felfedi a rejtett tartalmat. Válasszon mintát, PIN-kódot, jelszót vagy ujjlenyomat-beolvasást.

A fájlok privát módba helyezéséhez válassza ki az elrejteni kívánt fájlokat, érintse meg a képernyő tetején található menüt, majd válassza a lehetőséget Áthelyezés privátba. A rejtett fájlokat akkor is megtekintheti, amikor a privát mód be van kapcsolva, ezért az adatok elrejtéséhez ki kell kapcsolnia a privát módot (vagy automatikusan ki kell kapcsolnia minden alkalommal, amikor a képernyő elsötétül).


Engedélyezze a Zene automatikus kikapcsolását

Ha elalvás közben szeret zenét hallgatni, de nem akar egy teljes albumot lejátszani, és esetleg elhasználja az akkumulátort, állítsa a zenelejátszót egy meghatározott idő elteltével kikapcsolásra.

Nyissa meg a zenelejátszót, menjen a menübe, és válassza a lehetőséget beállítások, majd válassza ki A zene automatikus kikapcsolása az opciók megtekintéséhez. Ez a Samsung S5 funkció előre beállított időzítőkkel rendelkezik 15 perc és két óra között, vagy beállíthat egy egyéni időzítőt is.


Nyissa meg a kamerát a lezárási képernyőn

Könnyű kihagyni a ragyogó fotózási lehetőséget, amikor fel kell oldania a telefont, meg kell találnia a kamera alkalmazást, meg kell érintenie, és várnia kell, amíg elindul. A beállítások egyetlen módosításával hozzáadhat egy fényképezőgép gyorsindító gombját a Samsung Galaxy S5 zár képernyőn. Menj beállítások > Gyors beállítások > Lock képernyőn, és engedélyezze Kamera parancsikon.

Még akkor is, ha a képernyőzár van, a fényképezőgép használható ezzel a gyorsindító gombbal.


Használja a Kiemelt küldőket

A telefon használata és az üzenetek fogadása során a Galaxy S5 kiemelt feladókat javasol. Ezek azok az emberek, akiknek sokat üzensz, vagy gyakran sűrűn üzensz; hozzáadhatók az SMS alkalmazás tetején található elsőbbségi feladó mezőhöz. Prioritás küldő kiválasztásához érintse meg a ikont + gombra, és válasszon a névjegyzékből.

Engedélyezze az alkalmazáson belüli hívásértesítéseket

Ez a hasznos beállítás lehetővé teszi az alkalmazás használatának folytatását, amikor bejön egy hívás. Ahelyett, hogy megszakítaná a bejövő hívás fogadásához vagy elutasításához szükséges műveleteket, megjelenik egy értesítési előugró ablak, amely lehetővé teszi, hogy válaszoljon (akár hangszóró módban), vagy elutasítsa a hívást. hívás az alkalmazás elhagyása nélkül.

Ahhoz, hogy a Galaxy S5 leállítsa a hívások közbeni megszakítását, nyissa meg a Telefon alkalmazást, érintse meg a menü gombot, majd lépjen a következőre: beállítások > Hívás > Hívással kapcsolatos előugró ablakok. Válaszd ki a Hívás értesítési előugró ablakok jelölőnégyzetet.

Több ujjlenyomat-vizsgálat hozzáadása

A Galaxy S5 ujjlenyomat-leolvasójának előnyei vannak, és használatához regisztrálja az ujjlenyomatát, hogy a telefon felismerje, amikor ideje átkutatni. Tudta azonban, hogy több ujjlenyomatot is regisztrálhat?

Tegyen egynél több ujjlenyomatot a Galaxy S5-be, ha nem szeretné megváltoztatni a telefon kézben tartásának módját, csak az ujjlenyomat beolvasásához. Vagy esetleg azt szeretné, ha valaki más ujjlenyomata kinyitná a telefont. Még regisztrálhatja is a hüvelykujj oldalán található nyomtatást egykezes művelethez. 

Nyisd ki beállítások és menj Ujj szkenner tól Testreszabás szakasz. Koppintson a Ujjlenyomat-kezelő és az ujjlenyomat hozzáadásához válassza a pluszjelet.

Ha ez az első alkalom, hogy ujjlenyomatot ad a Galaxy S5-hez, az első utasításokat az Ujjlenyomat-kezelő oldalon találja.

A 6 legjobb Samsung telefon 2020-ban