POTX fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A POTX fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Microsoft PowerPoint Open XML Template fájl, amelyet ugyanazon elrendezés, szöveg, stílusok és formázás fenntartására használnak több PPTX fájlban.

A Microsoft többi Open XML fájljához (pl. PPTM, DOCX, XLSX) hasonlóan, a POTX formátum is XML és ZIP kombinációval használja az adatok strukturálását és tömörítését.

A Microsoft Office 2007 előtt a PowerPoint a POT fájlformátumot használta hasonló PPT fájlok létrehozásához.


Hogyan nyitható meg egy POTX fájl

A POTX fájlokat a Microsoft PowerPoint, a MacOS Planamesa NeoOffice, valamint az ingyenes OpenOffice Impress és SoftMaker FreeOffice segítségével lehet megnyitni és szerkeszteni.

Ha a PowerPoint 2007-nél régebbi verzióját használja, akkor is megnyithatja az újabb POTX fájlformátumot, amennyiben telepítve van a Microsoft Office kompatibilitási csomag.

A POTX fájl PowerPoint nélküli megnyitásának másik módja a Microsoft ingyenes online PowerPoint verziója. Ha csak egy POTX fájl megtekintése érdekli, megteheti a Microsoft ingyenes PowerPoint Viewer programjával.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a POTX fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni a POTX fájlokat, akkor megtanulhatja, hogyan változtassa meg alapértelmezés szerint melyik program nyitja meg a POTX fájlokat.


POTX fájl konvertálása

Két fő módja van egy POTX fájl konvertálására más fájlformátumra, például PPTX, PPT, OPT, PDF, ODP, SXI vagy SDA.

Feltéve, hogy a fenti POTX fájlokat támogató programok egyike már telepítve van, vagy a PowerPoint online verzióját használja, a legegyszerűbb megoldás az, ha ott megnyitja, majd új formátumba menti.

A POTX fájl konvertálásának másik módja az ingyenes fájlkonverter. Kedvenc módszerünk erre a FileZigZag, mert nem kell semmit letölteni; csak töltse fel a POTX fájlt a weboldalra, és válasszon egy formátumot, amelyre konvertálható.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl nem nyílik meg a fent említett bemutató szoftverrel, akkor nagyon jó esély van arra, hogy rosszul olvassa a fájlkiterjesztést. Ez meglehetősen könnyen megtörténhet, mivel sok fájlkiterjesztés hasonlónak tűnik.

Például az OTX szinte azonosnak tűnik a POTX-szel, sőt első pillantásra úgy tűnhet, hogy valamilyen módon kapcsolódik a PowerPoint-hoz. A valóságban az OTX fájlokat a TheWord nevű programmal használják. Az OXT egy másik, amely nem kapcsolódik a PowerPointhoz.

A PTX fájlok hasonlóak. Ha követi ezt a linket, láthatja, hogy több formátum is használja ezt a fájlkiterjesztést, és egyikük sem kapcsolódik távolról a PowerPointhoz.

Ha nincs POTX fájlja, keresse meg a fájlnév végén látható fájlkiterjesztést, hogy többet megtudjon a formátumról és arról, hogy milyen programra van szüksége a számítógépen vagy más eszközön annak megnyitásához / szerkesztéséhez / konvertálásához. .