Hogyan töltsük fel a Fitbit-et

Függetlenül attól, hogy a Fitbit tracker egy napig vagy egy hétig tart-e, végül fel kell töltenie az akkumulátort. Ez egyszerű feladat, és csak néhány lépést igényel.

Itt található minden, amit tudnod kell a Fitbit töltéséről, beleértve azt is, hogy milyen felszerelésre lesz szükséged és mennyi ideig tart a folyamat.


Mennyi ideig tart egy Fitbit feltöltése?

Egy tipikus Fitbit eszköz két órán belül vagy kevesebb alatt teljesen feltöltődik. A legtöbb esetben azonban a töltés rövidebb idő alatt teljesíthető. Néhány nyomkövető, például a Fitbit One, 30 perc alatt képes teljesen feltöltődni.

A Fitbit modelltől függetlenül a legjobb ellenőrizni az akkumulátor állapotát jelző ikont, hogy képet kapjon arról, mennyi ideig tart a töltési folyamat.

Mivel számos Fitbit modell akkumulátorának élettartama több napig is eltarthat, általában nem kell teljesen feltölteni a nyomkövetőt, mielőtt használhatná. Ha rohan, akkor a fél töltésnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a következő 24 órában tartson.


A Fitbit töltőkábel és bölcső használata

Az összes Fitbit modellhez vagy töltőkábelre, vagy töltőtartóra van szükség. Minden új Fitbits a szükséges töltőberendezéssel érkezik, de ha használt Fitbit-et vásárolt, előfordulhat, hogy utólagos töltőt kell vásárolnia.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a Fitbit-eszközöket, amelyekhez töltőkábel és töltőbölcső szükséges:

  • Töltő kábel: Fitbit Ace, Fitbit Alta, Fitbit Alta HR, Fitbit Charge, Fitbit Charge 2, Fitbit Charge 3, Fitbit Charge HR, Fitbit Flyer, Fitbit Ionic és Fitbit Surge.
  • Töltő bölcső: Fitbit Blaze, Fitbit Flex, Fitbit Flex 2, Fitbit One, Fitbit Zip és Fitbit Versa.

Az összes Fitbit modell USB-kapcsolaton keresztül töltődik. Ezt a számítógép USB csatlakozójába lehet csatlakoztatni a töltéshez, vagy ha van ilyen, akkor az USB csatlakozóaljzathoz.


Hogyan tölthetünk Fitbitet töltőkábellel

Ha a Fitbit modelljéhez csak töltőkábel szükséges, a folyamat egyszerű.

  1. Keresse meg a Fitbit nyomkövető megfelelő töltőkábelét.

  2. Csatlakoztassa az USB-véget a számítógép, a töltőállomás vagy a hordozható akkumulátor USB-nyílásához.

  3. Csatlakoztassa a töltőkábel másik végét a Fitbit-hez, általában a készülék hátulján. A Fitbit Flyer nyílását egy fedél fedele rejti, míg a Fitbit Ionic töltőkábele mágnesesen csatlakozik a tracker hátuljához.

  4. A töltés automatikusan megkezdődik, és a Fitbit kijelzőjén megjelenik egy töltés szimbólum. Most csak várja meg, amíg a töltés befejeződik.


Hogyan tölthetünk Fitbitet töltőtámaszsal

Számos Fitbit modellt egy speciális töltődobozba kell helyezni. Ezeket a modelleket általában karszalagon vagy rögzíthető tokban helyezik el, amikor viselik vagy használják.

  1. Vegye le a Fitbit-et a szalagjáról vagy a tokjáról.

  2. Csatlakoztassa a töltőtartóhoz csatlakozó kábel USB-végét egy USB-porthoz.

  3. Helyezze a Fitbitet a töltőtartójába, miközben ügyeljen arra, hogy a készüléken lévő arany csatlakozó alkatrészeket a bölcsőben lévő részekhez igazítsa. A Versa töltőbölcső végét össze kell szorítani, hogy kinyíljon, mielőtt a Fitbit Versa belehelyezhető lenne.

    Ha a töltőbölcsőbe helyezi, akkor minden modell képernyőjének felfelé, maga felé kell néznie.

  4. A töltést automatikusan el kell kezdeni. A Fitbit kijelzőjének világítania kell, és a töltés ikonja megjelenik, ha a töltés sikeresen elindult. Most csak várja meg, amíg a töltés befejeződik.

Mi a teendő, ha a Fitbit nem töltődik megfelelően?

Ha követte ezeket az utasításokat, és a Fitbit továbbra sem sikerül tölteni, íme néhány hibaelhárítási tipp, amelyeket kipróbálhat.

  • Győződjön meg arról, hogy a megfelelő töltőkábelt vagy bölcsőt használja. Ha több Fitbit modell tulajdonosa, akkor lehet, hogy a hibás töltőberendezést vette át.
  • Ellenőrizze, hogy a számítógép be van-e kapcsolva. Ha csatlakoztatta a kábel USB-végét egy laptophoz vagy számítógéphez, ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva, mert alvó üzemmódban előfordulhat, hogy nem tölti fel a Fitbit-et.
  • Tisztítsa meg a Fitbit és a kábel vagy a bölcső csatlakozó végeit. A szennyeződés és az olajok befolyásolhatják a csatlakozást.
  • Nedves a Fitbit? Ha úszás közben használta a Fitbit-t, várja meg, amíg megszárad, mielőtt megpróbálja tölteni. Ügyeljen arra, hogy a kábel vagy a bölcső is száraz legyen.
  • Van erő? Ha USB-portot használ egy repülőtéren vagy egy kávézóban, akkor az áramellátást a személyzet műszaki probléma miatt kikapcsolhatta. Az okostelefon vagy más elektronikus eszközök töltésével ellenőrizheti, hogy aktív-e.