Hogyan öltözzön be egy tervezői állásinterjúba

Művészi szabad szellemnek tarthatja magát, akit jobban érdekel a képernyő vagy a vászon színe, mint hogy szín-összehangolt szoknyát és blúzt visel-e. Lehet, hogy kifejezetten az otthoni szabadúszó mellett döntött, mert egész nap pizsamát szeretne viselni, miközben a felhőben dolgozik. Még az asztali kiadói és a grafikai tervezéssel kapcsolatos munkák esetében is jobban jár, ha a házon belüli vagy az ügynökségi munkára vagy a szabadúszó ügyfelekre vadászik, ha elárasztja a festékkel fröccsent ruhát és a cipőt.

Az állásinterjún ritkán fog hibázni a jó alap üzleti öltözet. Az, hogy hivatalos vagy alkalmi módon mész, attól függ, hogy hol kérdezel, és a saját kényelmi szinted.

Ha úgy érzi, hogy egy öltöny és nyakkendő megfojtja magát, vagy nem tud sarkúban járni, az hatással lesz a viselkedésére, és nagyon kellemetlen (és talán sikertelen) interjút készíthet.

Szerencsés neked, az öltönyök és a sarkak nem az egyetlen lehetőséged. Íme néhány tipp, amely a tervezőkhöz igazodik, különféle forrásokból. Konkrét példákat tartalmaznak, amelyek segítenek összeállítani a tökéletes interjúruhát.


Öltözködés a nők és a férfiak sikeréhez

Nyilvánvaló, hogy az interjúviseletre vonatkozó tippjeink némileg eltérnek a férfiak és a nők körében. Íme az ajánlásaink:

Mit viseljenek a férfiak

Az öltönyt és a nyakkendőt az üzleti öltözet legformálisabbjának tartják, de ez a ritka grafikai munka, amely ekkora formaságot igényel. Nyugodtabb vállalati környezetben hagyja otthon a nyakkendőt. Ha egy dizájner irodába vagy más alkalmi munkahelyre jelentkezik, akkor a farmer megfelelő lehet, amennyiben tiszták, lyukaktól és könnyektől mentesek.

Akár öltönyt, farmert vagy valami kettőt választott, ruházatának mindig tisztának, foltoktól, szakadásoktól és hiányzó gomboktól mentesnek és jól illeszkedőnek kell lennie.

Ariel Skelley / Getty Images

Ha nadrágja övhurokkal rendelkezik, viseljen övet. Ne felejtsd el a sötét (megfelelő!) Ruhaszoknit és a tiszta, csiszolt cipőt.

Régi tornacipő nem megengedett, bármennyire is kényelmes, és szandál sem biztos!

A gombos ing mindig jó. Egy póló? Nem olyan jó. Még rendkívül alkalmi körülmények között is tegye el a gömb sapkát és a napszemüveget, legalábbis a felvételét követően. Ha aktatáskát, futótáskát vagy portfóliótokot visel (kérjük, ne legyen hátizsák), akkor annak tisztának és jó állapotúnak kell lennie, nem minden karcos és matricával borított.

Fésülje át a haját, vigye fel az arcszőrzetet, és tartsa karban a körmeit. Ne öntsön borotválkozás utáni borotvába vagy kölnibe. 

  • "Nem biztos abban, hogy a megkérdezett vállalat üzleti alkalmi vagy üzleti formájú ruhákat igényel? Keresse meg a középutat khaki blézerrel és koordinációs nadrággal." Interjú ruhák férfiaknak - Alison Doyle
  • "Ügynökségi szempontból egy szép sötét farmernadrág tökéletes egy inggel és blézerrel párosítva. A farmerben nincs szakadás vagy szakadás! Nem szükséges nyakkendő." Natalie Gonzalez az interjúban a tervezők számára: Mit vegyek fel - John Luu, AIGA Houston
  • "Soha ne viselj nyakkendőt, hacsak nem interjút készítesz egy vállalattal házon belüli vagy annál magasabb szintű igazgatói posztért, vagy csak akkor, ha ez nagyon klassz nyakkendő, és a többi felkelésed sikítozik:" Kreatív vagyok ". Véleményem szerint az ügynökségi embereknek soha nem szabad nyakkendőt viselniük. " Chris Hungate: Interjú öltözet tervezőknek: Mit kell viselni - John Luu, AIGA Houston

Mit viseljenek a nők

Olyan sok lehetőség van a nők számára. A legformálisabb vagy konzervatívabb megjelenés az egyszínű öltöny lenne (megfelelő kabát és szoknya), de a nők nem korlátozódnak szoknyákra vagy ruhákra. Az üzleti alkalmi öltözék tartalmaz nadrágot, sőt, szép farmert is néhány üzleti környezetben. Bár a dzseki nem feltétlenül szükséges, a legjobb elkerülni a túl sok bőr megjelenését, legyen szó akár ujjatlan ingekről, rövid szoknyákról vagy alacsony szabású blúzokról. Vigyázzon olyan blúzokkal is, amelyek nagy réseket hagynak a gombok között.

