Hogyan lehet letölteni egy másik Samsung TV internetes böngészőt

A Samsung Smart TV-k előre telepített webböngészővel vannak ellátva. A modell évétől vagy sorozatától függően a böngésző megtalálható az intelligens hub kezdőképernyőjén vagy a további előre telepített alkalmazások oldalán.

A Samsung webböngésző szolgáltatásai azonban korlátozottak. Általános böngészést biztosít, de nem kompatibilis egyes fájlformátumokkal (például Flash, ActiveX és bizonyos HTML5 alapú videók). Nem tölthet le fényképeket vagy egyéb tartalmakat, és a betöltési idő lassú lehet.


Hogyan lehet alternatív webböngészőt szerezni egy Samsung TV-n

Sajnos nem törölheti az előre betöltött Samsung Smart TV webböngészőt, és nem tölthet le és nem telepíthet alternatívát. Vannak azonban olyan megoldások, amelyek lehetővé teszik egy másik webböngésző használatát.

Első lehetőség: Csatlakoztasson egy másik böngészőt kínáló média adatfolyamot

A Samsung Smart TV alternatív webböngészőjének elérésének egyik módja egy plug-in média streaming bot vagy doboz, például Roku, Fire TV, Google Chromecast vagy Apple TV. Ezen eszközök távvezérlő rendszerét használja a megfelelő böngészőkben való navigáláshoz.

év

A Roku néhány böngészőt kínál, amelyeket letölthet és telepíthet a Channel Store-ból. A POPRISM ingyenes, de sokkal korlátozottabb, mint a Samsung böngésző. Egyéb lehetőségek közé tartozik a Web Browser X és a WEB, de mindkettő havi 4.99 USD előfizetési díjat igényel, ami nem ideális, ha szűkös költségvetéssel rendelkezik.

Roku - Webböngésző X

Amazon Tűz TV

Az Amazon Fire TV a Firefox és a Silk böngészőket egyaránt kínálja, amelyek nagyobb rugalmasságot biztosítanak, mint a Samsung Smart TV böngésző. A telepítés után a kezdőképernyőn a következővel jelennek meg: Firefox és Internet (Selyem).

A Fire TV-eszköz Firefox és Silk böngészőinek egyik jellemzője, hogy a Fire TV távirányítóján található navigációs vezérlők mellett Alexa parancsokkal is kereshet az interneten.

A Firefox Fire TV verziójában azonban nem érhető el bizonyos oldalak könyvjelzőkbe helyezése és a jelszavak mentése. Ezenkívül bár megnézheti a képeket és a tartalmat, nem tudja letölteni őket. A Firefox Fire TV verziója másképp néz ki, mint a PC vagy a mobil verzió.

A Silk webböngésző a két képernyő egyikét jelenítheti meg, az alábbiak szerint. Bal oldalon a Silk böngésző kezdőlapja, a jobb oldalon pedig az alapértelmezett Bing keresőmotor található. Ezek a lehetőségek rugalmasságot biztosítanak a tartalomhoz való hozzáférés és az általános internetes keresés végrehajtása során.

Amikor bezárja a Silk böngészőt, a legutóbbi megtekintett webhely automatikusan megjelenik a böngésző következő megnyitásakor. Ugyanakkor, csakúgy, mint a Firefox (és a beépített Samsung böngésző) esetében, a Silk használatával sem lehet letölteni képeket vagy egyéb tartalmakat.

Google Chromecast

Ha a Chrome-ot PC-n vagy laptopon használja, válassza a Cast elemet, ha a PC-n vagy a Laptopon látható elemeket el akarja küldeni egy Samsung TV-re a Chromecast segítségével. A Chromecast botot HDMI-n keresztül kell csatlakoztatni a Samsung TV hátuljához.

A Chrome-ban lépjen a beállításokhoz, és aktiválja a Casting funkciót.

A PC-ről származó Chrome böngésző megjelenik a Samsung TV-n. Lapozhat, és egyetlen böngészőfülről nyithatja meg őket. Ha azonban megnyit egy lapot vagy bezár egy lapot, akkor le kell választania és újra kell csatlakoztatnia a Chromecastot, hogy az új füleket megjeleníthesse a tévéképernyőn.

A Chrome böngésző átküldése mellett megtudhatja, hogyan dobhatja át mindent, amit a számítógépén láthat, egy Samsung TV-re a Chromecast segítségével.

Apple TV

Az Apple TV nem kínál közvetlenül telepíthető webböngészőt, de az AirWeb-et kompatibilis iPhone-ra vagy iPadre telepítheti. Az Airplay használatával tükrözheti az "Air Web" böngészőt a Samsung TV-hez csatlakoztatott Apple TV-n keresztül.

A Mac képernyőjét AirPlay-vel is csatlakoztathatja egy csatlakoztatott Apple TV-eszközhöz. Az Apple TV számára további webböngészők állnak rendelkezésre, amelyeket a Samsung TV-n lehet megtekinteni.

Miért nem lehet a Plug-in Media Streamer a legjobb megoldás?

