SRF fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Számos fájlformátum használja az SRF fájlkiterjesztést, de a legelterjedtebb a Sony Raw Image fájl. Ezek tömörítetlen és változatlan, nyers képfájlok, amelyekben a Sony digitális fényképezőgépek fényképeket tárolnak, hasonlóan az ARW és az SR2 fájlokhoz.

A LightWave 3D animációs szoftver az SRF fájlokat nem olyan fotókhoz használja, mint a Sony kamerák, hanem információkat tárol arról, hogyan jelenjen meg a 3D felület, például a szín, az átlátszóság és az árnyékolás. Ezeket LightWave Surface fájloknak hívjuk.

Néhány, ezzel a kiterjesztéssel rendelkező fájl másik felhasználása a Server Response fájl, más néven Stencils. .NET-alkalmazások használják őket, és szkriptcímkéket és HTML-tartalmakat tárolhatnak.

Egy másik formátum, amelyben az SRF fájlja szerepelhet, ha a fentiek egyike sem, egy Surfer Project fájl, amelyet a Golden Software Surfer alkalmazásával használnak. Ehelyett társulhat a Samsung intelligens tévéivel, elmenthető Steinberg Resource fájlként, Siebel-lerakatfájlként, vagy a Garmin GPS-rendszerek által használt járművek gyűjteményének tárolására használható a jármű 3D perspektívájának kifejezésére az eszközön.


Hogyan nyitható meg egy SRF fájl

Tekintettel az SRF fájlokat használó alkalmazások sokféleségére, fontos, hogy valamilyen elképzelése legyen, hogy milyen formátumú a tiéd, mielőtt megpróbálnád megnyitni.

Ahogy fentebb említettük, a legtöbb SRF fájl Sony Raw Image fájl, tehát ha egy fájlt egy Sony kamerából szerzett, vagy biztosan tudja, hogy ez a típusú képfájl, akkor az Able RAWer, az Adobe Photoshop, a PhotoPhilia alkalmazással nyithatja meg , vagy ColorStrokes. Néhány más népszerű fotó- és grafikus eszköz valószínűleg működni fog.

Ha az SRF fájlt a LightWave 3D-vel együtt használják, akkor ezt a programot kell megnyitnia. Az ebben a formátumban tárolt opciók megtalálhatók a LightWave 3D Felületszerkesztő ablakában, így az is lehet, hogy hogyan nyitja meg.

Használja a Microsoft Visual Studio szoftverét az SRF fájl megnyitásához, ha az a Server Response fájl formátumú. Világosnak kell lennie abban, hogy ebben a formátumban van-e, mert csak egyszerű szöveges fájlokról van szó, vagyis egy ingyenes szövegszerkesztőben, például a Windows Jegyzettömbben, vagy akár egy webböngészőben (pl. Firefox vagy Chrome) is megnyithatja őket.

Az SRF fájlja Surfer Project fájl? A Golden Software Surfer program megnyithatja. A szoftver régebbi verziójával létrehozott fájlok megnyithatók az újabb verziókban, de nem fordítva; kompatibilisek előre, de nem kompatibilisek visszafelé.

A Steinberg Resource fájlokat a Steinberg Cubase alkalmazásával együtt használják az interfész és a beépülő modulok megjelenésének megváltoztatására. Míg magát a Cubase programot használják az audiofájlok kezelésére, az SRF fájlformátum csak képarchívum.

Ha arra gyanakszik, hogy a Garmin GPS-rendszerekkel használt járműképről van szó, akkor a készülékre másolva "telepíthető". Ezt úgy teheti meg, hogy áthelyezi a GPS-eszköz / Garmin / Jármű / mappájába. Ha nem biztos abban, hogy az SRF fájl ebben a formátumban van-e, nyissa meg a Notepad ++ programmal - az első szónak GARMIN-t kell tartalmaznia.

Nincs információnk a Samsung TV-ből származó SRF fájlok használatáról, csak hogy titkosított videofájlok vagy egy firmware típusúak. Olvassa tovább az alábbi következő részt, hogy megtéríthesse a videofájlt egy másik formátumra.

A Siebel tárház fájljai ezt a kiterjesztést is használják. Kicsit többet olvashat róluk az Oracle weboldalán.

Ezen programok némelyikének működése miatt valószínűleg az alkalmazást kell használnia filé menü (vagy valami hasonló) az SRF fájl megnyitásához ahelyett, hogy duplán kattintana rá.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programot szeretné megnyitni, akkor megváltoztathatja, hogy melyik program nyissa meg a fájlt alapértelmezés szerint.


SRF fájl konvertálása

Csak a próba szabadon használható, de az Ivan Image Converter képes a Sony Raw Image fájlokat konvertálni olyan formátumokra, mint a TGA, PNG, RAW, JPG és PSD.

Kétséges, hogy a LightWave Surface fájlokat bármilyen más formátumba el lehet menteni, mivel szorosan kapcsolódnak csak a LightWave 3D szoftverhez, és így értelmetlen lenne bármilyen más formátumban létezni. Ha azonban képes konvertálni egyet, akkor ez nagy valószínűséggel a filé or Export menü a LightWave 3D programban.

A Visual Studio Server Response fájljai csak egyszerű szövegek, így bár a legtöbb szövegszerkesztővel konvertálhatja őket bármilyen más szövegalapú formátumra (pl. TXT vagy HTML), ez megakadályozná a fájl működését a .NET alkalmazással.

Ha szeretné átalakítani a Garmin SRF járműfájlját PNG-képpé annak érdekében, hogy lássa, milyenek a járműképek, használhatja ezt az online konvertert a "nuvi segédprogramokból". Csak töltse fel az adott webhelyre, majd válassza ki a Konvertálja meg! gombot, hogy PNG-vé konvertálható legyen. Az eredmény a jármű 36 különböző perspektívájának széles képe, amelyet a GPS-készülék együttesen használhat a jármű 360 fokos nézeteként.

Az SRF fájlok egy titkosított videofájlok lehetnek, amelyeket egy Samsung TV-re mentettek. Ha igen, hasznosnak találhatja ezt az oktatóanyagot az IvoNet.nl oldalon az MKV videofájlokká konvertálásához. Ha ebben a formátumban van, akkor érdemes megfontolnia egy ingyenes videoátalakító használatát, ha azt szeretné, hogy a fájlt végül MP4 vagy AVI videóként mentse el.

Mint minden más, az SRF fájlkiterjesztést használó formátum esetében, ugyanaz a koncepció érvényes, mint a LightWave Surface fájlok esetében - az azt megnyitó szoftver valószínűleg többé képes konvertálni a fájlt, de ha nem, akkor valószínűleg a fájlokat nem kellene Ne legyen más formátumú, mint a jelenlegi.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha úgy tűnik, hogy egyik program sem nyitja meg a fájlt, ellenőrizze, hogy nem rosszul olvassa-e a fájlkiterjesztést.

Például az SRT, ERF, WRF és SWF fájlok kiterjesztése nagyon hasonló, de semmi közük ezekhez a formátumokhoz, ezért előfordulhat, hogy nem tudnak ugyanazzal a szoftverrel megnyitni.