Luis Alvarez / Getty Images

Bármit is viseljen, legyen tiszta, szakadás és szakadásmentesen, hiányzó gombok vagy törött cipzárak nélkül, jól illeszkedőnek. Az alsóneműk soha nem lehetnek láthatóak (nincsenek mini szoknyák vagy átlátszó blúzok), és vigyázzon a VPL-re (látható bugyi vonal). Ha harisnyanadrágot visel, akkor azoknak nem szabad elakadniuk és futtatniuk.

Vigyen magával tiszta körömlakkot a bugyi tömlő gyors javításához, ha szükséges.

A kiegészítők megcsinálhatják vagy megzavarhatják a megjelenést. A nagy, lógó fülbevalók vagy a tréfás (olvasható: zajos) varázskarkötők zavaró tényezők. Kerülje a hanyag vagy túlméretes pénztárcákat vagy kézitáskákat. Lehet, hogy portfóliódobozod nem mindennapi kiegészítő, de egy interjú során az öltözéked részévé válik. Ezenkívül rendezettnek és vonzónak kell lennie, rögzített tartalommal.

A tiszta körmök elengedhetetlenek, de a fényezés nem kötelező. Számos szakértő azt tanácsolja, hogy ne használjon parfümöt és más illatanyagokat, bár egy cseppnyi szájvíz a friss leheletért nem rossz ötlet.

  • "Ha van egy jó pár nadrágod, könnyen felöltözhetsz vagy leöltözhetsz. Ruhadarabodat összekapcsolhatod egy gombnyomással vagy blézerrel a hivatalos megjelenés érdekében, vagy egy pulóverrel az üzleti alkalmi megjelenés érdekében. " Interjú ruhák nőknek - Alison Doyle
  • "Ha vállalati tervezéssel vagy kreatív szolgáltatásokkal foglalkozó csapatról van szó, akkor az üzleti öltözékre összpontosítanék - szoknya vagy nadrág, szép felső kabáttal vagy blézerrel, tömlő és konzervatív, zárt cipő. Ha nyugodtabb környezetről van szó, mint egy ügynökség vagy tervező cég, továbbra is ragaszkodnék az üzleti öltözékhez, de merészebb nyomatokkal vagy kiegészítőkkel lehet egy kicsit élesebb. Kabát nem szükséges, de használjon diszkréciót ujjatlan felsővel. Kicsit kreatívabb is lehet szórakozásból cipő is. A nyitott cipő általában rendben van. " Interjú öltözék tervezőknek: Mit kell viselni - John Luu, AIGA Houston
  • "Bár valószínűleg alkalmi öltözködésre képes, ha munkát vállal a grafikai tervezés területén, szakmailag fel kell öltöznie az interjúra. Kerülhet mindent, ami túlságosan" gombos "vagy vállalati, de nem akarja bármilyen túl szórakoztató vagy funky-t viselni, ami zavaró lehet. Más szavakkal, öltözzön stílusosan, de ne túl divatosan; profin, de egy kicsit személyesen. " Jennifer Davidson, a stylebakery / sixated.com

- De én kreatív vagyok!

Igen, az vagy - és ezt az önéletrajzodnak és a portfóliódnak, valamint az állásinterjú során tartott előadásodnak is meg kell mutatnia. A potenciális ügyfelekkel folytatott szabadúszó tervezői találkozás esetén a kreatívabb öltözet akkor is elfogadható, ha az ügyfél kissé konzervatív üzlet. Egyes ügyfelek elvárják, hogy a tervezők és más kreatívok kissé fal nélkül maradjanak, és engedik a szélsőséges öltözetet. Színválasztásaival is megmutathatja kreativitását, miközben továbbra is ragaszkodik az alapvető, konzervatív üzleti megjelenéshez.

  • "Lehet, hogy megkísérli azt mondani:" De várj, a ruhámmal fejezem ki a személyiségemet ". Ez rendben van, de egy interjú során az egyetlen kijelentés, amelyet ruháidnak valóban meg kell mondanod, az az, hogy profi vagy. Azt akarod, hogy emlékezzenek rád, és ne a ruhádra. Ehelyett hagyd, hogy személyiséged átélje, amit mondasz és csinálsz. " Interjú öltözék tervezőknek: Mit kell viselni - John Luu, AIGA Houston
  • "Megállapítottam, hogy ha személyiségemnek megfelelő ruházatba öltözöm, akkor több ügyfél lesz, mint ha hagyományos üzleti ruhákba öltöznék. Talán azért, mert nyugodtabb vagyok és így magabiztosabb vagyok; talán az ügyfelek keresnek egy bizonyos a kreativitás szintje, akit alkalmaznak, és így átugorják azt a srácot, aki öltönyben jelent meg. " Mit kell viselnie egy grafikusnak? - nyolcvan design.

Az interjú sikerének lényege

Az interjúhoz tiszta, jól passzoló ruhát kell viselni, amely színében és stílusában viszonylag konzervatív. Az üzleti alkalom jó kiindulópont. Ezután öltöztesse fel vagy le az üzleti vállalkozástól / ügyféltől és a saját kényelmi szintjétől függően.