MDB fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Mit kell tudni

  • Az MDB fájl egy Microsoft Access Database fájl.
  • Nyisson meg egyet az Access, az MDBopener.com vagy más adatbázis-program segítségével.
  • Konvertálás ACCDB, CSV, Excel formátumokká stb. Ugyanazokkal a programokkal.

Ez a cikk leírja, hogy mi az MDB fájl, több lehetőséget kínál az egyik megnyitására, és hogyan lehet átalakítani azt XLSX, ACCDB és más formátumokra.


Mi az MDB fájl?

Az MDB fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Microsoft Access Database fájl, amely szó szerint a Microsoft Database kifejezést jelenti. Ez az alapértelmezett adatbázis fájlformátum, amelyet az MS Access 2003 és korábbi verzióiban használnak, míg az Access újabb verziói az ACCDB formátumot használják.

Az MDB fájlok adatbázis-lekérdezéseket, táblázatokat és egyebeket tartalmaznak, amelyek felhasználhatók más fájlok, például XML és HTML, valamint alkalmazások, például az Excel és a SharePoint összekapcsolására és tárolására.

Az LDB fájl néha ugyanabban a mappában jelenik meg, mint az MDB fájl. Ez egy Access lock fájl, amelyet ideiglenesen egy megosztott adatbázis mellett tárolnak.

Ha MDB fájljának semmi köze a Microsoft Accesshez, akkor lehet, hogy ez egy Avid Media Database fájl, amely információkat tárol az Avid videoszerkesztő projektben használt médiafájlokról.

MDB fájlok.

Bár semmi közük a Microsoft Access Database fájlokhoz, ahogy ezen az oldalon leírják, az MDB a multidrop busz, a Memory-Mapped Database és a Modular Debugger rövidítése is.


MDB fájl megnyitása

Az MDB fájlok megnyithatók a Microsoft Access programmal, és valószínűleg más adatbázis-programokkal is. A Microsoft Excel MDB fájlokat importál, de ezeket az adatokat majd más táblázatformátumban kell menteni.

Egy másik lehetőség az MDB fájlok megtekintésére, de nem szerkesztésére az MDBopener.com használata. A használatához nem kell letöltenie ezt a programot, mivel a webböngészőn keresztül működik. Támogatja az MDB-t és az ACCDB-t is, sőt lehetővé teszi a táblák CSV vagy XLS formátumba történő exportálását is.

Az RIA-Media Viewer képes megnyitni, de nem szerkeszteni az MDB fájlokat és más fájlokat, például a DBF, a PDF és az XML fájlokat.

Az MDB fájlokat Microsoft Access nélkül is megnyithatja és szerkesztheti az ingyenes MDB Viewer Plus program segítségével. Az Access használatához még a számítógépre sem kell telepíteni a program használatát.

A MacOS esetében az MDB Viewer (ez nem ingyenes, de van próbaverzió) lehetővé teszi a táblák megtekintését és exportálását. Nem támogatja azonban a lekérdezéseket vagy űrlapokat, és nem szerkeszti az adatbázisokat.

Néhány egyéb program, amely MDB fájlokkal működhet, a Microsoft Visual Studio, az OpenOffice's Base, a Wolfram's Mathematica, a Kexi és az SAS Institute SAS / STAT.

Az Avid Media Composer az adott program által létrehozott MDB fájlokat használja. Mivel ezeket az adatbázis fájlokat a program automatikusan elkészíti, a szoftver is automatikusan felhasználja őket. Más szavakkal, valószínűleg nincs mód az MDB fájl megnyitására a szoftver menü gombjain belül.


MDB fájl konvertálása

Ha Microsoft Access 2007 vagy újabb rendszert futtat, az MDB fájl konvertálásának legjobb módja, ha először megnyitja, majd más formátumba menti a fájlt. A Microsoft lépésről lépésre rendelkezik az adatbázis ACCDB formátumra konvertálásához.

Bár ez csak a táblázat első 20 sorának konvertálására korlátozódik, az MDB Converter képes az MDB konvertálására CSV, TXT és XML formátumra.

A fentiekhez hasonlóan importálhat egy MDB fájlt a Microsoft Excel programba, majd ezeket az információkat táblázatformátumba mentheti. Az MDB konvertálása Excel formátumokká, például az XLSX és az XLS egy másik módja a WhiteTown MDB-jéből az XLS Converterbe.

Kipróbálhatja ezt az ingyenes MySQL elérési eszközt, ha az MDB-t MySQL-be ​​szeretné konvertálni.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

A hasonló kinézetű fájlkiterjesztések nem mindig kapcsolódnak egymáshoz. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg nem tudja megnyitni őket a fent említett MDB fájlnyitókkal vagy konverterekkel.

Például, bár ugyanúgy hangzanak, az MDB fájloknak semmi közük az MBD fájlokhoz, amelyek Multimedia Builder Project fájlok. Az MBD fájlok csak a Multimedia Builder programmal működnek.

Hasonlóképpen, az MDB fájloknak kevés köze van az MD, MDF (Media Disc Image), MDL (MathWorks Simulink Model) vagy MDMP (Windows Minidump) fájlokhoz. Ezeket a fájlokat valószínűleg nem lehet megnyitni MDB-nyitóban, és MDB-fájl sem nyitható meg azokkal a programokkal, amelyek az adott fájlformátumokkal működnek.

Ha kétszer ellenőrzi a fájl fájlkiterjesztését, és rájön, hogy valójában nem Microsoft Access Database fájllal foglalkozik, keresse meg a szükséges fájlkiterjesztést, hogy többet megtudjon azokról a programokról, amelyek képesek lehetnek megnyitni vagy konvertálni az adott fájlt. fajta fájl.