Hogyan szinkronizálhatunk egy Wii távirányítót

A Nintendo Wii beállítása előtt tudnia kell, hogyan kell szinkronizálni a Wii távirányítót a konzollal. Ha videojáték-emulátorral szeretne számítógépén Wii-játékokat játszani, akkor azt is érdemes tudni, hogy miként csatlakoztathatja a Wii-vezérlőt a számítógéphez Bluetooth-on keresztül.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Windows PC-kre és a Nintendo Wii-re vonatkoznak, nem szabad összetéveszteni a Nintendo Wii U-val.


Hogyan párosítsunk egy Wii távirányítót a Wii-vel

Lehet, hogy a Wii-vel kapott vezérlő már csatlakozik a konzolhoz. Ha nem, kövesse az alábbi lépéseket a Wii távvezérlő szinkronizálásához a konzollal:

  1. Ellenőrizze, hogy a mozgásérzékelő sávja be van-e dugva a Wii-be.

  2. Kapcsolja be a konzolt, és nyissa ki a memóriakártya-nyílás fedelét a Wii elején, hogy megtalálja a piros szinkron gombot.

    Ha van Wii Mini modellje, a szinkronizálás gomb megtalálható az elemtartó mellett a konzol bal oldalán.

  3. Távolítsa el az elemfedelet a Wii vezérlő hátulján, majd nyomja meg és engedje fel az elemek alatt található piros szinkron gombot. A Wii távirányítójának elülső részén az első LED-es villogásnak villognia kell.

    Néhány Wii távirányítón a szinkronizáló gomb a hátsó akkumulátorfedél lyukán belül van, ebben az esetben nem kell eltávolítania a fedelet.

  4. Amíg a Wii távirányítójának LED villog, nyomja meg és engedje fel a Wii piros szinkron gombját.

  5. Ha a kapcsolat sikeres, a LED nem villog tovább. A fennmaradó folyamatos kék LED jelzi, hogy a vezérlő melyik lejátszóhoz (1-4) tartozik.

A fenti lépések végrehajtásával további Wii távirányítókat csatlakoztathat; ha azonban a vezérlőt korábban szinkronizálták egy másik Wii-vel, akkor az már nem lesz párosítva azzal a konzollal.


További Wii távirányítók ideiglenes szinkronizálása

Ha ismerősének rendszerén játszik, és ideiglenesen csatlakoztatni szeretné a Wii távirányítóját, kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Nyomja meg a FŐOLDAL gomb az egyik lejátszóhoz rendelt Wii vezérlőn.

  2. választ Wii távoli beállítások.

  3. választ Kösse vissza.

  4. A szinkronizálni kívánt vezérlőn nyomja meg a gombot 1 + 2 gombok egyszerre.

  5. Több Wii távirányító szinkronizálásához nyomja meg a gombot 1 + 2 párhuzamosan az egyes vezérlőkön.

Az ezzel a módszerrel szinkronizált vezérlők automatikusan megszüntetik a párosítást, amikor a konzolt kikapcsolják.

Ha problémája van további Wii távirányítók csatlakoztatásával játék közben, zárja be a szoftvert, és próbálja meg szinkronizálni a vezérlőt a kezdőképernyőről.


Wii-vezérlő csatlakoztatása számítógéphez

Ha Wii játékokat szeretne játszani a Dolphin emulátor vagy hasonló program használatával, akkor valószínűleg szinkronizálnia kell egy Wii távirányítót a számítógépével:

Szüksége lesz egy mozgásérzékelő sávra a számítógépéhez, hogy a Wii vezérlőt emulátorral használja.

  1. Indítsa el a Dolphin emulátort, és válassza a lehetőséget Vezérlők a csúcson.

  2. nyomja meg és tartsa 1 + 2 egyszerre a Wii távirányítón.

  3. választ Igazi Wiimote a legördülő menüből Wiimote 1.

  4. Jelölje be a jelölőnégyzetet Folyamatos szkennelés, Majd válassza ki OK. A vezérlő elején lévő LED-nek folyamatosan kéknek kell lennie.

Most már képesnek kell lennie a Wii távvezérlő használatára, feltéve, hogy érzékelő sáv van csatlakoztatva a számítógépéhez.

A számítógép újraindításakor minden esetben párosítania kell a Wii távvezérlőt a számítógépével. A Wii távvezérlő párosításának megszüntetéséhez kattintson a jobb gombbal a tálcán található Bluetooth ikonra, majd válassza a lehetőséget Eszköz eltávolítása.


A nem szinkronizálandó Wiimote javítása

Ha a vezérlő lámpái villogni kezdenek, majd kikapcsolnak, próbálkozzon a következő hibaelhárítási lépésekkel. Minden lépés után ellenőrizze, hogy szinkronizálható-e a Wii távvezérlő:

  1. Állítsa vissza a Wii konzol Bluetooth-ját. Míg a Egészség és biztonság képernyő, amely akkor jelenik meg, amikor először elindítja a Wii szoftvert, nyissa fel a memóriakártya-nyílás fedelét a konzolon, majd tartsa lenyomva a piros szinkronizáló gombot 15 másodpercig.

  2. Vegye ki az elemeket a Wii távirányítójából, hagyja ki őket három percig, majd cserélje ki őket.

  3. Próbáljon szinkronizálni egy másik Wii távirányítót. Ha szinkronizálódik, akkor tudja, hogy probléma van a másik vezérlővel, ezért meg kell javítania vagy kicserélnie.

  4. Próbáljon ki egy másik érzékelőt. Ha egyetlen vezérlő sem szinkronizálódik a Wii-vel, akkor lehet, hogy ki kell cserélnie a Wii mozgásérzékelő sávját.

  5. Javítsa meg vagy cserélje ki a Wii konzolt. Ha a Wii távvezérlő még mindig nem szinkronizálódik a Wii konzollal, akkor probléma van a konzol belső hardverével. Sajnos a Nintendo már nem kínál javításokat, ezért vagy magának kell kijavítania, elektronikai javítóműhelybe kell vinnie, vagy másik konzolt kell vásárolnia.