JAR fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Mit kell tudni

  • A JAR fájl egy Java Archive fájl.
  • Nyisson meg egyet egy böngészővel (telepíteni kell a JRE-t).
  • Konvertálás EXE-be az Eclipse segítségével.

Ez a cikk elmagyarázza, hogy mi a JAR fájl, milyen módon lehet megnyitni egy fájlt attól függően, hogy miként szeretné használni, és hogyan lehet konvertálni EXE vagy ZIP formátumba.


Mi az a JAR fájl?

A .JAR kiterjesztésű fájl egy Java Archive fájl, amelyet Java programok és játékok egyetlen fájlban történő tárolására használnak. Egyesek olyan fájlokat tartalmaznak, amelyek önálló alkalmazásként működnek, mások pedig programkönyvtárakat tárolnak más programok számára.

A JAR fájlok ZIP-tömörítésűek, és gyakran olyan dolgokat tárolnak, mint a CLASS fájlok, a jegyzékfájl és az alkalmazás-erőforrások, például képek, hangfájlok és biztonsági tanúsítványok. Mivel tömörített formátumban száz vagy akár ezer fájlt tudnak tárolni, könnyű megosztani és áthelyezni a JAR fájlokat.

A Java-képes mobileszközök JAR-fájlokat használhatnak játékfájlként, és néhány webböngésző JAR-formátumban tartalmaz témákat és kiegészítőket.


Hogyan nyitható meg a JAR fájlok

A futtatható JAR fájlok megnyitásához telepíteni kell a Java futásidejű környezetet (JRE), de vegye figyelembe, hogy nem minden JAR fájl futtatható. A telepítés után kattintson duplán a JAR fájlra a megnyitásához.

Egyes mobileszközökbe JRE van beépítve. A telepítés után a Java-alkalmazások egy webböngészőben is megnyithatók, például a Firefox, a Safari, az Edge vagy az Internet Explorer (de a Chrome nem).

Mivel a JAR fájlok tömörítve vannak ZIP-vel, bármelyik fájlcsomagoló megnyithatja az egyiket a benne lévő tartalom megtekintéséhez. Ide tartoznak az olyan programok, mint a 7-Zip, a PeaZip és a jZip

A JAR fájlok megnyitásának másik módja a következő parancs használata a Parancssorban, a yourfile.jar cseréje a saját JAR fájl nevével:

java -jar yourfile.jar

Mivel különböző JAR fájlok megnyitásához különböző programokra lehet szüksége, olvassa el a Hogyan módosítsuk az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez a Windows rendszerben, ha az automatikusan megnyílik egy olyan programban, amellyel nem szeretné használni.


Hibák a JAR fájlok megnyitása során

A Windows operációs rendszer és egyes webböngészők biztonsági beállításai miatt egyáltalán nem ritka a Java-alkalmazásokhoz való hozzáférés megkísérlésekor hiba.

Például a "Java alkalmazás blokkolva" lehet látható, amikor megpróbálja betölteni a Java kisalkalmazásokat. "A biztonsági beállításai letiltották a nem megbízható alkalmazások futtatását." javítható a biztonsági szint beállításával a Java Vezérlőpult kisalkalmazáson belül.

Ha a JRE telepítése után sem tudja megnyitni a Java kisalkalmazásokat, először ellenőrizze, hogy a böngészőben engedélyezve van-e a Java, és hogy a Vezérlőpult megfelelően van-e beállítva a Java használatához. Ezután indítsa újra teljesen a böngészőt az összes nyitott ablak bezárásával, majd az egész program újbóli megnyitásával.

Ellenőrizze továbbá, hogy a Java legújabb verzióját futtatja-e. Ha nem, térjen vissza a fenti JRE hivatkozásra, és telepítse a legújabb verziót.


Hogyan lehet átalakítani a JAR fájlt

A JAR fájl CLASS fájljait Java fájlokká dekompilálhatja a JavaDecompilers.com webhely segítségével. Töltse fel oda a JAR fájlját, és válassza ki, melyik dekompilert használja.

A Java alkalmazás konvertálásához, hogy az Android platformon használható legyen, JAR és APK fájlkonvertálásra van szükség. Az egyik lehetőség lehet a JAR fájl futtatása egy Android emulátorban, így a program automatikusan létrehoz egy APK fájlt. Úgy tűnik azonban, hogy a Java program Android-ra való megszerzésének legegyszerűbb módja az APK egyszerű fordítása az eredeti forráskódból.

Futtatható JAR fájlokat készíthet olyan programozási alkalmazásokban, mint az Eclipse.

A WAR fájlok Java Web Archive fájlok, de a JAR fájlokat nem lehet közvetlenül WAR fájlokká konvertálni, mivel a WAR formátumnak olyan szerkezete van, mint a JAR-oknak. Ehelyett létrehozhat egy WAR-ot, majd hozzáadhatja a JAR fájlt a lib könyvtárhoz, hogy a JAR fájlban található osztályok elérhetőek legyenek. A WizToWar segíthet ebben.

ZIP-fájl készítése JAR fájlból ugyanolyan egyszerű, mint a fájlkiterjesztés átnevezése .JAR-ról .ZIP-re. Ez valójában nem hajt végre fájlkonvertálást, de lehetővé teszi, hogy a ZIP fájlokat használó programok, például a 7-Zip vagy a PeaZip könnyebben megnyithassák a JAR fájlt.


További információ a JAR formátumról

Ha segítségre van szüksége a programok JAR fájlokba csomagolásához, kövesse ezt a linket az Oracle webhelyén található utasításokért.

Csak egy jegyzékfájl szerepelhet a JAR archívumban, és annak a META-INF / MANIFEST.MF helyen kell lennie. A név és az érték szintaxisát kettősponttal elválasztva kell követnie, például a Manifest-Version: 1.0. Ez az MF fájl meghatározhatja azokat az osztályokat, amelyeket az alkalmazásnak be kell töltenie.

A Java fejlesztők digitálisan aláírhatják az alkalmazásaikat, de nem írja alá magát a JAR fájlt. Ehelyett az archívumban található fájlok az aláírt ellenőrző összegekkel vannak felsorolva.