Hacsak még nincs külső adathordozója, nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás a webböngésző Samsung TV-re való letöltésére. Ez azért van, mert olyan eszközért fizet, amely duplikált hozzáférést biztosít sok ugyanazon streaming alkalmazáshoz, amelyet a Samsung Smart TV már kínálhat.

Ha elégedett a streaming alkalmazás kiválasztásával a Samsung Smart TV-n, hatékonyabb lehet egy másik módszer használata egy alternatív webböngésző használatára a tévével való együttműködéshez. Az egyik ilyen lehetőség a számítógép közvetlen csatlakoztatása a televízióhoz.


Második lehetőség: Csatlakoztasson egy laptopot / asztali számítógépet a tévéhez

Ahelyett, hogy média streaming botot vagy dobozt csatlakoztatna a Samsung Smart TV-hez, csatlakoztathat PC-t vagy laptopot HDMI vagy VGA kapcsolaton keresztül. Megtekintheti a webböngésző keresési eredményeit (valamint a PC-n szinte elvégezhető összes feladatot) a TV képernyőjén.

Ennek a módszernek az az előnye, hogy használhatja az Ön számára ismerős böngészőt (böngészőket), valamint a számítógép képernyőjén más számítógépes funkciókat is elvégezhet. Bármely, a számítógépére telepített webböngésző, beleértve az Internet Explorert, a Microsoft Edge-et és más, az útmutatóban tárgyaltakat, megtekinthető lesz a Samsung TV képernyőjén. A számítógéphez csatlakoztatott billentyűzet vagy egér segítségével navigálhat a webböngészőben.

Laptopjától vagy PC-jétől függően előfordulhat, hogy be kell állítania, hogy a képernyőt a HDMI vagy VGA porton keresztül jelenítse meg, amely esetben sötétedhet a laptop vagy a monitor képernyője. Lehetősége van arra is, hogy egyszerre nézze meg a képernyőt mind a PC-n, mind a TV-n.


Harmadik lehetőség: Használja a Képernyő tükrözés funkciót

Ha nem szeretne fizikailag csatlakoztatni egy média adatfolyamot vagy számítógépet a tévéhez, akkor vezeték nélküli alternatíva a képernyő tükrözésének használata, amelyet néha Miracast vagy Wi-Fi Direct néven is emlegetnek.

A vezeték nélküli képernyő-tükrözés a legtöbb Wi-Fi-kompatibilis számítógépen, laptopon és okostelefonon elérhető. A képernyő tükrözésével bármilyen böngészőt, valamint a PC-n vagy okostelefonon megjelenített vagy tárolt minden mást továbbíthat a Samsung TV képernyőjére.

A képernyő tükrözésének beállítása a Samsung TV-ken

A képernyő tükrözését szinte az összes Samsung Smart TV támogatja. Bár a beállítása a modellévtől és a sorozattól függően változik.

  • Első példa: Nyomja meg a forrás gombot a távvezérlőn, majd válassza a ikont képernyő tükrözés forrás lehetőség a TV menüben.
  • Második példa: választ Menü a távvezérlőn, majd válassza a lehetőséget hálózat > képernyő tükrözés.
  • Harmadik példa: választ Menü > hálózat > Szakértői beállítások > Wi-Fi Direct.

A modelljével kapcsolatos pontos lépéseket a Samsung TV felhasználói útmutatójában vagy az e-kézikönyvében találja meg.

Amellett, hogy aktiválja a Screen Mirroring alkalmazást a Samsung TV-n, aktiválnia kell azt a PC-n vagy az okostelefonon is.

Képernyő tükrözés beállítása számítógépekhez (Windows 10 példa)

Így állíthatja be a képernyő tükrözését egy Windows 10 eszközön.

  1. Ugrás beállítások a számítógépeden.

  2. In Bluetooth és más eszközökválassza Adjon hozzá Bluetooth-ot vagy más eszközt. Ez elviszi a Eszköz hozzáadása cimre. 

  3. A számítógép megkeresi az elérhető eszközöket.

    A TV-készüléknek be kell kapcsolnia ebben a lépésben.

  4. Amint a Samsung TV megjelenik az eszközlistán, válassza ki, és várja meg, amíg a számítógép csatlakozik a Samsung TV-hez.

  5. A kapcsolat megerősítése után a számítógép képernyője megjelenik a Samsung TV-n. 

Képernyő tükrözés beállítása okostelefonokhoz

Íme néhány általános módszer a képernyő tükrözésének beállítására egy okostelefonon.

  • Samsung: Ugrás Értesítések > képernyő tükrözés (vagy Smart View vagy Quick Connect). A telefon megkeresi a tévét, általában a modellszám alapján azonosítja. Amikor megjelenik a modellszám, válassza ki. Lehet, hogy a TV-től kapott PIN-kód megadását kéri.
  • HTC: Ugrás beállítások > HTC csatlakozás. Nyissa meg, és keresse meg a tévét.
  • LG: Ellenőrizze, hogy képernyő tükrözés, Képernyő megosztás, Wi-Fi Directvagy Miracast és végezze el a beolvasási eljárást.
  • Egyéb márkák: Ellenőrizze, hogy képernyő tükrözés és kövesse az utasításokat.