Hogyan teszteljünk egy webkamerát

Mit kell tudni

  • A webkamera ellenőrzése videohívás előtt megerősítheti, hogy mások láthatják Önt, és hogy a háttere megfelelőnek tűnik.
  • Az interneten rengeteg ingyenes webkamerás tesztoldal található, amelyek Mac és Windows számítógépekhez egyaránt használhatók.
  • A tesztelés előtt ellenőrizze, hogy az objektívfedél le van-e kapcsolva, hogy a kamera láthassa Önt, és hogy a külső webkamerák megfelelően vannak-e csatlakoztatva a számítógéphez.

Ez a cikk elmagyarázza, hogyan tesztelhet Mac vagy Windows webkamerát online és offline, valamint a Skype segítségével.


A webkamera tesztelése (online)

Függetlenül attól, hogy van-e Windows vagy Mac gépe, a webkamerás tesztek egyszerűek. Az egyik egyszerű lehetőség egyszerűen az interneten elérhető sok ingyenes online webkamera tesztoldal egyikének használata. Ide tartoznak a webcammictest.com, a turncameraon.com és a webcamtests.com (mások megtalálhatók a "webkamera teszt" online kereséssel).

A webcammictest.com webhelyet a következő lépésről lépésre fogjuk használni, bár az online webkamerák tesztjei általában megegyeznek az Ön által használt webhelytől függetlenül.

  1. Nyissa meg a webböngésző.

  2. típus webcammictest.com a böngésző címsorába.

  3. Kattintson az Ellenőrizze a Saját webkamerát gombra a webhely céloldalán.

  4. Amikor megjelenik az előugró engedélyek mező, kattintson a gombra Hagyjuk.

  5. A webkamera hírcsatornájának ekkor meg kell jelennie az oldal jobb oldalán található fekete mezőben, jelezve, hogy a kamera működik. Ha USB-n keresztül csatlakoztatott külső webkamerát használ - és ha a webkamera-teszt befejezése után nem jelenik meg kép -, akkor próbálja meg leválasztani és újra csatlakoztatni.

Ha új webkamerát vásárol, keressen egy jó képkockasebességű és nagy felbontású képességeket.


A webkamera tesztelése (offline)

Néhány ember nem biztos, hogy nagyon kényelmesen kezeli az online webkamerás teszteket, már csak azért is, mert a fenti webkamerás tesztoldalak egy része kijelenti, hogy a felhasználókat „rögzíteni lehet”, ha hozzáférést biztosítanak webkamerájukhoz. Szerencsére számítógépeik operációs rendszereivel tesztelhetik webkameráikat.

Tesztelje a webkamerát Mac-en

  1. Kattintson az Kereső ikon a dokkoló sávon.

  2. Kattints a alkalmazások a megjelenő opciók listájában.

  3. Az Alkalmazások mappában kattintson a gombra photobooth, amely megnyitja a webkamera hírcsatornáját.

    Ha külső webkamerája van (a Mac beépített kamerája mellett), akkor lehet, hogy ki kell választania a Photo Booth alkalmazás legördülő menüjéből. Ehhez húzza az egérmutatót a Photo Booth menüsorra a képernyő tetején, és kattintson a gombra Háló.

Tesztelje a webkamerát Windows rendszeren

Ha Ön Windows 10 felhasználó, válassza a lehetőséget Cortana keresőmező az ablak 10 tálcáján, majd írja be Háló a keresőmezőbe. A Kamera alkalmazás engedélyt kérhet a webkamera eléréséhez, mielőtt megjeleníti a kamera hírcsatornáját.


A webkamera tesztelése (Skype)

A webkamera tesztelésének másik népszerű módja a sok használható alkalmazás egyikének használata. Ebben a példában a Skype-ot fogjuk használni, de más alkalmazások is használhatók, például a FaceTime, a Google Hangouts és a Facebook Messenger.

Ez a folyamat a Mac és a Windows számára:

  1. Mac / Windows: indítás Skype.

  2. Mac: Kattintson a gombra Skype gombra az alkalmazás menüsorában a képernyő tetején. Windows: Kattintson a gombra Eszközök gombot a Skype menüsorán.

  3. választ preferenciák (Mac), vagy Opciók (Ablakok).

  4. Kattints Audio / Videó (Mac) vagy video Settings (Ablakok).


Hol van a webkamera?

A legtöbb laptop és notebook számítógép rendelkezik webkamerával, de gyakran nem használjuk őket annyira, amennyire csak lehetne. Leggyakrabban beépítik őket a készülékébe (különösen, ha laptop vagy notebook), és csak egy kicsi, kör alakú objektívként láthatók, amely közvetlenül a készülék képernyője vagy monitorja felett helyezkedik el. Ugyanakkor külön is megvásárolhatók, és USB-n keresztül csatlakoztathatók a számítógéphez.