Hogyan töltheti be a Google Camera alkalmazást a telefonjára

Az elmúlt évek egyik legnagyobb fejlesztése az androidos világban a legújabb Google Camera alkalmazás kiadása volt a Google androidos telefonjaihoz.

A Google Camera alkalmazás legújabb verziója úgy van optimalizálva, hogy csak a Google Nexus és Pixel telefonjain működjön, Android 7.1.1 vagy újabb verzióval.

Annyi izgalom van az alkalmazás körül, hogy a Google fejlesztői integrálták a legfejlettebb képfeldolgozási technológiákat. Ezért sok alkalmazásfejlesztő azon dolgozott, hogy a Google Camera alkalmazás olyan verzióját hordozza, amely nem Google telefonokon is működne.

Az alábbi információknak függetlenül attól, hogy ki gyártotta Android-telefonjukat: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi stb.


Miért olyan nagy a Google Camera App?

Annak ellenére, hogy az olyan telefonok fényképezőgép-hardverei, mint a Google Pixel, nem a legjobbak az okostelefon-iparban, a Google Camera alkalmazásba integrált speciális funkciók lehetővé teszik a Pixel- és Nexus-fotók számára, hogy manapság minden Android-telefon legjobb fényképét elkészítsék.

A Google Camera alkalmazás jellemzői:

  • HDR +: A szoftver sorozatokat készít rövid expozíciós idő használatával. Ezután elkészíti a legélesebb képet, és algoritmikusan feldolgozza az egyes pixeleket, és a sorozatban beállítja a színt a sorozat összes fényképének átlagos színéhez. Ez csökkenti az elmosódást és a zajt, és növeli a fénykép teljes dinamikai tartományát, még gyenge megvilágítás mellett is.
  • Mozgás: Ha a mozgás engedélyezve van, a Google Kamera alkalmazás egy mozgásból készít egy jelenet három másodperces videoklipjét, és egyesíti azokat a giroszkóppal és az optikai képstabilizátorral (OIS) a telefonból. Mindkét adatsor felhasználásával az algoritmus tiszta pillanatfelvételt készít a tipikus mozgástorzítás nélkül.
  • Videó stabilizálása: A Google Kamera alkalmazás az optikai és a digitális képstabilizálás (az úgynevezett Fused Video Stabilization) kombinációját használja a fókusz és a redőny torzításának orvoslására. Az eredmény lenyűgözően sima videó, még akkor is, ha gyaloglás közben rögzít videót.
  • Smartburst: Ha lenyomva tartja az exponáló gombot, a Google Kamera alkalmazás nagyjából 10 fényképet készít másodpercenként. Miután elengedte a gombot, az alkalmazás kiemeli a tétel legjobb képét. Ez egy nagyszerű technika csoportképek készítésekor, annak elkerülése érdekében, hogy valaki felvillanás közben pislogjon.
  • Objektív elhomályosítása (portré mód): Tökéletes közeli portréfelvételek készítéséhez, ez a funkció elmosja a hátteret, hogy fokozza az előtér fókuszálását a fényképezett tárgyra vagy személyre.
  • Panoráma: Népszerűvé tették az Android-felhasználók által tett Facebook-bejegyzések, amikor először megjelentek. Panoráma módban döntheti és forgathatja a fényképezőgépet, hogy több képet készítsen magáról. A Google Camera alkalmazás ezután lenyűgöző vízszintes, függőleges, széles látószögű vagy 360 fokos gömb panorámaképeket készít.
  • Lassú mozgás: Készítsen videót 120 vagy 240 képkocka / másodperc sebességgel, ha a telefon kamerája képes erre.

A Google Camera alkalmazás telepítése

A Google Camera egyik portjának telepítése a telefonjára egyszerű. A legnehezebb az, hogy portot találjon a telefonhoz.

Az XDA Developers szervezett egy Google Camera Port Hub-ot, ahol ellenőrizheti, hogy van-e elérhető port Android-telefonján.

Letölthető fájlokat talál:

  • Asus
  • Alapvető
  • HTC
  • LeEco
  • Lenovo
  • LG
  • Motorola
  • Nokia
  • OnePlus
  • Razer
  • Samsung Galaxy
  • Xiaomi

Többnyire csak újabb, Android 7.1.1 vagy újabb verziójú modellek érhetők el.

Miután megtalálta a telefonján elérhető portot, mentse el a számítógépére. Mivel nem tudja letölteni a Google Playről, az alkalmazást el kell töltenie a telefonjára.

Így töltheti be a Google Kamera alkalmazást a telefonjára:

  1. Csatlakoztassa telefonját a számítógépéhez USB-n keresztül, és másolja a fájlt a telefonra Letöltések
    mappát.

    Nem kell USB-t használnia egy alkalmazás oldaltöltéséhez. Az alkalmazás számítógépről a telefonra történő átvitelének bármely módja működni fog. Ez magában foglalhatja a Wi-Fi FTP alkalmazás használatát, vagy az APK fájl átvitelét a Google Drive-ra, majd a telefonjára.

  2. A telefonján használja a fájlkezelőt a fájl megnyitásához Mappa letöltése.

    Az APK fájl telepítése előtt engedélyeznie kell az ismeretlen forrásokból származó alkalmazások telepítését. Ezt megteheti, ha belemegy Beállítások> Biztonság, és lehetővé teszi Ismeretlen források.

  3. Végül válassza ki a APK fájl a Google Camera alkalmazás telepítéséhez.

  4. Miután telepítette a Google Camera alkalmazást, megtalálja azt az Alkalmazások listájában, hogy megnyissa és kipróbálja.


A Google Camera alkalmazás teljesítménye a telefonján

Ne feledje, hogy a Google Pixel Camera alkalmazást speciális fényképezőgép-specifikációkkal írták, így észrevehet néhány apró eltérést a Google Pixel Camera alkalmazástól a fent leírtak szerint.

Ennek oka az, hogy az alkalmazást az adott Android-telefonon működő verzióra portolva a fejlesztők úgy adaptálták az alkalmazást, hogy csak azokat a funkciókat használják, amelyek kompatibilisek a telefon tényleges kamerájával.