CDR fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A .CDR fájlkiterjesztésű fájl valószínűleg egy CorelDRAW Image fájl, amely egy vektorkép, amelyet a CorelDRAW hozott létre szöveg, képek, effektusok, alakzatok stb. Tárolására, általában betűk, borítékok, weboldalak, szalagcímek és egyéb dokumentumok.

Egyéb CDR fájlok lehetnek Macintosh DVD / CD Master fájlok, amelyek mappákat és fájlokat egyetlen archívumban tárolnak az adatok lemezre írása céljából, hasonlóan az ISO formátumhoz, amelyet Ön ismerhet a Windows rendszeren.

A Raw Audio CD Data formátum a .CDR fájlkiterjesztést is használja. Ezek CD-ről levágott / másolt zenefájlok.

A CDR fájlok másik felhasználási módja a Crash Data Retrieval Data fájlok. Ezeket a Crash Data Retrieval (CDR) eszközt használó járművekbe telepített érzékelőkből állítják elő.


Hogyan nyitható meg egy CDR fájl

Mivel több fájlformátum használja a .CDR fájlkiterjesztést, először meg kell értenie, hogy a fájl mely formátumban van, mielőtt megtudhatja, melyik program tudja megnyitni.

Ha tudja, hogy a CDR fájlja valamilyen kép, akkor valószínűleg CorelDRAW Image fájl. Ugyanez igaz a másik háromra is; ha Mac számítógépet használ, fontolja meg a fájlját DVD / CD Master fájlként vagy Raw Audio CD Data fájlként, ha gyanítja, hogy az zene. A Crash Data Retrieval eszközről vett fájlok ebben a formátumban vannak.

Nyissa meg a CorelDRAW Image CDR fájlokat

A CDR a CorelDRAW szoftverrel használt fő fájlformátum. Sablonokként menthetők, ha ugyanazt a dokumentumelrendezést kell újra használni, ahonnan a CDT formátum származik. Tömöríthetők és CDX fájlként is elmenthetők.

Néhány ingyenes program, amely megnyitja ezeket a CDR képfájlokat, az Inkscape és a CDR Viewer.

Íme néhány nem ingyenes CDR nyitó:

  • CorelDRAW Graphics Suite
  • CorelDRAW PaintShop
  • CorelDRAW WordPerfect
  • Adobe Illustrator
  • ACD Systems vászon

Nyissa meg a Macintosh DVD / CD Master CDR fájljait:

Az ilyen formátumú CDR fájlok a MacOS beépített Lemez segédprogramjával készülnek.

  • Az Apple Mac-es Disk Utility vagy DiskImageMounter eszköze a legjobb fogadás.
  • Egy másik lehetőség a HFSExplorer, amely CDR fájlokat nyit meg Windows, Mac és Linux rendszerekben. Ez a program hasonló fájlformátumokat is támogat, mint a DMG, az ISO, az IMG, a SPARSEIMAGE és a SPARSEBUNDLE.

Nyissa meg a Raw Audio CD adatfájlokat

Ezek a CDR fájlok hasonlóak a WAV és AIF fájlokhoz. Egyes programok a letépett zenefájlokat ebben a formátumban mentik.

  • Lejátszhat CDR fájlokat az iTunes alkalmazással, vagy megnyithatja őket az ImgBurn vagy egy DVD ripper program, például a DVD Decrypter írására.
  • A macOS-felhasználók az iTunes segítségével megnyithatják a CDR fájlokat, vagy a Roxio Toast segítségével lemezre írhatják őket.

Nyissa meg a Crash Data Retrieval Data Files fájlt

Ezeket a fájlokat a Bosch Crash Data Retrieval System szoftverrel együtt használják.

Tekintettel a CDR fájlok különböző felhasználási módjaira, van esély arra, hogy a tiéd egy másik programban nyíljon meg, amelyhez nem akarod használni a CDR fájlt. Ha Windows operációs rendszert használ, a következőképpen módosíthatja egy adott fájlkiterjesztés alapértelmezett programját a CDR fájlt megnyitó program megváltoztatásához.


A CDR fájl konvertálása

A CDR formátumú CorelDRAW képfájlok AI, PDF, JPG, EPS, TIFF és más hasonló formátumokra konvertálhatók a Zamzar segítségével, egy ingyenes online fájlkonvertálóval. Csak töltse fel a fájlt arra a webhelyre, majd válassza ki a támogatott formátumok egyikét, ahová menteni kívánja a CDR fájlt.

Bár a formázás nem biztos, hogy egyezik egymással, használhat CDR fájlt a Photoshopban, ha PSD-re konvertálja a Convertio segítségével. Ez a webhely lehetővé teszi a CDR fájl mentését számos más fájlformátumba is.

Konvertálja a CDR-t ISO-ba a macOS-ban ezzel a parancssori paranccsal, cserélje le az elérési út és fájlneveket sajátjaival:

hdiutil konvertálja /path/originalimage.cdr -format UDTO -o /path/convertedimage.iso

Az ISO fájl ezután átalakítható DMG formátumba, ha végül azt szeretné, hogy a CDR fájl DMG képfájl legyen.

A CDR fájl lemezre mentését a fent említett ImgBurn programmal lehet végrehajtani. Válaszd a Írjon képfájlt egy lemezre opciót, majd válassza ki a CDR fájlt "Forrás" fájlként.

Ha egy Crash Data Retrieval Data fájlt bármilyen más formátumba el lehet menteni, akkor valószínűleg a felülről nyitott szoftverrel történik. Keresse meg a filé > Mentés or Konvertálás / Exportálás menüben.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha nem tudja megnyitni a fájlt az itt említett programokkal, ellenőrizze, hogy helyesen olvassa-e a fájlkiterjesztést. Valószínűleg CBR, CDA (CD Audio Track Shortcut) vagy CDDA fájlokkal van dolgod.