USB webkamera csatlakoztatása a számítógéphez

Mielőtt a webkamerát számítógéphez csatlakoztatná, helyezze el a webkamera anyagát, hogy tiszta képet kapjon a teendőkről. A legtöbb webkamera rendelkezik USB-csatlakozással, szoftverlemezzel az illesztőprogramok számára és kamerával. A kamera ott van, ahol az objektív van. Helyezze a fényképezőgépet valahova, ahol láthatja, és ahol láthatja.

A cikkben található információk általában azokra a webkamerákra vonatkoznak, amelyeket Windows 10 telepített számítógéppel használnak.


Telepítse a webkamera szoftvert

A webkamera használata előtt telepítse az illesztőprogramokat a számítógépére. A webkamerától függően vagy az illesztőprogramokat tartalmazó lemezzel, vagy az illesztőprogramok online megtalálására vonatkozó utasításokkal rendelkezik. Ha számítógépének nincs lemezmeghajtója, lépjen az útmutató "Nincs lemez" szakaszához.

Használja a mellékelt lemezt

Hacsak másként nem utasítjuk, helyezze be a webkamerával kapott lemezt, mielőtt bekapcsolná. A Windows felismeri, hogy Ön szoftvert próbál telepíteni, és elindít egy varázslót, amely végigvezeti Önt a folyamaton.

Ha a varázsló nem indul el automatikusan, lépjen a Windows tálcájára, és válassza a lehetőséget File Explorer (Windows 10 rendszeren) vagy Sajátgép (a Windows régebbi verzióin). Vagy a Keresés mezőbe írja be ez a PC. Ezután kattintson a lemezmeghajtóra (általában E 🙂 a fájlok telepítéséhez a lemezre.


Nincs lemez? Nincs mit! Plug and Play

Ha a webkamerához nem került szoftverlemez, csatlakoztassa azt és nézze meg, mi történik. Leggyakrabban a Windows új hardverként ismeri fel és tudja használni. Ha a Windows nem tudja használni a webkamerát, végigvezeti Önt az illesztőprogramok keresésén (akár online, akár számítógépen).

Mivel a lemezmeghajtók egyre ritkábban fordulnak elő, a webkamerák gyártói egyre inkább online biztosítják a legújabb illesztőprogramokat.

Az illesztőprogramok kézi megkereséséhez a Windows Update használatával:

  1. Menj a Keresés mezőbe, és keressen rá Eszközkezelő.

  2. Az Eszközkezelő az eszközök teljes listáját jeleníti meg a számítógépen. Menj fényképezőgépek or Képkezelő eszközök, kattintson a jobb gombbal a webkamerára, majd válassza a lehetőséget Illesztőprogram frissítése. Sétáljon át a varázslón, hátha megtalálja a Windows az illesztőprogramokat.

  3. Ha a webkamera csatlakoztatásakor semmi sem történik, és a Windows nem találja az illesztőprogramokat, olvassa el a használati útmutatót, vagy keresse fel a webkamera gyártójának webhelyét a webkamera illesztőprogramjának megkereséséhez.


Keresse meg a webkamera USB (vagy egyéb) csatlakozását

A legtöbb webkamera USB-kábellel vagy hasonlóval csatlakozik. Keresse meg a számítógép USB-portját. Általában a számítógép elején vagy hátulján található, és egy apró téglalapnak tűnik, USB-ikonnal.

Kép hitel: Sharleen Chao / Moment Open / Getty Images

Általában a webkamera csatlakoztatásakor a Windows automatikusan megnyitja a telepített szoftvert. Vagy menjen a Rajt menü a webkamera szoftver megnyitásához.

Tartsa webkameráját sík felületen

Nem kell profi fotósnak lennie ahhoz, hogy hatékony webkamerás videókat vagy fotókat készítsen, de a szakma néhány trükkje érvényes. Helyezze a webkamerát egy sima felületre, hogy a képek és videók ne görbüljenek vagy ferdeek legyenek. Használjon egy halom könyvet vagy állványt a webkamera igazításához, hogy másról készítsen videót, mint ami közvetlenül a képernyő előtt van.

Csatlakoztassa webkameráját a monitorhoz

A webkamera stílusától és típusától függően lehet, hogy van-e vagy sem állítható klipje a monitorhoz. A webkamera felvétele a monitorra hasznos, ha webes közvetítést rögzít, videnaplót készít, vagy cseveg barátaival vagy családjával. Ha a monitor vékony, akkor némi kreativitás szükséges a rögzítéséhez.

A beépített klipfunkció az asztali webkamerákat a szokásos laptop webkamerák fölé helyezi, tekintve, hogy hajlamosak ugyanarra a helyre állítani, a monitor tetején.

Miután csatlakozott, böngésszen a webkamera szoftverén

Miután csatlakoztatta a webkamerát és igény szerint elhelyezte, kapcsolja be és nézze meg, mire képes.

A webkamerához kapott szoftver használatához lépjen a Rajt menüt, és keresse meg a webkamera programot, amely itt Logitech Webcam szoftver néven látható. A tiéd társul a webkamera márkájához és modelljéhez.

Ha nem tetszik a webkamerához kapott szoftver, a Windows 10-hez tartozik a Háló alkalmazás, amely jól működik a legtöbb márka webkamerával.