Ha otthagyod a munkát, hogy videotermelő céget alapíts

Tehát döntöttünk, bejegyeztünk egy kisvállalkozást, esetleg adószámot kaptunk és letisztítottuk a konyhai asztalt, hogy elindítsuk a videotársaságot. Természetesen a jövedelemnek folyamatosan gördülnie kell, ezért egyelőre kulcsfontosságú a napi munka. Dolgozzon napközben, vagy amikor a műszakjai általában esnek, és a szabadidőn kívül kezdje el ezt a vállalkozást. Ez nehéz lesz? Igen. Ha van párod, neheztelnek erre? Talán. Zsonglőrködnie kell az idővel? Ó, igen. Megéri? Teljesen.

Ne essen kétségbe - mindkét koncert működése nem örök. Valójában egyáltalán nem kell nagyon sokáig lennie.

Ha el akar hagyni egy napi munkát, hogy megvalósítsa az álmát, hogy egy videógyártó vállalatot működtessen, először alapos elemzésre van szükség. Ennek nagy részének a „döntéshozatal” szakaszában kellett volna megtörténnie, de fontos, hogy a szolgáltatás díjának eldöntésekor vegye figyelembe saját megélhetési költségeit. Figyelje meg alaposan havi kiadásait, bármilyen egyéb jövedelmét, amelyet Önnek vagy partnernek lehet, és döntsön a vállalat jövedelmének céljáról.

Óránként, vagy projektdíjat számít fel? Milyen más vállalkozások számítanak fel a szolgáltatásért? Végezze el a kutatását, és legyen tisztességes önmagával szemben. Keményen dolgozott azért, hogy ügyes legyen a mesterségében, ezért ennek megfelelően töltse fel. Túl kevés töltéssel nem tesz jót magának vagy ügyfeleinek. Végül értékes készpénzforgalmat éheztet a társaságában, és tele kell töltenie a heteit annyi munkával, hogy mindez szenvedni fog.

A kulcs ahhoz, hogy ez az üzlet véglegesen kijusson és kijusson a vállalati irodából, az, hogy leszáll az első ügyfél. Jó hír, hogy az egész világ éppen videót készít. A rossz hír az, hogy az egész világ éppen videót készít. Tehát hogyan adhatja el a potenciális ügyfeleket azzal az ötlettel, hogy felhasználja Önt unokaöccsével és GoPro-jával?


A vállalkozás elindítása

Hozzon létre egy folyamatot az ügyfelek számára a videó vásárlásának és gyártásának folyamatán keresztül. Nézze meg, hogyan csinálják a nagyobb cégek, és vegyen ki egy oldalt a könyvéből. Készítse el megfelelően a hivatalos árajánlatokat, és mutassa be elképzeléseit az ügyfelek számára, hogy segítsen nekik látni elképzeléseiket ötleteiben. Ha szükséges, hívja meg őket a gyártási folyamatba. Készítsen tervrajzot a rendszeres kommunikációhoz, és minden projektre szabjon komoly eljárást, amelytől nem tér el. A következetesség az uralkodó, amikor ismételt üzletet kell leszállni.

Ne féljen nagyobb képet beszélni, mint amit elképzeltek. Ha egyetlen külső oktatóvideót szeretnének, végezzen néhány kutatást az iparágában, és tegyen egy pár módot arra, hogy hozzáadott értéket teremtsen az egyetlen videoprojekthez, és néhány módon gondolkodjon nagyobb módon. Képzési videók sorozatának kell lennie? Készítsenek belső oktatási videókat is az ügyfélszolgálati erőfeszítések megerősítése érdekében? Nem kell sok extra idő, és ügyfelei értékelni fogják az extra hozzájárulást.


Az első ügylet lezárása

Most megtalálni az első klienst, akivel dolgozni lehet, vagy nem könnyű. Ha természetes hálózatépítő vagy, nem lesz nehéz. Ha nyilvánosan kérdezik, mit csinál, beszélje meg vállalkozását. Ennek nem kell schmoozy-nek vagy előre megfontoltnak lennie, de segíthet, ha valami hasonló a tíz másodperces liftbeszédhez. A nyilvános beszédekhez hasonlóan a felkészülés is kulcsfontosságú lesz. Gyakran kezdjük vállalkozásunkat anélkül, hogy megállnánk, hogy emlékeztessük magunkat arra, hogy pontosan mi az, amit csinálunk. Itt van valami, amihez hozzá lehet menni, és néhány ügyes módja annak, hogy elkerülje a görbe gömböket:

