XLW fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az XLW fájlkiterjesztésű fájl egy Excel Workspace fájl, amely a munkafüzetek elrendezését tárolja. Nem tartalmaznak tényleges táblázatadatokat, mint például az XLSX és az XLS fájlok, ehelyett visszaállítják annak fizikai elrendezését, hogy az ilyen típusú munkafüzet fájlok hogyan helyezkedtek el, amikor nyitva voltak, és amikor az XLW fájlt létrehozták.

Például kinyithat több munkafüzetet a képernyőn, elrendezheti őket tetszése szerint, majd használhatja a Megnézem > Munkaterület mentése menüpontot az XLW fájl létrehozásához. Amikor kinyitja az XLW fájlt, mindaddig, amíg a munkafüzet fájlok továbbra is rendelkezésre állnak, mindegyik úgy nyílik meg, mint az Excel Workspace fájl készítésekor.

Az Excel Workspace fájlokat csak az MS Excel sokkal régebbi verziói támogatják. A program újabb kiadásai több lapot tárolnak egy munkafüzeten belül, de az Excel régebbi verzióiban csak egy munkalapot használtak, ezért szükség volt arra, hogy egy munkafüzet-készletet egy térben tárolhasson.

Néhány XLW fájl tényleges Excel munkafüzet-fájl, de csak akkor, ha az Excel v4-ben készült. Mivel az ilyen típusú XLW fájl táblázatos formátumban van, vannak olyan cellákból álló sorok és oszlopok, amelyeket lapokba osztva adatok és diagramok tárolhatók.


Hogyan nyitható meg egy XLW fájl

A fentiekben ismertetett mindkét típusú XLW fájlok a Microsoft Excel segítségével nyithatók meg.

Ha Mac rendszert futtat, a NeoOffice képesnek kell lennie az .xlw fájlkiterjesztést használó Excel munkafüzet fájlok megnyitására.

típus

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni az XLW fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha inkább egy másik telepített programot szeretne megnyitni az XLW fájlokat, olvassa el cikkünket arról, hogyan lehet megváltoztatni az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez a ennek a változásnak a végrehajtása a Windows rendszerben.


XLW fájl konvertálása

Az Excel Workspace fájl nem konvertálható más formátumba, mivel csak a munkafüzetek helyadatait tárolja. Ennek a formátumnak az Excelen és az elrendezésen kívül nincs más felhasználása.

A Microsoft Excel 4. verziójában használt XLW fájlokat azonban képesnek kell lennie más táblázatformátumokká konvertálni az Excel használatával. Csak nyissa meg a fájlt az Excel programmal, és válasszon egy új formátumot a menüből, valószínűleg a következőn keresztül: filé > Mentés másként.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl nem nyílik meg, akkor nagyon jó esély van arra, hogy rosszul olvassa a fájlkiterjesztést. Lehet, hogy valóban hasonló az XLW-hez, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a fájl használható az MS Excel programban.

Például egy XWD fájl ugyanazon fájlkiterjesztésből kettőt oszt meg, annak ellenére, hogy az ilyen típusú fájlok képek. Az XWB hasonló; az ezzel az utótaggal rendelkező fájlok lehetnek audio fájlok, amelyeknek semmi közük az Excel-hez.

Ha a birtokában lévő fájl valójában nem végződik .XLW fájlban, kutasson a valódi fájlkiterjesztésről, hogy többet megtudjon a használatáról és arról, hogy mely programok képesek megnyitni / konvertálni.