ŐKET: Szóval, mivel foglalkozol?
ÖN: Egy videógyártó vállalatot működtetek Torontóban. Mi van veled?
ŐKET: Egy gyógyszercégnél vagyok értékesítésben (ők mindig értékesítésben vannak). Szóval, egy videotársaság. Milyen videókat készít?
ÖN: Nos, növekedési fázisban vagyunk, ezért egy maroknyi vertikálissal veszünk fel projekteket. A vállalati videókra, oktatási tartalmakra, marketing videókra, orvosi videókra összpontosítunk. Alapvetően bármi, csak esküvők. (ha gyorsan talpra áll, testre szabhatja a projekttípusok listáját az üzleti vállalkozás számára - ha ez kapcsolatot vált ki az elméjükben, akkor szerencséje lehet)
ŐKET: Érdekes. Korábban készítettünk videót, de vegyes eredményeket értünk el. Jók a videóid? (ezt ezerféleképpen fogalmazhatják meg, de a vállalatok tudni akarják, hogy el fogják-e pazarolni a pénzüket)
ÖN: Eddig jól sikerült. Nagy hangsúlyt fektetünk nemcsak a teljes kulcsrakész megoldás biztosítására az ügyfelek számára, mert hidd el - sokkal szórakoztatóbb az egyablakos ügyintézés -, hanem olyan élményt is adunk ügyfeleinknek, ahol részt vehetnek a gyártási folyamatban, hogy segítsenek kormányozni a projekt. Függetlenül attól, hogy extra időt töltenek együtt az előgyártásban, vagy ha készleteken állnak, és segítenek felvételeket készíteni, biztosak vagyunk abban, hogy elképzelésük 100% -ban megvalósul. Mindig nehéz, amikor valami kreatív - és szubjektív - videót vagy animációt készítenek (ötleteket tesznek a fejükbe), hogy valakinek pontosan azt adják, amit elképzelnek, de szoros együttműködésben ügyfeleinkkel általában még jobb dologhoz jutnak, mint amire gondoltak.
ŐKET: Mennyibe kerül egy videó manapság?
ÖN: Teljesen függ a mérettől, a skálától, a hatókörtől és az összetettségtől. Ha van ötleted egy videóra, akkor ragadjunk meg egy falatot ebédről, különben beugrhatok az irodádba, és átbeszélhetem. Kisebb vállalatként elég ügyesek vagyunk ahhoz, hogy rendszerint kitaláljuk az elképzelésednek, az idővonaladnak és a költségvetésednek megfelelő megoldást.
ŐKET: Jól hangzik. Mindenképpen beszélünk.
ÖN: Tökéletes. Itt a kártyám. A második szám a cellám. Szövegbarátok vagyunk, ezért dobjon nekem egy jegyzetet, amikor egy ötlet támad.
ŐKET: Remek, itt az enyém.
ÖN: Tökéletes - kedden felhívlak, hogy kitalálj valamit. (adjon meg egy konkrét időpontot - ez az első teszt, amikor a megbízhatóságról van szó, és arra kényszeríti őket, hogy gondolkodjanak el az ütemtervükön, és megmondják, hogy ez tényleges lehetőség-e akkor beszélni, vagy sem. Nagyon jó BS-detektorként működik , is)


Mindezt összerakva

Ez a beszélgetés ezerféleképpen történhet, millió különböző helyen, de az alapok mindig megvannak. Lazán és magabiztosan szerezd meg, hogy ezt a vállalkozást folytatod és jól csinálod. Ne rontsa le vállalkozását. Soha ne adjon árat egy általános videóért egy ital mellett. Ha erre rákényszerül, vegye figyelembe az alapértelmezett választ („A legutóbbi céges videóban két beszélgető fejinterjú és néhány b-roll volt a létesítményükről és működésükről, és nagyjából három nagyot tett be”), de Jobb, ha pénzt takarít meg, ha konkrétan tárgyalja a projektjét.

Az akció lezárásának művészete eltart egy ideig, de zárja be az első videót az övébe és alá. Csomagolás, kézbesítés és az első vállalkozói csekk megszerzése semmit sem érez, amit valaha is tapasztalt. Minden cent, ami ezen a csekken van, a te kezdeményezésedből származott. Azta!